עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

סאטיה: דיאלוג בין אב ובנו

חומרי גלם מהעיר העתיקה במנות עכשוויות של אילן ואיתי גרוסי

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

"סאטיה" הירושלמית נפתחה לפני למעלה מעשור, והשף אילן גרוסי מבשל בה אוכל שמושפע מניסיונו העשיר ומשורשיו הירושלמים. השף גרוסי צבר את הידע הקולינרי שלו במסעותיו במזרח הרחוק, בסטאז'ים באירופה ובשיתופי פעולה רבים עם שפים ישראלים. גרוסי הוא עמוד תווך בקולינריה הירושלמית העכשווית ובעברו הוביל את המוסדות הירושלמים "שאנטי" ו"צ'אקרה". גרוסי והוריו נולדו בירושלים, שורשיו כורדים, ויש לו זכרונות מתבשילי סבתו ומגג ביתה, עליו נהגו לייבש משמשים ובמיות.

במטבח של "סאטיה" מבשל גם בנו של אילן, איתי, שסיים לאחרונה את לימודי הגסטרונומיה באוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה שבאיטליה. גרוסי האב אמנם מבשל כבר עשרות שנים, אולם הוא מעריך את הדיוק שהוא מזהה בתהליכי הבישול של הדור הצעיר, את ההתייחסות לחומרי הגלם ואת מתן החשיבות לשיקולי קיימות.

בתפריט המיוחד שבנו אילן ואיתי לחודש המטבח הישראלי, אנו נהנה מדיאלוג בין אב ובנו ומהחיבור בין חומרי גלם מהסביבה המקומית הקרובה לבין בישול עכשווי בניחוח בין-לאומי.

כך, למשל, מנת טרטר הדג תוגש עם "חמלה מלאן", חומוס ירוק טרי מהעיר העתיקה של ירושלים, שמן עשבים ירוק ודואה – תערובת תבלינים מצרית, בהשפעת שותפיו של אילן למסעדה. מנת השרימפס תשלב שימוש בירק בלאדי עם טכניקות אהובות על דור הטבחים העכשווי: שרימפס בחמאת צ'ילי מותסס, עם זעתר ו"סבנח" – תרד בר.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ב׳-ו׳ 18:00-אחרון הלקוחות, ש׳ 12:30-15:15
קרן היסוד 36 ירושלים
026506808
שיתוף האירוע
צילום: ערן אבישי ברנע סבצ׳וק קרצ׳מר ואילן גרוסי

תפריט האירוע

לחם ומטבלים

טרטר דג לבן עם דואה וחמלה

שרימפס בחמאת צ'ילי מותסס עם זעתר וסבנח

גלידת טחינה עם צנוברים וסילאן

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום עם נגישות
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד