עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

צמח: השראות מבית השף במסעדה הצמחונית מקבוצת מחניודה

שף מסעדת ״צמח״ הירושלמית, אסף אטיאס, בתפריט יצירתי ומעורר מחשבה

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

שף אסף אטיאס גדל במעלה אדומים, למשפחה ששורשיה בקזבלן שבמרוקו. אסף גדל גם בקבוצת מחניודה: מייד לאחר הגיוס עבד במסעדת "מחניודה". כששף הקבוצה, אליעזר מזרחי, הכיר אותו, העניק לו את הכינוי "חצי", שדבק בו מאז. עבר ל"יודלה", בה התקדם לתפקיד השף. ולאחרונה מונה להוביל את "צמח", בה הוא מקפיד לשתף את השף מזרחי, שמשמש עבורו מנטור.

"צמח" היא המסעדה הצמחונית-טבעונית של הקבוצה, הממוקמת בסמוך לשוק מחנה יהודה בירושלים. התפריט בה מבוסס על עונתיות, על מקומיות ועל קיימות – תוך הקפדה על ניצול התוצרת החקלאית, והצלת ירקות שאין להם ביקוש.

על התפריט

לכבוד חודש המטבח הישראלי, בנה אסף תפריט שהוא מחווה לילדותו ומחווה לשף המנטור:

פרנה מרוקאית, אליה ישודכו חמאת חלב עם סחוג עלי גפן וזרעי כמון וכן ריבת זעתר עם ג'עלה (תערובת פיצוחים); ארטישוק בריגול עם חמאת ליים וסחוג סלרי – מנה שנולדה מתוך סירי קציצות הארטישוק של סבתו של אסף, מלווה בחמיצות הדרית; מנסף מכרוב סבוי, על לאפה פתוחה, עם תבשיל פריקי ועלי לפת – מנה שהיא מחווה לשף אליעזר מזרחי, שנוהג לשלב בתפריטי מסעדות הקבוצה גירסאות שונות של מנסף. כיאה ל"צמח", מדובר כאן במנסף צמחוני, בו הכרוב מבושל בטכניקות השמורות לרוב לבשר; לקינוח תוגש הגירסה של אסף ל"ברקוקש", קינוח מרוקאי שהיה נהוג בביתו ומבוסס על ניצול שאריות קוסקוס, תוך בישולן בחלב, קינמון וסוכר. הברקוקש יוגש עם קרם חלב, קרם תמרים בחמאה חומה, קראמבל עוגיות שומשום ומוס של גבינה ועלי ורדים. זהו הקינוח אותו הכין אסף לתחרות קינוחים פנימית שנערכה בעבר בין טבחי קבוצת מחניודה, ומסמל  את החיבור בין האוכל מבית לבין הדרך שעבר אסף בקבוצה שהפכה למשפחה.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א׳-ה׳ 10:00-22:30, ו׳ 9:00-14:00, ש׳ 20:15-23:00
רח׳ הדקל 1, ירושלים
02-533-3444
שיתוף האירוע
צילום: חיים יוסף

תפריט האירוע

פרנה מרוקאית, חמאת חלב וריבת זעתר

ארטישוק בריגול עם חמאת ליים וסחוג סלרי

מנסף כרוב סבוי עם תבשיל פריקי ועלי לפת

ברקוקש עם מוס של גבינה ועלי ורדים

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט צמחוני
  • המקום אינו כשר
  • המקום עם נגישות
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד