סיור ליקוט של כשעה ורבע בחורש בהרי יהודה, בו נגלה יחד את צמחי הבר הגדלים בעונה זו ונעמוד על שימושיהם השונים במטבח.
נדבר על מקומו של הליקוט בתרבות הקדומה ובתרבות המודרנית. על הדיאלוג המתמיד בין הצורך האנושי לשלוט בטבע לבין חוסר הוודאות המתמיד הקיים בתלות בטבע הפראי.
לאחר הסיור נהנה מארוחת שף במטבח של נורה המבוססת על הליקוט העונתי וחקלאות מקומית מאוד.
התפריט מבוסס כולו על מה שגדל בעונה ועל כן ייסגר סופית רק סמוך לארוע והינו צמחוני.
נורית (נורה) הרץ – לקטית, שפית ומורת דרך קולינרית.
חוקרת את המטבח המקומי הקדום והעכשווי, ובונה גשרים וקשרים בין פעם והיום, בין החברות השונות החיות פה במרחב.
מתגוררת ופועלת בהרי יהודה. את ההשראה למטבח נורה מקבלת מהחורש הים התיכוני הסמוך לביתה ומהחקלאות המסורתית המתקיימת במרחק קטן, מזה אלפי שנים וגם היום.
קרקר שמן זית-צנובר שחור, סנט מור צלויה בעלה גפן, ריבת גויאבה
"מקדוס"- חציל מותסס ממולא אגוזי מלך ופיסטוק, חבושים, שמן אריסה, טחינת פיסטוק, מיזונה
מאפה תאנים, קממבר ושומר בר
כרישה ממולאת בכרישה צנובר, זעתר, פטה כבשים, סירופ רימונים, רימון
קרם שקדים, ריבת פטל-זעתר, קראמבל בלוטים, שמן זית ועלי זעתר