אחת הארוחות המסקרנות של הפסטיבל היא מפגש בין עולמות ודורות: בין מסעדה יהודית מזרח אירופאית אייקונית של ממש לבין מסעדה ישראלית עכשווית מזרח תיכונית שמחה ורוחשת.
על תקן האורחת הוותיקה והמכובדת מאוד – מסעדת קיטון האהובה, אשר כתובה בספרי ההיסטוריה של תל-אביב, החלה את דרכה כקיוסק בשנות ה-40 בהובלת שרה וצבי רסקין, והפכה למעוז הרשמי של האוכל היהודי, המזרח אירופאי. מקום אליו מגיעים בשביל להתרפק על טעמו של זיכרון.
גם היום, כשהיא מובלת בבטחה ע״י הדור השלישי – הנכדה אורנה – היא עדיין שומרת בגאווה על מורשתה, ומשמרת את נכס התרבות הקולינארי שהיא עם מאכלים אייקונים כמו צ'ולנט מהביל ועמוק צבע, מרק עוף עם ירקות וקרפלך שמנמנים, כבד קצוץ אגדי ועוד.
כ-80 שנה אחריה, ואלפי שנות אור, קמה קילומטראז׳ – המסעדה אולי הכי שונה מקיטון שיש: מסעדה שהיא מקום בילוי, סופר טרנדי. מובלת ע״י שף ישראלי צעיר, עידן בושארי ״פומפי״, – בן טיפוחיו של אסף גרניט בקבוצת ״מחניודה״, נער פרוע שמצא מפלט במטבח, וגבר על עשרות מתמודדים בתוכנית "מסעדה הבאה של ישראל".
מסעדת הביכורים שלו, קילומטראז׳ – בבעלות קבוצת OTH במלון ברוט מקולקציית מלונות בראון – בה זכה בפריים טיים מציגה סיפור מטבח של מסע ישראלי אישי, ששואב השראה מהרב תרבותיות הישראלית ומהמטבחים הצבעוניים והמגוונים שעליהם גדל.
אורנה ופומפי הרכיבו לכם ארוחת דיאלוג שמחה ומקורית. ובלי בדיחות על פולנים.
פתיחת שולחן:
פוקאצ'ה / חלת ויז'ניץ עם מטבלים:
סלט ביצים, איקרה ביצי בורי, סלק, חזרת, שום קונפי
ראשונות:
סשימי דג ים – סשימי אינטיאס, סלק קונפי, דיסקיות סלק מוחמץ, סלק חי ומסקרפונה חזרת
סיגר קולסלואו ועוף עם איולי סלרי
מרק:
מרק עוף עם חוואיג' תימני וקרפלעך עוף
עיקרית (מנה אחת לבחירה):
סופריטו שוק אווז קונפי ואטישוק ירושלמי
גולאש בטאבון בכלי חרס עטוף בצק
קינוחים (אחד לבחירה):
קומפומפי – קומפוט פירות יבשים בבישול ארוך עם קינמון
טארט לימון ופטל מיובש