עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

מסעדת משיה עטורת שבחים מציגה מיקרו קוסמוס של סקרנות גסטרונומית וחקר חומרי גלם וטכניקות.

השף גיא אריש עומד בראשה מבשל אוכל ייחודי, המשלב חומרי גלם טריים, תוצרים של יצרנים מקומיים וטכניקות בישול שונות. אריש עבד בפרונטו והשתלם במסעדות העל "מוגריץ" בסן סבסטיאן ו"נומה" בקופנהגן.

אריש גדל בבאר שבע ובפריז. הוא מספר שגדל בבית קולינרי וכבר בגיל קטן התנסה במאכלים מגוונים. הוא סבור שלמוצאו אין קשר לאוכל שהוא מבשל, אולם ברור שהתודעה קולינרית זורמת בעורקיו.

על התפריט

בחודש המטבח הישראלי יאסוף אריש חוויות מחייו, שכיום הוא מרגיש בשל לשלב ביניהן. בתפריט המיוחד בולטות ההשפעות הצרפתיות, בשילוב טכניקות בישול שהולכות מאות שנים לאחור אולם נהוגות במטבחים העדכניים ביותר: טרטין (כריך פתוח) בגט עם מטבלים; סשימי דג מקומי בחמאה חומה, גארום כנפי עוף ופלפלים ירוקים מותססים; בריוש צרוב בחמאה חומה, נתח בשר ורוטב חמאת מיסו, ולקינוח, טארט רי-או-לה, אורז בחלב, אותו אכל כילד בצרפת.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ב'-ה', ש': 18:00-22:00 ו': 17:00-22:00
מנדלי מוכר ספרים 5, תל-אביב
037500999
שיתוף האירוע
צילום: אסף קרלה

תפריט האירוע

טרטין בגט ומטבלים

סשימי דג מקומי, חמאה חומה, גארום כנפי עוף ופלפלים ירוקים מותססים

בריוש צרוב בחמאה חומה, נתח בשק ורוטב חמאת מיסו

טארט רי-או-לה

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום עם נגישות
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד
 

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

שף אליעד דנון מגיש תפריט בהשראות הבתים המגוונים בחייו, מסבתו המרוקאית ועד שף יוסי שטרית  (יפו)

27.3-12.4 | א׳-ש׳
230
לסועד