במושב מטע שבהרי ירושלים מתגוררת נורה הרץ, מורת דרך, לקטית ושפית פרטית ("נורה – מטבח מקומי").
מתקפת ה-7 באוקטובר החזירה את נורה לחוויות ילדותה בקיבוץ וחידדו עבורה את משמעות הטבע בחייה, כעוגן וכבית.
אהבתה הגדולה של נורה לטבע באה לידי ביטוי באוכל שהיא מבשלת – היא נוהגת ללקט מן הצומח ולהשתמש בחומרי גלם מקומיים וטריים, ומתארת את הארוחה שהיא מרכיבה מהם כ"ארוחה שכל כולה אהבה לטבע ולאדמה". נורה חוקרת את המטבח המקומי מזה כ-13 שנים ומקבלת השראה מהחורש הים תיכוני הסמוך לביתה.
במסגרת חודש המטבח הישראלי, העוסק השנה בחיבור בין אוכל לבין בית, נורה תוביל אותנו למפגש עם צמחיה עונתית וליקוט ביער הסמוך לביתה. ביער נפגוש את מקורות ההשראה שלה ושל יושבי המקום, הקדומים והעכשוויים. לאחר מכן, בגינת הירק בביתה, נתכנס לארוחה שהיא שיר הלל לטריות ולתוצרת מקומית, בשילוב גידולי הגינה ואוצרות היער שזה עתה פגשנו. מתוך מחויבות לקיימות וכבוד לאדמה, נורה יוצרת מנות שמכבדות את מורשת האזור, בשילוב חדשנות ויצירתיות.
דרך אכילת אוכל עונתי וטבעי נגלה יחדיו את טעמי האדמה והזכרונות שמלווים את נורה, מהמטבח הקיבוצי, מגילוי המטבח הצמחוני העשיר בטיול בהודו ועד המטבח המקומי שהקימה במושב מטע.