עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן במחווה יצירתית לתבשילי אימו וסבותיו

השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות למשך חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השף.

מסעדת צ'נה היא מסעדה תל אביבית אורבנית, בעלת חלל פנימי וחצר נעימה, שמתקיים בה שילוב עדין בין אוכל מורכב לבין נגישות מזמינה. השף גיל דהאן מבשל בה בהתאם לחומרי הגלם העונתיים הזמינים, ויוצר "טעמים מוכרים במנות לא מוכרות", כהגדרתו.

גיל זוכר שכילד אהב לשוטט ברחובות היישוב הקהילתי בו גדל ובשטחים הטבעיים הפתוחים שסביבו. כשהתבגר, נהג להסתגר בחדרו, והארוחות המשפחתיות היו אלה שהוציאו אותו מהחדר וגרמו לו לשוחח עם בני המשפחה. כך הבין שאוכל משמעו שפה ותקשורת. אחרי השירות הצבאי, עבד במטבח של בר ברעננה, וכשנשלח מטעם העסק ללמוד בישול, הבין שמאמינים ביכולותיו. בחלוף השנים התמקצע ועבד במסעדות שונות, עד שב"וייס" יצר והגיש לראשונה מנות משל עצמו.

על התפריט

בתפריט שיצר עבור חודש המטבח הישראלי, יגיש גיל פתיח של טרטר דג על קציצת פראסה (כרישה), שמסמל את ארוחות ראש השנה וערב שבת שמבשלת אימו. במשפחתו נהוג להחביא מפניו את סיר קציצות הפראסה, מחשש שאם ימצא אותו, לא תישארנה קציצות לארוחה עצמה. עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", ביקש גיל את המתכון מאימו, ובישל אותן בשטח לחיילים.

כמנה ראשונה, יגיש בורקס פטריות, מנה שאימו מכינה והוא נוהג לצחוק על כך שהיא מיושנת. גיל יכין את הבורקס בגירסה שלו, עם פטריות אויסטר צלויות בג'וספר, קרם פטריות ומיסו וגלידת פטריות שיטאקי.

למנה עיקרית יכין "פידאוס", אטריות ביצים דקות, שסבתו מצד אימו, אסתר, הכינה כשביקר אותה ואת סבו. היא נהגה לטגן את האטריות עם בצל ורסק עגבניות, לבשל אותן עד למרקם רך, ולהגישן בצד שניצל. גיל ישחק בטכניקות ההכנה ויגיש את הפידאוס עם קונפי כנפי עוף.

לקינוח נאכל "בר" אגוזי לוז ושוקולד לבן מקורמל, בצד גלידת קמומיל. מחווה לסבתו מצד אביו, רחל, שלאחרונה גילה את חיבתה לממרח אגוזי לוז. הקינוח משלב את שותפתו לדרך מאז "וייס", הקונדיטורית מיכל גולדברגר.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4| ב׳-ש׳ 19:30-23:00
הרצל 10, תל אביב-יפו
077-230-2534
שיתוף האירוע
צילום: אסף קרלה

תפריט האירוע

טרטר דג על קציצת פראסה

"בורקס פטריות" עם קרם פטריות ומיסו וגלידת שיטאקי

"פידאוס" עם קונפי כנפי עוף

בר אגוזי לוז ושוקולד לבן מקורמל עם גלידת קמומיל

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום נגיש
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד
 

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

שף אליעד דנון מגיש תפריט בהשראות הבתים המגוונים בחייו, מסבתו המרוקאית ועד שף יוסי שטרית  (יפו)

27.3-12.4 | א׳-ש׳
230
לסועד