עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

חמארה תלפיות: הבתים של אנשי המטבח

מסע מרתק בין זכרונות ילדות במסעדת הדגים של אילן פרון

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

״חמארת תלפיות״, שבשוק תלפיות בחיפה היא מסעדת דגים ופירות ים, המבוססת על דגה מקומית ועל סחורת השוק. פתח אותה אילן פרון, מסעדן ויזם, סלל את הדרך לרבים שהגיעו אחריו לשוק החיפאי שהפך למרכז קולינרי תוסס ואקלקטי. תפריט המסעדה כתוב על לוח גיר ומתחלף בהתאם לעונה ולמוזות של הטבחים, וכולל תפריט יין מרשים. הדיסוננס בין השוק המוזנח לבין האוכל המוקפד, בשילוב דמותו הססגונית של פרון, יוצרים חוויה ייחודית.

על התפריט

כמו במסעדה, גם בתפריט המיוחד לחודש המטבח הישראלי, נותן פרון ביטוי לא רק לעצמו, אלא גם לאנשי המטבח של החמארה.

באחת המנות שתוגשנה במסגרת התפריט המיוחד, יעניק פרון פרשנות עכשווית מקומית לזכרון ילדותו: דג ים מאודה, עטוף במרווה ירושלמית, על מרמומה מעושנת. אימו של אילן נולדה בתוניס להורים איטלקים ואביו הוא שף צרפתי שהגיע לארץ ללמד את הדור המייסד של הקולינריה הישראלית. אילן מספר שכילד התענג על המרמומה (הגירסה התוניסאית למטבוחה) של אימו. בסופי השבוע, הבית התמלא בריחות אפיה, ומייד כשהחלה הזהיבה בתנור, בעודה רותחת, שלף אותה פרון והפגיש אותה עם המרמומה הקרה שאימו הכינה יום קודם לכן. החיוך שהתפרש על פניו מלווה אותו גם היום, כשהוא נזכר בכך.

במנה נוספת, נדלג בין חיפה לירושלים עם טבח המסעדה, אביב סולימני. עבורו, כירושלמי במקור, בית הוא סירי הקובה המנחמים של אמא, שמחכים על הגז; סירי הקובה על פתיליות בשוק מחנה יהודה, והחיוך של בת זוגו כשהיא טועמת סיר קובה שהכין. נאכל טורטליני סולת במילוי דג, בסגנון מרק קובה חמו עירקי.

בקינוח, נבקר בביתה של סבתה של קונדיטורית המסעדה, מיכל אקרלינג. מיכל מספרת שבכל מפגש משפחתי עמדה באוויר הציפיה לזאכר טורט של סבתא שושנה ז"ל, שעלתה לארץ מליטא אחרי מלחמת העולם השניה. בכל שנה ביום האזכרה של סבתה, מכינה מיכל את הזאכר טורט, מהמתכון היחיד שהשאירה אחריה, ומגישה אותו לבני המשפחה בדיוק באותו אופן שבו עשתה זאת סבתה.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א׳-ד׳ 12:30-22:00, ה׳ 12:30-23:00, ו׳ 12:30-17:00
סירקין 28, חיפה
04-6992296
שיתוף האירוע
צילום: אילן פרון ומשה לוי

תפריט האירוע

סביצ'ה דג טרי

טורטליני סולת במילוי דג, בסגנון מרק קובה חמו

דג ים מאודה עטוף במרווה ירושלמית על מרמומה מעושנת

זאכר טורט

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום עם נגישות
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד