מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" של חודש המטבח הישראלי נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל. נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.
נדב טל, הידוע לנו בשם "עושהסלט", הוא מתכונאי, יוצר תוכן, מעביר סדנאות ואיש שיווק.
נדב גדל למשפחה מבשלת ומארחת, שבה אוכל הוא המרכיב המרכזי בחיי היומיום. גם בארוחות עמוסות תבשילים, הירקות כיכבו בשולחן המשפחה. נדב זוכר את עצמו מגיל קטן עוזר לאימו ולסבתו ומארח להן לחברה בזמן הבישול והאפייה, אך יותר מכל אהב הוא להכין סלט, ועד מהרה הכנת סלטים הפכה לתפקידו הקבוע בכל ארוחה משפחתית. הוא מרגיש שביצירת סלטים הוא מבטא באופן הטוב ביותר את חיבתו לחומרי גלם טריים ומקומיים אך כמובן אוהב לאכול ולבשל מאכלים רבים נוספים.
מפגשנו עימו יתקיים בבית סבתו בירושלים. נשמע מנדב על ילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית ועל כך שרק בגיל צבא גילה את הקסם שבעיר העתיקה (שנמצאת ממש מעבר לכביש); על אהבתו לבורקס, שנעוצה בשכנות שידעו להפיק מאכלים מפוארים ממצרכים דלים; על מה שהופך אוכל בכלל וסלט בפרט לטעים, למעניין ולכזה שמושרש בזיכרון שלנו, ונאכל מגוון מאכלים שיכין נדב, בשילוב מוצרי "סוגת" המוכרים בכל מטבח ישראלי ומהווים חלק משמעותי במזווה בכל בית ישראלי מאז שנות החמישים.
בין היתר, נאכל את הכריך המיתולוג של סבתו, כריך קציצות בקר מצופות סולת, עם מטבוחה, לימון כבוש וחציל מטוגן. נקבל מנדב טיפים ונשמע ממנו מדוע המאכלים שיגיש לנו מסמלים עבורו בית.
ביגלה וסלט של העיר העתיקה
ביגלה ירושלמי, טחינה אל-ארז וקצת אריסה
סלט של העיר-העתיקה
פריקה, פאקוס, עלי גפן טריים, זעתר, תאנים אורגנו, בצל סגול
הבורקס טורקי הסלק מרוקאי:
שבלוליי בורקס טורקי במלית סלט סלק ירוק מרוקאי
הכריך של ז'יזה
חלה/ לחם אחיד, מטבוחה, חציל מטוגן, קציצות בקר (מצופות סולת), לימון כבוש וקצת פטרוזיליה
עוגיות ריפעט ותה עם שיבה
יינות יקב רקנאטי