עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור יגישו זכרונות ילדות ב"אלנה"

השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות במשך כל תקופת האירוע ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

מסעדת "אלנה" במלון נורמן בתל אביב היא אי של אלגנטיות וטוב טעם. מובילים אותה השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור, חברי ילדות מעמק יזרעאל, שעברו יחדיו דרך קולינרית ארוכה. אווירת החברות הטובה בין השניים מורגשת גם באווירת המסעדה, שמגישה מנות שהן קלאסיקה מודרנית, אירופאית וים תיכונית.

בגיל צעיר עומר נחשף לראשונה בביתו של דניאל למאכלים שלא הכיר, וניצתה בו התשוקה לטעמים. קולינריה היא מרכיב מרכזי בחיי אביו של דניאל, והשניים ספגו ממנו את ההנאה שבבישול. הם זוכרים היטב את חוויות האכילה עימו בכפרים הערבים שבעמק, ובהתאם במטבח הם נעים בין אשכנז לבין מזרח.

על התפריט

בתפריט שיצרו במסגרת חודש המטבח הישראלי הם יגישו כמנה ראשונה מרק עוף עם טורטליני כבד קצוץ, מחווה לזיכרון ילדות חזק של שניהם ולכבד העוף שאמא של עומר נהגה "לשרוף" על הגז בימי שישי. למנה עיקרית, יכינו השניים פאי ביף בורגיניון. אביו של דניאל נהג להכין ביף בורגיניון בבית ולקחת את בנו לאכול מנה זו במסעדה המיתולוגית "יועזר בר יין". עומר ודניאל התמחו שניהם במסעדת סט. ג'ון הלונדונית, שהשפיעה עמוקות על תפיסתם הקולינרית, וחיבור הביף בורגיניון לפאי הוא בהשראת מסעדה זו. כקינוח, הם יגישו את העוגה הביתית האולטימטיבית – עוגת ביסקוויטים, כמובן עם טוויסט משלהם.

 

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ד'- ו': 18:00-22:30
מלון נורמן תל אביב, נחמני 23-25 תל אביב-יפו
035435400
שיתוף האירוע
צילום: חיים יוסף

תפריט האירוע

מרק עוף עם טורטליני כבד קצוץ

פאי ביף בורגיניון

עוגת ביסקוויטים

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום עם נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות.
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד
 

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

שף אליעד דנון מגיש תפריט בהשראות הבתים המגוונים בחייו, מסבתו המרוקאית ועד שף יוסי שטרית  (יפו)

27.3-12.4 | א׳-ש׳
230
לסועד