אנו נרגשים להציג בפניכם את ארוחת הפתיחה של אירועי המטבח הישראלי לשנת 2024, ארוחה הפתוחה ללקוחות אמריקן אקספרס בלבד.
הארוחה החגיגית תתקיים במסעדת "תריסר" (12 עונות, 12 תפריטים) השוכנת בנמל תל אביב, מעל שוק הנמל המצטיין. בה מביא שף ענר בן רפאל פורמן
לידי וירטואוזיות את ניסיונו הרב – כ- 20 שנה (בין היתר, היה שף ובעלים של המסעדות אלטער, איגרא רמא ומונאר) של התמחות והקפדה על שימוש בירקות בעונתם ובדגים ובשר מקומיים, ׳נוז טו טייל׳.
בארוחה זו, בת 9 מנות, חוזר בן רפאל לזיכרונות האוכל של ילדותו, כילד מפתח בשנות התשעים. מנות ילדות נאיביות בפרשנות בוגרת וחכמה. לצידן נטעם מנות מהרפרטואר שכבר הפכו אייקוניות בקרב פודיז ומבקרים. לקינוח נשוחח עימו על מקורות יצירתו, על משמעות הבית עבורו, על מהות המטבח ישראלי ועוד.
אנו מזמינים אתכם להצטרף לערב מעורר השראה, אשר פותח את עשרות אירועי המטבח הישראלי, שבימים מאתגרים אלו מקבל משמעות מרגשת במיוחד. אנו גאים להאדיר את הטוב ואת המאחד ולציין את הישגינו בתחום התרבות הקולינרית.
בייגלה ירושלמי, לאבנה ותבשיל ירוקים
פנקוטה עגבניה, שמן זית, מיץ עגבניות וחריף
סשימי דג ים, קמפרי ישראלי, קלמנטינה, שמן לאושטיאן וצ'ילי
גזע ברוקולי, קרם צנוברים, סלסה של ירוקים וחריף
שניצל ארטישוק ירושלמי בבישול ארוך, סלט ארטישוק ירושלמי טרי ואיולי ארטישוק
ברוסקטה של נתח מקומי, דובדבן היהודים (שלפח), חמאת מרווה לבנה
המבורגר "ג'וסי לוסי" – דג ים, שומן טלה מעושן, קייל חרוך, חלת בריוש, ברביקיו תמרים וטבעות בצל
אורקייטה קובה דגים, ציר דגים ועגבניות, עלי שומר
קסטה ספיישל – עוגיית דבש, גלידה של דבש מקורמל, אבקת פולן
סטיקי טופי ומסקרפונה
מים מינרלים/מוגזים