שף יובל בן נריה, מהשפים המוערכים בישראל, מארח בטאיזו, מסעדת הדגל עטורת הפרסים שלו, את בני משפחת חנימוב: ארתור וזיוה, הלו הם ״חנן מרגילן״, מי שעומדים מאחורי בית האוכל הבוכרי האהוב בשכונת שפירא, זוכת פרס ׳המוסד המצטיין של המטבח הישראלי׳ לשנת 21.
ערב מיוחד של דיאלוג יוצא דופן, שמתחיל בחברות והערכה רבת שנים בין בן נריה וחנימוב, וממשיך אל תפריט יצירתי שכולו חיבורים מייד אין אסיה.
המטעמים של המטבח הבוכרי-אוזבקי המסורתי העשיר פוגשים את הידע והטכניקות הפאן-אסייתיות מבוססות חומרי גלם מקומיים. שלל הכיסונים, התבשילים והמרקים, שוזרים את הסיפור המרתק של דרך המשי ההיסטורית, אשר שחיברה את סין לאירופה וחצתה את מרכז אסיה וגם את שטחה של ישראל.
בשלנית העל, זיוה חנימוב, אמו של ארתור, ארתור עצמו, ויובל בן נריה וצוותו ממתינים לכם לארוחת מסע ייחודית ומלאת אהבה. תפריט פואטי שלא ברור איך מעולם עוד לא נכתב.
פתיח
לחמניות מאודות ,חמוצים,אדזיקה ולבנה עיזים
ראשונות (שתי מנות לבחירה לזוג)
דושפרה מרק בשר | אסאדו מפורק | קריספי שאלוטס | כיסוני בשר | צ׳ילי מוחמץ | עלי כוסברה
סשימי דג ים קינג פיש | צ'אלפ | מי יוגורט בופאלו | צנון מוחמץ | מלפפון | שמיר
מנטי כיסוני בשר | מרק לחי עגל ולימון פרסי | בצל מטוגן | צ׳ילי אדום | כוסברה
בצלים ממולאים אורז סוגת עגול | קינמון | תמר הינדי | צלעות בקר וטלה | רימונים | שאלוטס
סמסה (צמחוני) תרד בלאדי | שאלוטס | פלפל שחור ארוך | בצל ירוק |גבינת ברינזה חוות הבופאלו | בצק פריך
ביניים (שתי מנות בחירה לזוג)
צ'יבורק כבש קצוץ בסכין | בצל מטוגן | חומץ שחור | פתיתי צ'ילי | ליים | כוסברה | יוגורט עיזים
גוז'גיז'ה קונפי שוק אווז | קשיו מסאללה | עגבניות שרופות | שומן אווז בצל שרוף | צ'אטני עשבים
קורני מקרוני (יש גרסא צמחונית) אטריות אורז רחבות | שייטל | עגבניות מגי | בצל | צ'ילי חריף | כמון | אבקת צ'ילי קשמירי
ספייריבס טלה צ'ילי מותסס | בצל מוחמץ | עשבים | דף אורז | כוסברה
עיקריות (שתי מנות בחירה לזוג)
דג לברק שלם מטוגן שום | עשבים | ליים | כוסברה | חסה | צ׳ילי | מלח ים
קבב טלה פארטה הודית | בצל לבן מוחמץ | כוסברה | סומק
אושפלו (יש גרסה צמחונית) אורז עגול סוגת | טלה קצוץ | בצל | ראשי שום | גזר
קינוח
מגש קינוחים ותה סטיקי משמש פודינג | פאחלבה | טולומבה | חלבה | סמוסה