עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

פיגם: בית בכפר

השף דן זוארץ מתחבר לטרואר במסעדת "פיגם" בעלת הנוף הציורי

השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

חברותיה של אימו של דן זוארץ, שף מסעדת פיגם, מספרות שכבר כילד בן 5 דן חילק להן מתכונים. הוא עצמו זוכר היטב מפגש מאוחר שלו עם המטבח, כשחזר מהודו, מהטיול שלאחר הצבא. לדבריו, ברגע שלבש את סינר הטבחים במסעדה תל אביבית, הרגיש שהוא נמצא במקום הנכון. במשך כמעט עשור היה השף של "דלידה" , עד שמגיפת הקורונה גרמה לו להתרחק מתל אביב ולעבור לגור עם בת זוגו בעין הוד למרגלות הכרמל.

בכפר הציורי מצא דן השראה קולינרית והחל לחקור את האיזור ואת צמחייתו. כבן להורים שמוצאם מלוב ומתימן, העמיק בקולינריה של הלבנט ושל צפון אפריקה. לפני כמעט שנתיים פתח את "פיגם"  (צמח מקומי) באמפי תיאטרון עין הוד, מסעדה הצופה אל כרמל וים ומגישה אוכל מקומי, מזרח תיכוני שורשי. 

על התפריט

בתפריט שבנה לחודש המטבח הישראלי, שילב דן את שורשיו ואת האדמה המזרח תיכונית: נפתח בלחם מחמצת וממרח פיגם;  כמנה ראשונה, נאכל עכוב בחמאת מרוות בר, ריזוטו פתיתים ולוונדר בר עם גבינה צ'רקסית מעושנת; כמנה עיקרית, נאכל בלינצ'ס – מחווה למתכוני הפנקייקים שחילק כילד קטן – ממולא זנב שור בציר של עצמו וקרם שורשים, ובקינוח, פורטוקלופיתה (עוגת תפוזים יוונית), בגלל הרצון של דן "לברוח" מדי פעם ליוון.






230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ג'- ד' 12:00-16:00, ה' 23:00- 12:00, ו' 11:00-16:00 18:00-23:00, ש' 11:00-17:00
עין הוד
048204288
שיתוף האירוע
צילום: דניאלי להב וגל גלעד

תפריט האירוע

לחם מחמצת וממרח פיגם

עכוב בחמאת מרוות בר, ריזוטו פתיתים וגבינה צ'רקסית מעושנת

בלינצ'ס ממולא זנב שור בציר של עצמו וקרם שורשים

פורטוקלופיתה ויוגורט יווני מוקצף

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום אינו נגיש
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

שף אליעד דנון מגיש תפריט בהשראות הבתים המגוונים בחייו, מסבתו המרוקאית ועד שף יוסי שטרית  (יפו)

27.3-12.4 | א׳-ש׳
230
לסועד