דיאלוג קולינרי מיוחד עד מאוד בין שני זוגות מעולמות כל כך שונים, שחולקים את אותה אהבה:
מצד האורחים – בני הזוג חביב ומינרווה דאוד, הבעלים המוערכים של עזבה בכפר ראמה, אחד ממוסדות הקולינריה החשובים והטעימים בארץ. מגישים כבר למעלה מ-20 שנה את התרבות והמסורת של המטבח הערבי-גלילי, המטבח המזוהה עם האוכל השאמי. השניים חתומים על מטבח אותנטי, ביתי, מבוסס עונתיות ומקומיות, ליקוט ובלאדי, כחלק מאורח החיים ולא רק כסלוגן שיווקי – מה שהפך את עזבה ברבות השנים למקום פורץ דרך ושפה, וכמובן לעצירת חובה לכל פודי בדרכו לצפון.
מצד המארחים – צמד השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג המובילים מזה שנתיים את מסעדת פרא, וקטפו בשנה שעברה ביחד את פרס ״השף המבטיח של המטבח הישראלי״. שני צעירים מקצוענים, שמגישים מטבח עדכני, אקלקטי, אלגנטי, ומחובר לחומרי הגלם ומסורות מקומיות.
השניים הסתערו על האתגר ויצאו למסע מחקר, הידברות, ולמידה ביחד עם חביב ומינרווה. התוצאה: תפריט מוקפד לשני ערבים יוצאים מן הכלל, שיביאו לצלחת את תוצרי הדיאלוג המרתק, והכל כך מרגש הזה.
פתיחים
פוקאצ׳ה ממולאת תבשיל עולש בר ובצל מקורמל
לאבנה זעתר
פול, לימון וכמון
חמוצים – שיפקה, ארטישוק ירושלמי, כרובית כורכום
מנה ראשונה
קובנייה בורגול אינטיאס – בורגול של סוגת, עגבניות קונפי צלויות ומרוסקות
ביניים
מסאחן – כנף עוף מפורקת מהעצם וממולאת בפרגית וסומק על בצל מקורמל
סלט עלים ירוקים, פרי צלוי, דיבס ענבים
עיקרית (לבחירה)
שישברק צמחוני וקישוא ממולא
פורקטה טלה – רולדה של פלדה טלה ממולאת קבב בשר, תערובת עשבים ופיסטוקים קלויים
קבב לוקוס על פריקה ובשר ראש של דג
לצד העיקריות
אורז אטריות | במיה ועגבניות | מלוחייה
קינוחים
בסבוסה
גלידת מסטיק משפרעם
פנקייק