המטבח הנצרתי הפך בשנים האחרונות להיות דוגמא ומופת לחיבור של העבר, ההווה והעתיד. ההיסטוריה הקולינרית של נצרת התבססה במשך מאות שנים, והפכה את נצרת למעצמה קולינרית שמשלבת את המטבח הפלסטיני האותנטי עם המטבח של סוריה ולבנון (אזור השאם).
מתוך היסטוריה עם שורשים כה עמוקים אפשר לפתח הווה ועתיד כה מבטיחים, כיום השפיות והשפים הנצרתים התחילו לבנות עולם קולינרי מפותח שמשלב את הטכניקות והפרזנטציות המודרניות עם מסורות קולינריות אותנטיות וחומרי גלם איכותיים ומקומיים.
הסיור שלנו יהווה מסע בזמן מהאותנטי למודרני, נראה ונטעם את העבר ואת ההווה ונשאיר ניחוח לעתיד.
הסיור, בהדרכת עזיז בנא ויכלול כ-6 תחנות טעימות בעיר העתיקה, כ- 15 טעימות.
6 תחנות וכ-15 טעימות.
מאפיית אל משהדאוי: טעימות מאפים במאפיה האגדתית והיכרות עם עולם האפייה במטבח הערבי.
JJ steakhouse: טעימות מקומיות.
אצל מאהא: קובה ניה + כדורי קובה + סלט עונתי + לימונדה נצרתית+ כוס ערק.
המנות האהובות בנצרת: קישואים ועלי גפן ממולאים באורז ובשר ומבושלים על אש קטנה.
המקום של אבו אשרף: קטאיף הממולא באגוזים, קטאיף ממולא בגבינה, קפה ערבי אותנטי – סאדה.
הקפה העתיק במדינה.