עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

רובידה: מחיי נדודים ועד למסעדה שהיא הבית

מסע קולינרי בין תחנות חייו של השף עמוס חיון

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

מסעדת "רובידה" שוכנת במבנה לשימור מראשית המאה שעברה במזכרת בתיה, המושבה הראשונה שבנה הברון רוטשילד בישראל. המסעדה בנויה מחדרי אבן יפהפיים ובסמוך לה חצר רחבת ידיים. האווירה כפרית והאוכל המוגש בה מציג תוצרת מקומית עונתית.

במקום זה היכה השף עמוס חיון את שורשיו, לאחר שעבר מילדות בהוד השרון לנערות בפנימיה חקלאית, משירות צבאי לפתיחת עסק בניו יורק, ממשבר כלכלי בתל אביב ועד להשתתפות בתכנית "משחקי השף" ופתיחת מסעדת "רובידה" ביחד עם בן זוגו.

בשנה האחרונה איבד השף חיון את אביו, ממוצא תוניסאי, ואת המנטור שלו, השף הישראלי-אמריקאי מייקל גינור, שממנו ספג, כהגדרתו, "אינטליגנציה קולינרית".

על התפריט

התפריט שבנה עבור חודש המטבח הישראלי מושפע מדמויות מפתח אלה וממסע חייו: מלחמניות שמשלבות את התבלין האהוב על אביו ז"ל  – כורכום – ביחד עם קליפות הדרים, שמשקפות את נוף הפרדסים מבית הוריו; דרך מנה ראשונה של פריקסה, שטבוע בה זיכרון של דודותיו חולקות ביניהן את מלאכת הכנת הבצק והתוספות; מנה עיקרית שמשלבת מטבח מודרני עם מטבח מסורתי מבית אימו: טורטליני גבינת תום במרק חמוסטה, אבקת דלעות ואבן יוגורט; וכלה בקינוח "יויו" תוניסאי, אליו מחבר השף חיון קרם פרש, שמזכיר לו את ניו יורק, דבש מקומי ולבנדר מגינת בית הוריו.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א׳ עד ה׳ 12:00-23:00 (מטבח נסגר ב22:00)
המייסדים 8, מזכרת בתיה
086239864
שיתוף האירוע
צילום: מור יוסף, אלון מסיקה ואסף קרלה

תפריט האירוע

לחמניות כורכום וקליפות הדרים

פריקסה

טורטליני גבינת תום במרק חמוסטה

יויו וקרם פרש

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט כשר
  • המקום נגיש
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד