השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
חברותיה של אימו של דן זוארץ, שף מסעדת פיגם, מספרות שכבר כילד בן 5 דן חילק להן מתכונים. הוא עצמו זוכר היטב מפגש מאוחר שלו עם המטבח, כשחזר מהודו, מהטיול שלאחר הצבא. לדבריו, ברגע שלבש את סינר הטבחים במסעדה תל אביבית, הרגיש שהוא נמצא במקום הנכון. במשך כמעט עשור היה השף של "דלידה" , עד שמגיפת הקורונה גרמה לו להתרחק מתל אביב ולעבור לגור עם בת זוגו בעין הוד למרגלות הכרמל.
בכפר הציורי מצא דן השראה קולינרית והחל לחקור את האיזור ואת צמחייתו. כבן להורים שמוצאם מלוב ומתימן, העמיק בקולינריה של הלבנט ושל צפון אפריקה. לפני כמעט שנתיים פתח את "פיגם" (צמח מקומי) באמפי תיאטרון עין הוד, מסעדה הצופה אל כרמל וים ומגישה אוכל מקומי, מזרח תיכוני שורשי.
על התפריט
בתפריט שבנה לחודש המטבח הישראלי, שילב דן את שורשיו ואת האדמה המזרח תיכונית: נפתח בלחם מחמצת וממרח פיגם; כמנה ראשונה, נאכל עכוב בחמאת מרוות בר, ריזוטו פתיתים ולוונדר בר עם גבינה צ'רקסית מעושנת; כמנה עיקרית, נאכל בלינצ'ס – מחווה למתכוני הפנקייקים שחילק כילד קטן – ממולא זנב שור בציר של עצמו וקרם שורשים, ובקינוח, פורטוקלופיתה (עוגת תפוזים יוונית), בגלל הרצון של דן "לברוח" מדי פעם ליוון.
לחם מחמצת וממרח פיגם
עכוב בחמאת מרוות בר, ריזוטו פתיתים וגבינה צ'רקסית מעושנת
בלינצ'ס ממולא זנב שור בציר של עצמו וקרם שורשים
פורטוקלופיתה ויוגורט יווני מוקצף