עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

נטעם גירסאות עדכניות למאכלים הביתיים ולמנות שבישלה בבת המצווה שלה

השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות במשך כל תקופת האירוע ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השף.

"אוזריה", הממוקמת באיזור שוק לוינסקי בתל אביב, היא מסעדה ים תיכונית שמחה, שתחגוג בקרוב בת מצווה. שפית אביבית פריאל העומדת בראשה פתחה את המסעדה לאחר שהובילה את "טפאו" במשך עשור.

פריאל גדלה בקרית מוצקין, לאמא ממוצא פולני-רוסי ולאב שעלה מהונגריה. אימה היתה בשלנית הרפתקנית, כהגדרת אביבית, שלא חששה לנסות חומרי גלם ומתכונים חדשים ממיטב ספרי הבישול דאז. אביה היה דיג חובב, מה שבא לידי ביטוי גם במטבח הביתי. דודתה של אביבית היתה אופה, ועד היום ריחות אפיה בשילוב בצל ופרג מזכירים לאביבית את סופי השבוע בהם דודתה התארחה בבית המשפחה. רק כשלמדה קונדיטוריה, גילתה שאת הפלצעלך שדודתה הכינה, אמורים לא להתפיח ולאפות למרקם שונה מזה שאליו הורגלה.

המפגש הראשון של אביבית עם בישול היה בבת המצווה שלה. היא החליטה, בהשפעת ספר בישול שהוציא ישראל אהרוני, לבשל בעצמה לאורחי החגיגה, והשאלה אם הם היו מרוצים מכך מוטלת עד היום בספק. לימים, כששכרה לראשונה דירה והחלה לבשל לעצמה, גילתה שהבישולים שלה הפכו למבוקשים בקרב חבריה. היא החליפה מספר עבודות והגיעה בדרך המקרה לעבוד במסעדת "אלכסנדר". אביבית זוכרת את הרגע בו נכנסה למטבח הרוחש והבינה שהיא נמצאת במקום הנכון.

על התפריט

בתפריט המיוחד שבנתה אביבית לחודש המטבח הישראלי, היא תשלב מנות ממסלול חיים זה, אותם היא תכין בהתאמות למטבח הים תיכוני של "אוזריה": 

פלצעלך – לחמניות בצל ופרג, כפי שהכינה דודתה; מרק דגים, על שום אהבתו של אביה לדיג; מנת ספריבס, היא המנה העיקרית שהגישה אביבית בבת המצווה שלה; ולקינוח, פלצ'ינטה, הבלינצ'ס ההונגרי, עם קרם מסקרפונה
230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א'-ו' 12:00-00:00
מטלון 44, תל אביב יפו
035330899
שיתוף האירוע
צילום: חיים יוסף

תפריט האירוע

פלצעלך

מרק דגים

ספריבס

פלצ'ינטה עם קרם מסקרפונה

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • אין כפל מבצעים
  • התפריט אינו כשר
  • המקום נגיש
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפית
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד
 

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

שף אליעד דנון מגיש תפריט בהשראות הבתים המגוונים בחייו, מסבתו המרוקאית ועד שף יוסי שטרית  (יפו)

27.3-12.4 | א׳-ש׳
230
לסועד