השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות במשך כל תקופת האירוע ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
מסעדת "אלנה" במלון נורמן בתל אביב היא אי של אלגנטיות וטוב טעם. מובילים אותה השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור, חברי ילדות מעמק יזרעאל, שעברו יחדיו דרך קולינרית ארוכה. אווירת החברות הטובה בין השניים מורגשת גם באווירת המסעדה, שמגישה מנות שהן קלאסיקה מודרנית, אירופאית וים תיכונית.
בגיל צעיר עומר נחשף לראשונה בביתו של דניאל למאכלים שלא הכיר, וניצתה בו התשוקה לטעמים. קולינריה היא מרכיב מרכזי בחיי אביו של דניאל, והשניים ספגו ממנו את ההנאה שבבישול. הם זוכרים היטב את חוויות האכילה עימו בכפרים הערבים שבעמק, ובהתאם במטבח הם נעים בין אשכנז לבין מזרח.
על התפריט
בתפריט שיצרו במסגרת חודש המטבח הישראלי הם יגישו כמנה ראשונה מרק עוף עם טורטליני כבד קצוץ, מחווה לזיכרון ילדות חזק של שניהם ולכבד העוף שאמא של עומר נהגה "לשרוף" על הגז בימי שישי. למנה עיקרית, יכינו השניים פאי ביף בורגיניון. אביו של דניאל נהג להכין ביף בורגיניון בבית ולקחת את בנו לאכול מנה זו במסעדה המיתולוגית "יועזר בר יין". עומר ודניאל התמחו שניהם במסעדת סט. ג'ון הלונדונית, שהשפיעה עמוקות על תפיסתם הקולינרית, וחיבור הביף בורגיניון לפאי הוא בהשראת מסעדה זו. כקינוח, הם יגישו את העוגה הביתית האולטימטיבית – עוגת ביסקוויטים, כמובן עם טוויסט משלהם.
מרק עוף עם טורטליני כבד קצוץ
פאי ביף בורגיניון
עוגת ביסקוויטים