השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
"תריסר", מסעדתו של השף ענר בן רפאל, ממוקמת בשוק הנמל בתל-אביב וצופה אל הים. היא קרויה "תריסר" מתוך התפיסה ששנים עשר חודשי השנה מגלמים את השתנות העונות והאדמה, ומשפיעים על הגידולים ועל כלל חומרי הגלם. במסעדה ניתן מקום של כבוד לחומר הגלם, והוא בעל התפקיד הראשי במנות המוגשות בה.
ענר בן רפאל מבשל במטבחי מסעדות מזה כ- 20 שנה, והיה שף ובעלים של המסעדות אלטער, איגרא רמא ומונאר. בנוסף, ענר שימש כשף וכמנחה של תוכנית הטלוויזיה "ארוחה של החיים".
על התפריט
לרגל חודש המטבח הישראלי, חזר בן רפאל לזכרונות האוכל של ילדותו. כילד מפתח, נהג לחמם לעצמו אוכל מוכן או להכין לעצמו אוכל לא מתוחכם. על כן, התפריט המיוחד שבנה עבור חודש המטבח הישראלי יגלם ורסיות מיוחדות למאכלי ילדות פשוטים. כך למשל, כוורסיה על שניצל, סלט ומיונז, וכמחווה למאכלים מסורתיים, ענר יגיש שניצל ארטישוק, עם ארטישוק שלוק בחמאה ושמן זית, סלט ארטישוק חי ואיולי ארטישוק. בנוסף, יכין גירסה עדכנית להמבורגר המוכן שנהג לחמם, "המבורגר ג'וסי לוסי": המבורגר דג ים ושומן טלה מעושן, עטוף בעלה מנגולד, לחמניית בריוש, ברביקיו תמרים וטבעות בצל. בגירסה שלו לקינוח הילדות "קסטה", יכין "קסטה דבש" – עוגיית דבש עם גלידת דבש מקורמל, אבקת פולן ועשבים ארומטים. אנו נזכה לראות כיצד השף של היום מסתכל על אוכל דרך עיניו של ילד מפתח ומעניק לו פרשנות ערכית עכשווית.
בייגלה תוצרת בית, לאבנה, מרק עגבניות וחריף
שניצל ארטישוק, סלט ארטישוק חי ואיולי ארטישוק
המבורגר דג ים ושומן טלה מעושן עטוף בעלה מנגולד, לחמניית בריוש, ברביקיו תמרים וטבעות בצל
"קסטה דבש" עם גלידת דבש מקורמל, אבקת פולן ועשבים