ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
נאיפה מולא היא שפית פורצת דרך בעולם הקולינריה הישראלי. בת לעדה הדרוזית, שגדלה בירכא, למדה ראיית חשבון ועברה לגור במרכז הארץ. מולר הוקסמה מהמטבח הפתוח במסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, והתפטרה מעבודתה הבנקאית. מכאן, החלה קריירה מופלאה של אישה מיוחדת – 4 שנים עם כהן, תכנית הראליטי "משחקי השף" הובלת מיזם L28.
וכעת, בשנה האחרונה – גולת הכותרת – מסעדה יפהפיה שבנתה במו ידיה וכישרונה, בשפתה הכה מיוחדת, בנווה צדק – אליה היא יוצקת פרשנות עדכנית למנות מהמטבח השאמי המסורתי.
על התפריט
התפריט המיוחד שבנתה לחודש המטבח הישראלי, ננוע בין עבר להווה ובין מזרח למערב, עם מנות כמו סשימי דג עם קרם של גבינת המאירי וחוביזה, בלוויית פאף בורגול; מנת שפונדרה בבישול ארוך עם מסבחה חצילים וחמאה חומה, וקינוח של גלידת אורז, עלי גפן מסוכרים, קראמבל מיורן ושמן זית וקולי ציר עלי גפן. בארוחה נחווה את מסעה של מולא, כאישה הדרוזית הראשונה שפתחה מסעדת שף בישראל, חותרת למצוינות קולינרית מודרנית ובו בזמן מחוברת לשורשיה.
פטאייר זעתר מאפה קריספי במילוי עלי זעתר טרי ובצל | לאבנה מעושנת | זיתים סוריים
סשימי דג ים קרם גבינת המאירי | מנגולד |דואה של הבית
פאטה שפונדרה שפונדרה בבישול ארוך | קרעי פיתה | מסבחה חצילים | גרגירי חומוס | חמאה חומה
קינוח
ירכא-תל אביב | עלה גפן מסוכר | קראמבל מאיורן | גלידת אורז | קולי עלי גפן