השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות במשך כל תקופת האירוע ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השף.
"אוזריה", הממוקמת באיזור שוק לוינסקי בתל אביב, היא מסעדה ים תיכונית שמחה, שתחגוג בקרוב בת מצווה. שפית אביבית פריאל העומדת בראשה פתחה את המסעדה לאחר שהובילה את "טפאו" במשך עשור.
פריאל גדלה בקרית מוצקין, לאמא ממוצא פולני-רוסי ולאב שעלה מהונגריה. אימה היתה בשלנית הרפתקנית, כהגדרת אביבית, שלא חששה לנסות חומרי גלם ומתכונים חדשים ממיטב ספרי הבישול דאז. אביה היה דיג חובב, מה שבא לידי ביטוי גם במטבח הביתי. דודתה של אביבית היתה אופה, ועד היום ריחות אפיה בשילוב בצל ופרג מזכירים לאביבית את סופי השבוע בהם דודתה התארחה בבית המשפחה. רק כשלמדה קונדיטוריה, גילתה שאת הפלצעלך שדודתה הכינה, אמורים לא להתפיח ולאפות למרקם שונה מזה שאליו הורגלה.
המפגש הראשון של אביבית עם בישול היה בבת המצווה שלה. היא החליטה, בהשפעת ספר בישול שהוציא ישראל אהרוני, לבשל בעצמה לאורחי החגיגה, והשאלה אם הם היו מרוצים מכך מוטלת עד היום בספק. לימים, כששכרה לראשונה דירה והחלה לבשל לעצמה, גילתה שהבישולים שלה הפכו למבוקשים בקרב חבריה. היא החליפה מספר עבודות והגיעה בדרך המקרה לעבוד במסעדת "אלכסנדר". אביבית זוכרת את הרגע בו נכנסה למטבח הרוחש והבינה שהיא נמצאת במקום הנכון.
על התפריט
בתפריט המיוחד שבנתה אביבית לחודש המטבח הישראלי, היא תשלב מנות ממסלול חיים זה, אותם היא תכין בהתאמות למטבח הים תיכוני של "אוזריה":
פלצעלך
מרק דגים
ספריבס
פלצ'ינטה עם קרם מסקרפונה