עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מטבחים מבפנים: בבית סבתו של "עושהסלט"

נדב טל יבשל לנו בירושלים סיפורי ילדות ומקורות השראה

מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" של חודש המטבח הישראלי נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל. נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.

נדב טל, הידוע לנו בשם "עושהסלט", הוא מתכונאי, יוצר תוכן, מעביר סדנאות ואיש שיווק.

נדב גדל למשפחה מבשלת ומארחת, שבה אוכל הוא המרכיב המרכזי בחיי היומיום. גם בארוחות עמוסות תבשילים, הירקות כיכבו בשולחן המשפחה. נדב זוכר את עצמו מגיל קטן עוזר לאימו ולסבתו ומארח להן לחברה בזמן הבישול והאפייה, אך יותר מכל אהב הוא להכין סלט, ועד מהרה הכנת סלטים הפכה לתפקידו הקבוע בכל ארוחה משפחתית. הוא מרגיש שביצירת סלטים הוא מבטא באופן הטוב ביותר את חיבתו לחומרי גלם טריים ומקומיים אך כמובן אוהב לאכול ולבשל מאכלים רבים נוספים.

מפגשנו עימו יתקיים בבית סבתו בירושלים. נשמע מנדב על ילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית ועל כך שרק בגיל צבא גילה את הקסם שבעיר העתיקה (שנמצאת ממש מעבר לכביש); על אהבתו לבורקס, שנעוצה בשכנות שידעו להפיק מאכלים מפוארים ממצרכים דלים; על מה שהופך אוכל בכלל וסלט בפרט לטעים, למעניין ולכזה שמושרש בזיכרון שלנו, ונאכל מגוון מאכלים שיכין נדב, בשילוב מוצרי "סוגת" המוכרים בכל מטבח ישראלי ומהווים חלק משמעותי במזווה בכל בית ישראלי מאז שנות החמישים.

בין היתר, נאכל את הכריך המיתולוג של סבתו, כריך קציצות בקר מצופות סולת, עם מטבוחה, לימון כבוש וחציל מטוגן. נקבל מנדב טיפים ונשמע ממנו מדוע המאכלים שיגיש לנו מסמלים עבורו בית.

250 ₪ לסועד
3.4 | יום ד׳, 18:00-19:30, 20:00-21:30
ירושלים
0546659660
שיתוף האירוע
צילום: נמרוד סונדרס

תפריט האירוע

ביגלה וסלט של העיר העתיקה
ביגלה ירושלמי, טחינה אל-ארז וקצת אריסה

סלט של העיר-העתיקה
פריקה, פאקוס, עלי גפן טריים, זעתר, תאנים אורגנו, בצל סגול

הבורקס טורקי הסלק מרוקאי:
שבלוליי בורקס טורקי במלית סלט סלק ירוק מרוקאי

הכריך של ז'יזה
חלה/ לחם אחיד, מטבוחה, חציל מטוגן, קציצות בקר (מצופות סולת), לימון כבוש וקצת פטרוזיליה

עוגיות ריפעט ותה עם שיבה

יינות יקב רקנאטי

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • המקום עם נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת המארחים.
  • תפריט הפסטיבל יוגש עד גמר המלאי 
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד)
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד