עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

פאסטל x זלמניקו

בין מישלן למסעדת פועלים, בין מסורת לחדשנות. שף גל בן משה ושף יהודה ארג׳ואן מבשלים ארוחת זכרונות של טעמים תוניסאים בטכניקות צרפתיות

מצד המארח – שף הפיין דיינינג של מסעדת פאסטל האלגנטית במוזיאון תל אביב, אשר מחזיק בתואר כוכב מישלן בברלין על המטבח הלבנטיני המודרני שלו (והחל את דרכו בגיל 15 במפעל דגים).

מצד האורח –  טבח-שף-גריל מן אגדי שעבד בכל מסעדות הנחשבות בעיר, ומוביל כעת את החאמרה היפואית המוערכת בקרב מביני עניין, אשר נפתחה כנקסט דור של הקצביה המיתולוגית ״הבשרים של זלמן״.

ביחד: גל בן משה של ׳פאסטל׳ ויהודה ארג׳ואן של ׳זלמניקו׳ מבשלים ארוחת דיאלוג מיוחדת שחוגגת את המטבח הצפון אפריקאי תוניסאי עליו גדלו, עם השפעות טורקיות,  בטכניקות בישול צרפתיות.

ארוחה עשירה וצבעונית, שמחברת בין מישלן לפשטות, בין פיין דיינינג למסעדת פועלים, בין מסורות לחדשנות ואינטרפרטציה אישית, בין המתובל לעדין, בין רטבים מותססים לטחינה, בין המרחב האינסופי של המזרח התיכון החדש לשורשים וקדמה.

ארוחה מיוחדת במינה של שניים כה שונים וכה דומים.

348 ₪ לסועד
27-28.11 | ימים א' - ב'
פאסטל, שד' שאול המלך 27, מוזיאון ת"א, תל אביב
03-644-7441
₪150 הטבה בלעדית ללקוחות אמריקן אקספרס
שיתוף האירוע
צילום: בן פוקס | גרטל שיינר | שי לי

תפריט האירוע

לחם ומטבלים:
לחם חלב יפני של גל
סלטים של יהודה טחינת עמבה, ממרח חמוצים, סלסה, פלפל צ'ומה

פתיחים:
טארטלטים של טרטר דג עמבה יפנית ובורגול פריך
עוגיית אורז עם סורבה חציל ואבן יוגורט

ראשונות (מרכז שולחן):
מלוחייה עם גבינה צלויה על גריל פחמים, עטופה בעלי גפן
סלט טוניסאי על צלחת – פריקסה, תפו"א, אנשובי, טונה כבושה

ביניים (אישי. לבחירה):
פאטה א קרוט תוניסאי – כבד אווז, רייט אווז עטוף קדאיף, חבושים מקורמלים, תאנים
שקדי עגל עם ארטישוק ירושלמי אריסה ולימון כבוש

עיקרית (אישי. לבחירה):
סופריטו שורטריבס, עלי גפן, רכז רימונים, חצילים, תפו"א
פילה לוקוס עם כרישה בגריל, חוסרום, חמאה לבנה של מיץ ענבים ירוקים, XO שרימפס 

קינוחים
סלייס פוקצ׳ה מקמח פוקצ'ה של סוגת, ז׳אנדויה, גלידה של חמאה חומה, מרשמלו שרוף
עוגיות ומרציפנים

 

 

חשוב לדעת

  • התפריט אינו כשר. לא ניתן לעשות שינויים במנות.
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים.
  • אין אפשרות לתפריט צמחוני.
  • נא לדייק. השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה.
  • הארוחה הינה אירוע סגור ומיוחד של הפסטיבל. מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד). 
  • המסעדה נגישה.
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי.

עוד אירועים

 
Popup_Bitzua-04

מפגש מיוחד: סודות המטבח הפרסי

A special evening of tasting, stories and demonstration of dishes from Rotem Liberzon's kitchen 

30.11 | יום ד'
229
לסועד
 
Amex_Structure_Homepage-17

קילומטראז' X קיטון

מסע בין עולמות ודורות: האייקון של המטבח היהודי המזרח אירופאי מגיע למסעדה הישראלית העכשווית של השף הצעיר של העיר

29.11 | יום ג'
278
לסועד
 
Popup_Bitzua

מפגש מיוחד: נשואה למאפייה ולעוקבות

קרן אגם מארחת לערב מלא ניחוחות אפיה ושמחה

29.11 | יום ג'
229
לסועד

*בהתאם לתנאי ההטבה באתר, הטבת בונוס

 
Amex_Structure_Homepage-13

טאיזו X חנן מרגילן

הטכניקות והטעמים של שף יובל בן נריה במפגש נדיר עם מסורות המטבח הבוכרי של משפחת מרגילן

27-28.11 | ימים א' - ב'
358
לסועד
 
Amex_Structure_Homepage-14

תמנע X ד"ר שקשוקה

פסגת המטבח הטריפוליטאי והאקלקטי של הדוקטור מיפו והשף היצירתי

27-28.11 | ימים א' - ב'
358
לסועד
 
Popup_Bitzua-06

מפגש מיוחד: לבשל כמו אהרוני

תמרה אהרוני מארחת אתכם, בדיוק כמו שהיא מארחת בבית

28.11 | יום ב'
229
לסועד
 
Poran7

סיור קולינרי בעכו

הפסיפס המורכב של העיר העתיקה והמתעוררת בעכו

25.11 | יום ו'
288
לסועד