מגיל קטן התעניינה הדס שמואלי באנשים ובתרבויות שונות. היא טיילה בעולם ונחשפה לדתות, מנהגים ואורחי חיים שונים. מתוך הרצון לקרב בין אנשים, הקימה מיזם סיורים, שמטרתו לפתוח למסיירים צוהר אל עולמות שלא הכירו.
כזה הוא הסיור שתעביר לנו הדס בבני ברק במסגרת חודש המטבח הישראלי, העוסק השנה בחיבור בין אוכל לבין בית: בעיר החרדית, השמינית בגודלה בישראל, מתחולל בימי חמישי בערב קסם שרבים אינם מכירים. זהו הערב שבו מתחילות ההכנות לארוחת השבת ולסוף השבוע. הקניות קדחתניות, אפיית החלות בשיאה ומקררי המעדניות מתמלאים סלטים ותבשילים מוכנים.
בסיור, הדס תכניס אותנו לבתים מקומיים, נבקר במעדניות אוכל יהודי, נכיר את מאפייני החיים בבני ברק ונשוחח על אמונה, אוכל ומסורת.
בבתים ובמעדניות נטעם מאכלים כגון קיגל, טשולנט, הרינג, כבד קצוץ, איקרה, חזרת, גפילטע פיש ושטרודל תפוחים.
קיגל
טשולנט
הרינג, כבד קצוץ, איקרה, חזרת
גפילטע פיש
שטרודל תפוחים