עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מטבחים מבפנים: במטבח של אנזל ולוקסי

הצצה אל הרגלי הבישול של הצמד השנון, בערב של שיח וטעימות

מה מסקרן יותר מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שאנו מכירים רק מרחוק? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" של חודש המטבח הישראלי נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלנים, מתכונאים, חוקרי אוכל ועוד. נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, על השורשים ועל ההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.

אפרת אנזל היא עמוד תווך בעולם התוכן הקולינרי בישראל. היא בעלת עסק לקריאטיב, קונספט ופיתוח תוכן קולינרי, מרצה בשנקר בחוג ללימודי מסעדנות, מנחת רדיו וטלוויזיה ובעלת אתר תוכן קולינרי. בעשייתה, היא מקדמת את נושא הקולינריה המודעת והקיימות.

אורן לוקסנבורג הוא שף ותיק (אורקה, למשל). במשך שבע שנים שימש כמנכ"ל מסעדת פרונטו. כיום הוא יועץ למסעדות בתחום הפיננסי, יוצר תוכן לחברות מסחריות, בעל בלוג מתכונים ושף יועץ ל׳שישי׳,  רשת מסעדות אסיאתיות.

אנזל ולוקסי יצרו את הפודקאסט "לדבר זה לא משמין" שעניינו באוכל, חקלאות וצריכה נבונה. בפודקאסט מתבצעת העמקה בחומרי גלם ובאיזורים גיאוגרפים, בשלל היבטים: תרבותיים, היסטוריים, לשוניים ופרקטיים, ומשולבים בו מרואיינים מרתקים. לפודקאסט מאזינים רבים, ובעקבותיו מוציאים השניים טיולים קולינרים לחו"ל.

במפגש המיוחד, שיתקיים בביתה של אנזל בתל אביב, נכיר לעומק את השניים, שיחדיו יוצרים שלם הגדול מסך חלקיו. נעמוד על הדומה והשונה במנהגיהם הקולינרים: אפרת נוהגת לבשל למשפחתה בכל יום ביומו אוכל ים תיכוני, אוהבת תהליכי בישול קלאסיים, מבשלת בשר ודגים מתוצרת מקומית ומשתמשת בעשבי תיבול לרוב; לוקסי מבשל לבן זוגו הצמחוני ולעצמו פעם בשבוע עבור כל השבוע, אוהב קיצורי דרך בתהליכי הבישול, מרבה בירקות ובקטניות, משתמש בתבלינים ואוהב אוכל אסיאתי.

על התפריט

מתוך הדמיון והשוני בין השניים צמחו גם המנות שנאכל במפגש, בהן ישולבו מוצרי "סוגת", המהווים חלק משמעותי במזווה הישראלי בכל בית, מאז שנות החמישים. לוקסי אוהב מסבחה שעועית, אנזל אוהבת שמני זית מקומיים, וכך נוצרה מנת "סלט בובעס שבור".  נאכל גם מנת ריזוטו, כזו שמתבשלת שעות, אליה ישודך ירק שנשאר על המדף רק כי פחות יפה מחבריו. לקינוח, נחווה את קיצורי הדרך של לוקסי ונאכל מלבי קרמל מלוח ואגוז מקומי, שיוכן בצורה לא שגרתית.

במפגש נזכה להצצה לערכות התיבול ולשיטות התיבול של השניים ונהנה מהדיאלוג השנון בין השניים.

320 ₪ לסועד
28.3 | יום ה׳, 10:00-11:30, 13:00-14:30
תל אביב-יפו
0546659660
שיתוף האירוע
צילום: אלה ברק | נמרוד סונדרס

תפריט האירוע

סלט בובעס שבור

ריזוטו עם ירק מכוער

מלבי קרמל מלוח ואגוז מקומי

יינות יקב רקנאטי

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • המקום עם נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת המארחים.
  • תפריט הפסטיבל יוגש עד גמר המלאי 
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד)
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי.
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד