עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

עמק בראסרי: מאוכל צוות ועד מול ים

עידו פיינר יגיש מאוכל צוות שאילתר ועד לקינוח שלא ישכח

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

בגיל 13 עזב עידו פיינר את בית הספר והחל לעבוד במטבחים. רק בחלוף זמן נתן לו אביו את הגושפנקא לעסוק בתחום ,בתוספת: "אבל תהיה הכי טוב". פיינר התחיל כנער במסעדות העלית של ישראל, ולאחר שחזר מהטיול שלאחר הצבא, שב לעבוד במסעדת "מול ים" כסו-שף. הוא יצא להשתלמויות במסעדות בחו"ל מעוטרות כוכבי מישלן.

בשנת 2016 פתח את "גריג" בתל אביב, מסעדתפיין דיינינג קטנה. כשחיפש ספקי ירקות מיוחדים, הכיר את בת זוגו, החקלאית שי שבח. עם הזמן, הבין שהוא מעוניין במסעדה מסוג שונה, כזו שבה יוכל להגיע לקהל רחב יותר ובמקביל לנהל חיי משפחה. לאחר שגריג נסגרה, לקח את המושכות ב"רוברטה וינצ'י" בפרדס חנה, שהפכה לשם דבר באיזור, פתח מסעדת המבורגרים בהרצליה ולאחרונה פתח את "עמק בראסרי" בעמק חפר, עם מנות בראסרי שמתורגמות לסביבה ולתוצרת החקלאית העונתית, ברובה כזו שמגדלים במיוחד עבור המסעדה.

על התפריט

בתפריט שיצר עבור חודש המטבח הישראלי נעבור בין הבתים של עידו: הבית בו גדל, מטבחי המסעדות בהם בילה את רוב חייו וביתו כיום במושב. למנה ראשונה, נאכל ברוסקטת תבשיל ירוקים. מנה זו נולדה מ"אוכל צוות" שהכין עידו לצוות של "גריג" משאריות עשבים ירוקים שנוכשו בחווה של משפחת בת זוגו והיו מיועדים להשלכה. ההצלחה של המנה היתה כה גדולה, עד שהוא רואה בה מנה שמגדירה את סגנון הבישול שלו, ומדי פעם מכין ורסיות שונות שלה במסעדותיו.

כמנה עיקרית, נאכל תבשיל בקר עם חיטה ובצלים. המנה מבוססת על מנת בקר ופירות יבשים שנהגו להכין במשפחתו של עידו בחגים. חיטה היא אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר על עידו, ושדות חיטה הם הנוף הנשקף מחצר הבית בו הוא מתגורר כיום עם משפחתו.

לקינוח, נהנה משחזור של קינוח שטעם עידו ב"מול ים" בימים הראשונים בהם עבד בה, בהיותו נער. עידו מתאר את ההתפעלות שלו משילוב הטעמים (פסיפלורה ושוקולד לבן), מהמרקמים (פריכות ורכות) ומצורת החיתוך של הקינוח, שאז נחשבה חדשנית. הוא ניסה באותם ימים להכין את הקינוח בעצמו בבית, ונחל כישלון חרוץ. כיום זו מנה נוסטלגית עבורו, והוא ייצר לה עיבוד חדשני.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א'-ש' 12:00-22:00
מתחם דור אלון, משמר השרון
0779800322
שיתוף האירוע
צילום: שני לוי

תפריט האירוע

לחם פועלים

ברוסקטה עם תבשיל ירוקים וגבינה קשה

תבשיל בקר וחיטה, בצלים ועשבי תיבול

קינוח פסיפלורה, שוקולד לבן וקרנץ פייטה

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום אינו נגיש
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים.
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה.
  • המחיר אינו כולל דמי שירות.
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד