עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

השף ענר בן רפאל חוזר לאוכל של ילד מפתח מכפר סבא

השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

"תריסר", מסעדתו של השף ענר בן רפאל, ממוקמת בשוק הנמל בתל-אביב וצופה אל הים. היא קרויה "תריסר" מתוך התפיסה ששנים עשר חודשי השנה מגלמים את השתנות העונות והאדמה, ומשפיעים על הגידולים ועל כלל חומרי הגלם. במסעדה ניתן מקום של כבוד לחומר הגלם, והוא בעל התפקיד הראשי במנות המוגשות בה.

ענר בן רפאל מבשל במטבחי מסעדות מזה כ- 20 שנה, והיה שף ובעלים של המסעדות אלטער, איגרא רמא ומונאר. בנוסף, ענר שימש כשף וכמנחה של תוכנית הטלוויזיה "ארוחה של החיים".

על התפריט

לרגל חודש המטבח הישראלי, חזר בן רפאל לזכרונות האוכל של ילדותו. כילד מפתח, נהג לחמם לעצמו אוכל מוכן או להכין לעצמו אוכל לא מתוחכם. על כן, התפריט המיוחד שבנה עבור חודש המטבח הישראלי יגלם ורסיות מיוחדות למאכלי ילדות פשוטים. כך למשל, כוורסיה על שניצל, סלט ומיונז, וכמחווה למאכלים מסורתיים, ענר יגיש שניצל ארטישוק, עם ארטישוק שלוק בחמאה ושמן זית, סלט ארטישוק חי ואיולי ארטישוק. בנוסף, יכין גירסה עדכנית להמבורגר המוכן שנהג לחמם, "המבורגר ג'וסי לוסי": המבורגר דג ים ושומן טלה מעושן, עטוף בעלה מנגולד, לחמניית בריוש, ברביקיו תמרים וטבעות בצל. בגירסה שלו לקינוח הילדות "קסטה", יכין "קסטה דבש" –  עוגיית דבש עם גלידת דבש מקורמל, אבקת פולן ועשבים ארומטים. אנו נזכה לראות כיצד השף של היום מסתכל על אוכל דרך עיניו של ילד מפתח ומעניק לו פרשנות ערכית עכשווית.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ג׳ עד ו׳ 18:00-23:00
האנגר 12, נמל תל אביב
074-7585-353
שיתוף האירוע
צילום: חיים יוסף

תפריט האירוע

בייגלה תוצרת בית, לאבנה, מרק עגבניות וחריף

שניצל ארטישוק, סלט ארטישוק חי ואיולי ארטישוק

המבורגר דג ים ושומן טלה מעושן עטוף בעלה מנגולד, לחמניית בריוש, ברביקיו תמרים וטבעות בצל

"קסטה דבש" עם גלידת דבש מקורמל, אבקת פולן ועשבים

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום עם נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד
 

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

שף אליעד דנון מגיש תפריט בהשראות הבתים המגוונים בחייו, מסבתו המרוקאית ועד שף יוסי שטרית  (יפו)

27.3-12.4 | א׳-ש׳
230
לסועד