עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

סיור ליקוט בהרי יהודה

הדיאלוג התמידי בין הטבע לקולינריה בשיא הפאר בחורש של הרי יהודה

סיור ליקוט של כשעה ורבע בחורש בהרי יהודה, בו נגלה יחד את צמחי הבר הגדלים בעונה זו ונעמוד על שימושיהם השונים במטבח.
נדבר על מקומו של הליקוט בתרבות הקדומה ובתרבות המודרנית. על הדיאלוג המתמיד בין הצורך האנושי לשלוט בטבע לבין חוסר הוודאות המתמיד הקיים בתלות בטבע הפראי.
לאחר הסיור נהנה מארוחת שף במטבח של נורה המבוססת על הליקוט העונתי וחקלאות מקומית מאוד.
התפריט מבוסס כולו על מה שגדל בעונה ועל כן ייסגר סופית רק סמוך לארוע והינו צמחוני.

נורית (נורה) הרץ – לקטית, שפית ומורת דרך קולינרית.
חוקרת את המטבח המקומי הקדום והעכשווי, ובונה גשרים וקשרים בין פעם והיום, בין החברות השונות החיות פה במרחב.
מתגוררת ופועלת בהרי יהודה. את ההשראה למטבח נורה מקבלת מהחורש הים התיכוני הסמוך לביתה ומהחקלאות המסורתית המתקיימת במרחק קטן, מזה אלפי שנים וגם היום.

278 ₪ לסועד
25.11 | יום ו' 11:00-14:30
נקודת מפגש תעודכן בסמוך לסיור
0546621255
שיתוף האירוע
צילום: דן פרץ

תפריט האירוע

קרקר שמן זית-צנובר שחור, סנט מור צלויה בעלה גפן, ריבת גויאבה
"מקדוס"-  חציל מותסס ממולא אגוזי מלך ופיסטוק, חבושים, שמן אריסה, טחינת פיסטוק, מיזונה
מאפה תאנים, קממבר ושומר בר
כרישה ממולאת בכרישה צנובר, זעתר, פטה כבשים, סירופ רימונים, רימון
קרם שקדים, ריבת פטל-זעתר, קראמבל בלוטים, שמן זית ועלי זעתר

חשוב לדעת

  • התפריט צמחוני. ללא תעודת כשרות
  • התפריט עשוי להשתנות בהתאמה לתוצרת הליקוט.
  • המחיר כולל סיור ליקוט, ארוחה, שתייה קלה וחמה.
  • המחיר אינו כולל יין. ניתן להוסיף במקום יין מתפריט היין המבוסס כולו על יקבי הרי יהודה.
  • מומלץ להגיע עם נעלי הליכה נוחות
  • הישיבה בחוץ ותתכן ישיבה בשולחנות משותפים
  • במקרה של מזג אוויר קיצוני/סגר – הסיור יבוטל. במקרה של גשם קל הסיור יתקיים והישיבה תהיה במקום מקורה
  • נא לדייק.
  • הזמנת המקומות בתשלום מראש. (ניתן לבטל את העסקה כנגד דמי ביטול בסך 5% תוך 14 ימי עסקים מיום העסקה, ובלבד שנותרו לפחות 2 ימי עסקים עד לאירוע. לאחר מכן לא ניתן לבטל, אלא בחיוב מלא.
  • הסיור אינו מונגש.
  • האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי.

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד