עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

פאסטל x זלמניקו

בין מישלן למסעדת פועלים, בין מסורת לחדשנות. שף גל בן משה ושף יהודה ארג׳ואן מבשלים ארוחת זכרונות של טעמים תוניסאים בטכניקות צרפתיות

מצד המארח – שף הפיין דיינינג של מסעדת פאסטל האלגנטית במוזיאון תל אביב, אשר מחזיק בתואר כוכב מישלן בברלין על המטבח הלבנטיני המודרני שלו (והחל את דרכו בגיל 15 במפעל דגים).

מצד האורח –  טבח-שף-גריל מן אגדי שעבד בכל מסעדות הנחשבות בעיר, ומוביל כעת את החאמרה היפואית המוערכת בקרב מביני עניין, אשר נפתחה כנקסט דור של הקצביה המיתולוגית ״הבשרים של זלמן״.

ביחד: גל בן משה של ׳פאסטל׳ ויהודה ארג׳ואן של ׳זלמניקו׳ מבשלים ארוחת דיאלוג מיוחדת שחוגגת את המטבח הצפון אפריקאי תוניסאי עליו גדלו, עם השפעות טורקיות,  בטכניקות בישול צרפתיות.

ארוחה עשירה וצבעונית, שמחברת בין מישלן לפשטות, בין פיין דיינינג למסעדת פועלים, בין מסורות לחדשנות ואינטרפרטציה אישית, בין המתובל לעדין, בין רטבים מותססים לטחינה, בין המרחב האינסופי של המזרח התיכון החדש לשורשים וקדמה.

ארוחה מיוחדת במינה של שניים כה שונים וכה דומים.

348 ₪ לסועד
27-28.11 | ימים א' - ב'
פאסטל, שד' שאול המלך 27, מוזיאון ת"א, תל אביב
03-644-7441
שיתוף האירוע
צילום: בן פוקס | גרטל שיינר | שי לי

תפריט האירוע

לחם ומטבלים:
לחם חלב יפני של גל
סלטים של יהודה טחינת עמבה, ממרח חמוצים, סלסה, פלפל צ'ומה

פתיחים:
טארטלטים של טרטר דג עמבה יפנית ובורגול פריך
עוגיית אורז עם סורבה חציל ואבן יוגורט

ראשונות (מרכז שולחן):
מלוחייה עם גבינה צלויה על גריל פחמים, עטופה בעלי גפן
סלט טוניסאי על צלחת – פריקסה, תפו"א, אנשובי, טונה כבושה

ביניים (אישי. לבחירה):
פאטה א קרוט תוניסאי – כבד אווז, רייט אווז עטוף קדאיף, חבושים מקורמלים, תאנים
שקדי עגל עם ארטישוק ירושלמי אריסה ולימון כבוש

עיקרית (אישי. לבחירה):
סופריטו שורטריבס, עלי גפן, רכז רימונים, חצילים, תפו"א
פילה לוקוס עם כרישה בגריל, חוסרום, חמאה לבנה של מיץ ענבים ירוקים, XO שרימפס 

קינוחים
סלייס פוקצ׳ה מקמח פוקצ'ה של סוגת, ז׳אנדויה, גלידה של חמאה חומה, מרשמלו שרוף
עוגיות ומרציפנים

 

 

חשוב לדעת

  • התפריט אינו כשר. לא ניתן לעשות שינויים במנות.
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים.
  • אין אפשרות לתפריט צמחוני.
  • נא לדייק. השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה.
  • הארוחה הינה אירוע סגור ומיוחד של הפסטיבל. מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד). 
  • המסעדה נגישה.
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי.

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד