עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

קילומטראז' X קיטון

דיאלוג נדיר בין מוסד המטבח היהודי המזרח אירופאי האייקוני לבין המטבח הישראלי הכי עכשווי

אחת הארוחות המסקרנות של הפסטיבל היא מפגש בין עולמות ודורות: בין מסעדה יהודית מזרח אירופאית אייקונית של ממש לבין מסעדה ישראלית עכשווית מזרח תיכונית שמחה ורוחשת.
על תקן האורחת הוותיקה והמכובדת מאוד – מסעדת קיטון האהובה, אשר כתובה בספרי ההיסטוריה של תל-אביב, החלה את דרכה כקיוסק בשנות ה-40 בהובלת שרה וצבי רסקין, והפכה למעוז הרשמי של האוכל היהודי, המזרח אירופאי. מקום אליו מגיעים בשביל להתרפק על טעמו של זיכרון.
גם היום, כשהיא מובלת בבטחה ע״י הדור השלישי – הנכדה אורנה – היא עדיין שומרת בגאווה על מורשתה, ומשמרת את נכס התרבות הקולינארי שהיא עם מאכלים אייקונים כמו צ'ולנט מהביל ועמוק צבע, מרק עוף עם ירקות וקרפלך שמנמנים, כבד קצוץ אגדי ועוד.

כ-80 שנה אחריה, ואלפי שנות אור, קמה קילומטראז׳ – המסעדה אולי הכי שונה מקיטון שיש: מסעדה שהיא מקום בילוי, סופר טרנדי. מובלת ע״י שף ישראלי צעיר, עידן בושארי ״פומפי״, – בן טיפוחיו של אסף גרניט בקבוצת ״מחניודה״, נער פרוע שמצא מפלט במטבח, וגבר על עשרות מתמודדים בתוכנית "מסעדה הבאה של ישראל".
מסעדת הביכורים שלו, קילומטראז׳ – בבעלות קבוצת OTH במלון ברוט מקולקציית מלונות בראון – בה זכה בפריים טיים מציגה סיפור מטבח של מסע ישראלי אישי, ששואב השראה מהרב תרבותיות הישראלית ומהמטבחים הצבעוניים והמגוונים שעליהם גדל.
אורנה ופומפי הרכיבו לכם ארוחת דיאלוג שמחה ומקורית. ובלי בדיחות על פולנים.

278 ₪ לסועד
29.11 | יום ג'
מלון בראון ברוט, קאופמן 6, תל אביב יפו
077-230-2363
שיתוף האירוע
צילום: דויד קישקה | אסף קרלה

תפריט האירוע

פתיחת שולחן:
פוקאצ'ה / חלת ויז'ניץ עם מטבלים:
סלט ביצים, איקרה ביצי בורי, סלק, חזרת, שום קונפי

ראשונות:
סשימי דג ים – סשימי אינטיאס, סלק קונפי, דיסקיות סלק מוחמץ, סלק חי ומסקרפונה חזרת

סיגר קולסלואו ועוף עם איולי סלרי

מרק:
מרק עוף עם חוואיג' תימני וקרפלעך עוף

עיקרית (מנה אחת לבחירה):
סופריטו שוק אווז קונפי ואטישוק ירושלמי
גולאש  בטאבון בכלי חרס עטוף בצק

קינוחים (אחד לבחירה):
קומפומפי – קומפוט פירות יבשים בבישול ארוך עם קינמון
טארט לימון ופטל מיובש

חשוב לדעת

  • התפריט אינו כשר.קיים מענה לצמחוניים.
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות.
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים.
  • נא לדייק. השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה.
  • הארוחה הינה אירוע סגור ומיוחד של הפסטיבל. מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד). 
  • המחיר אינו כולל 15% שירות
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד