עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

סיור קולינרי: ליקוט וארוחת שף בהרי ירושלים

"מהאדמה לצלחת" במובן המילולי: עבור נורית הרץ הטבע הוא הבית

במושב מטע שבהרי ירושלים מתגוררת נורה הרץ, מורת דרך, לקטית ושפית פרטית ("נורה – מטבח מקומי").

מתקפת ה-7 באוקטובר החזירה את נורה לחוויות ילדותה בקיבוץ וחידדו עבורה את משמעות הטבע בחייה, כעוגן וכבית.

אהבתה הגדולה של נורה לטבע באה לידי ביטוי באוכל שהיא מבשלת – היא נוהגת ללקט מן הצומח ולהשתמש בחומרי גלם מקומיים וטריים, ומתארת את הארוחה שהיא מרכיבה מהם כ"ארוחה שכל כולה אהבה לטבע ולאדמה". נורה חוקרת את המטבח המקומי מזה כ-13 שנים ומקבלת השראה מהחורש הים תיכוני הסמוך לביתה.

במסגרת חודש המטבח הישראלי, העוסק השנה בחיבור בין אוכל לבין בית, נורה תוביל אותנו למפגש עם צמחיה עונתית וליקוט ביער הסמוך לביתה. ביער נפגוש את מקורות ההשראה שלה ושל יושבי המקום, הקדומים והעכשוויים. לאחר מכן, בגינת הירק בביתה, נתכנס לארוחה שהיא שיר הלל לטריות ולתוצרת מקומית, בשילוב גידולי הגינה ואוצרות היער שזה עתה פגשנו. מתוך מחויבות לקיימות וכבוד לאדמה, נורה יוצרת מנות שמכבדות את מורשת האזור, בשילוב חדשנות ויצירתיות.

דרך אכילת אוכל עונתי וטבעי נגלה יחדיו את טעמי האדמה והזכרונות שמלווים את נורה, מהמטבח הקיבוצי, מגילוי המטבח הצמחוני העשיר בטיול בהודו ועד המטבח המקומי שהקימה במושב מטע.

290 ₪ לסועד
28.3 | יום ה׳ 11:00-15:00, 5.4 | יום ו׳ 10:00-15:00
מטע, עמק האלה
058-5711413
שיתוף האירוע
צילום: דן סעדה

תפריט האירוע

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • הסיור אינו כשר
  • הטעימות עשויות להשתנות בהתאם למצב ההעונה
  • במקרה של רגישות כלשהיא – יש להודיע מראש.
  • מומלץ להגיע עם נעלי הליכה נוחות
  • במקרה של מזג אוויר קיצוני/סגר – הסיור יתואם מחדש
  • רשימת הנרשמים תועבר לידי המדריך
  • נא לדייק
  • הזמנת המקומות בתשלום מראש. ניתן לבטל את העסקה )כנגד דמי ביטול בסך 5% ( תוך 14 ימי עסקים מיום
  • העסקה, ובלבד שנותרו לפחות 2 ימי עסקים עד לאירוע. לאחר מכן לא ניתן לבטל, אלא בחיוב מלא
  • הסיור אינו מונגש
  • האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי של 10 משתתפם
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד