ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
מסעדת משיה עטורת שבחים מציגה מיקרו קוסמוס של סקרנות גסטרונומית וחקר חומרי גלם וטכניקות.
השף גיא אריש עומד בראשה מבשל אוכל ייחודי, המשלב חומרי גלם טריים, תוצרים של יצרנים מקומיים וטכניקות בישול שונות. אריש עבד בפרונטו והשתלם במסעדות העל "מוגריץ" בסן סבסטיאן ו"נומה" בקופנהגן.
אריש גדל בבאר שבע ובפריז. הוא מספר שגדל בבית קולינרי וכבר בגיל קטן התנסה במאכלים מגוונים. הוא סבור שלמוצאו אין קשר לאוכל שהוא מבשל, אולם ברור שהתודעה קולינרית זורמת בעורקיו.
על התפריט
בחודש המטבח הישראלי יאסוף אריש חוויות מחייו, שכיום הוא מרגיש בשל לשלב ביניהן. בתפריט המיוחד בולטות ההשפעות הצרפתיות, בשילוב טכניקות בישול שהולכות מאות שנים לאחור אולם נהוגות במטבחים העדכניים ביותר: טרטין (כריך פתוח) בגט עם מטבלים; סשימי דג מקומי בחמאה חומה, גארום כנפי עוף ופלפלים ירוקים מותססים; בריוש צרוב בחמאה חומה, נתח בשר ורוטב חמאת מיסו, ולקינוח, טארט רי-או-לה, אורז בחלב, אותו אכל כילד בצרפת.
טרטין בגט ומטבלים
סשימי דג מקומי, חמאה חומה, גארום כנפי עוף ופלפלים ירוקים מותססים
בריוש צרוב בחמאה חומה, נתח בשק ורוטב חמאת מיסו
טארט רי-או-לה