ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
"סאטיה" הירושלמית נפתחה לפני למעלה מעשור, והשף אילן גרוסי מבשל בה אוכל שמושפע מניסיונו העשיר ומשורשיו הירושלמים. השף גרוסי צבר את הידע הקולינרי שלו במסעותיו במזרח הרחוק, בסטאז'ים באירופה ובשיתופי פעולה רבים עם שפים ישראלים. גרוסי הוא עמוד תווך בקולינריה הירושלמית העכשווית ובעברו הוביל את המוסדות הירושלמים "שאנטי" ו"צ'אקרה". גרוסי והוריו נולדו בירושלים, שורשיו כורדים, ויש לו זכרונות מתבשילי סבתו ומגג ביתה, עליו נהגו לייבש משמשים ובמיות.
במטבח של "סאטיה" מבשל גם בנו של אילן, איתי, שסיים לאחרונה את לימודי הגסטרונומיה באוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה שבאיטליה. גרוסי האב אמנם מבשל כבר עשרות שנים, אולם הוא מעריך את הדיוק שהוא מזהה בתהליכי הבישול של הדור הצעיר, את ההתייחסות לחומרי הגלם ואת מתן החשיבות לשיקולי קיימות.
בתפריט המיוחד שבנו אילן ואיתי לחודש המטבח הישראלי, אנו נהנה מדיאלוג בין אב ובנו ומהחיבור בין חומרי גלם מהסביבה המקומית הקרובה לבין בישול עכשווי בניחוח בין-לאומי.
כך, למשל, מנת טרטר הדג תוגש עם "חמלה מלאן", חומוס ירוק טרי מהעיר העתיקה של ירושלים, שמן עשבים ירוק ודואה – תערובת תבלינים מצרית, בהשפעת שותפיו של אילן למסעדה. מנת השרימפס תשלב שימוש בירק בלאדי עם טכניקות אהובות על דור הטבחים העכשווי: שרימפס בחמאת צ'ילי מותסס, עם זעתר ו"סבנח" – תרד בר.
לחם ומטבלים
טרטר דג לבן עם דואה וחמלה
שרימפס בחמאת צ'ילי מותסס עם זעתר וסבנח
גלידת טחינה עם צנוברים וסילאן