ד"ר שקשוקה, המוסד היפואי שתיכף חוגג 30 שנה, מגיע להתארח בתמנע, מסעדת הפיין דיינינג האלגנטית של השף ניר מסיקה.
הדוקטור, הלא הוא בינו גבסו, הבעלים, השף, המארח, האיש והאגדה – שהחל את דרכו במטבחים בגיל 13 במסעדה של אביו, ואשר שפים רבים נהגו לפקוד את מסעדותיו ולאכול מידיו ממש, יביא את המסורת הטריפוליטאית האסלית אל השולחן עטוי המפות הלבנות של שף מסיקה, שחזר לעיר אחרי שכבש את ניו יורק עם מטבח יצירתי המשלב את שורשיו המצריים והמרוקאים עם עבודתו בניו יורק והשפעות מקסיקניות ואסייתיות.
מפגש מיוחד מאוד בין השף הותיק המייצג מסורת מטבח מפוארת, לבין שף צעיר ויצירתי שאוהב לשבור מוסכמות, אשר הוליד תפריט דיאלוג שמסב את שני העולמות יחד.
בזמן שבינו יעבור בין השולחנות וידאג להאכיל אתכם עם כף בביס המושלם שמגיע לפה וללב בו זמנית, מסיקה ילהטט עם הפינצטה ויוציא לכם עוד מנה מפתיעה ומושלמת.
חוויה הוליסטית של שני אלופי בישול ואירוח שאסור להפסיד.
פתיח
ברוסקטה בוטרגה
פתיחת שולחן
קובנה של תמנע וסלטים של בינו: סלט בטטה, צ'רשי, מסייר, פלפל צ'ומה
מנה ראשונה
סשימי אינטיאס כבוש בפלפלים ותבלינים חמים: סלט חיז׳ו מרוקאי, ויניגרט קארי ועגבניות מעושנות, איולי פפריקה מעושנת, ופאף טפיוקה
מנת ביניים
שרבה מקרוני | פסטה טרייה של ניר, רוטב מרק דגים של בינו
עיקרית (לבחירה)
מחבת פירות ים
ביס מפרום מהיד של בינו עם קוסקוס, פקיילה, שווארמה וקציפת טחינה
קינוח
עבמבר | עוגת שקדים טריפוליטאית שתוגש עם רוזטה מסורתית
דייסת גרישה | גרישה של סוגת עם חלב פופקורן וקינמון, גלידת תבלינים ודבש מרווה