ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
מסעדת "רובידה" שוכנת במבנה לשימור מראשית המאה שעברה במזכרת בתיה, המושבה הראשונה שבנה הברון רוטשילד בישראל. המסעדה בנויה מחדרי אבן יפהפיים ובסמוך לה חצר רחבת ידיים. האווירה כפרית והאוכל המוגש בה מציג תוצרת מקומית עונתית.
במקום זה היכה השף עמוס חיון את שורשיו, לאחר שעבר מילדות בהוד השרון לנערות בפנימיה חקלאית, משירות צבאי לפתיחת עסק בניו יורק, ממשבר כלכלי בתל אביב ועד להשתתפות בתכנית "משחקי השף" ופתיחת מסעדת "רובידה" ביחד עם בן זוגו.
בשנה האחרונה איבד השף חיון את אביו, ממוצא תוניסאי, ואת המנטור שלו, השף הישראלי-אמריקאי מייקל גינור, שממנו ספג, כהגדרתו, "אינטליגנציה קולינרית".
על התפריט
התפריט שבנה עבור חודש המטבח הישראלי מושפע מדמויות מפתח אלה וממסע חייו: מלחמניות שמשלבות את התבלין האהוב על אביו ז"ל – כורכום – ביחד עם קליפות הדרים, שמשקפות את נוף הפרדסים מבית הוריו; דרך מנה ראשונה של פריקסה, שטבוע בה זיכרון של דודותיו חולקות ביניהן את מלאכת הכנת הבצק והתוספות; מנה עיקרית שמשלבת מטבח מודרני עם מטבח מסורתי מבית אימו: טורטליני גבינת תום במרק חמוסטה, אבקת דלעות ואבן יוגורט; וכלה בקינוח "יויו" תוניסאי, אליו מחבר השף חיון קרם פרש, שמזכיר לו את ניו יורק, דבש מקומי ולבנדר מגינת בית הוריו.
לחמניות כורכום וקליפות הדרים
פריקסה
טורטליני גבינת תום במרק חמוסטה
יויו וקרם פרש