עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מרלוזה: אמא השראה

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

מסעדת מרלוזה היא מסעדת דגים תל אביבית, ששינתה לאחרונה את מיקומה משוק הכרמל לרחוב לילינבלום. במסעדה מוגש מגוון רחב של מנות דגים – נאים, מטוגנים ומבושלים – בצד ירקות עונתיים.

שף דור אבן גדל בבית שהאוכל בו תמיד היה מרכיב מרכזי. אימו מבשלת ואופה וגם כיום הם מקפידים לקיים בהרכב משפחתי את ארוחות שישי המסורתיות.בבגרותו אבן עבד במסעדות מובילות כמו ״הרברט סמואל״ ו״טאיזו״, הקים את "פלורנטין האוס", שם הכיר את מור אשתו.  השניים החליטו לפתוח מסעדה, במקום קטן שמצאו בשוק. כיום, עם המעבר למסעדה רחבת ידיים, השניים מרגישים שהשלימו את תהליך ההתפתחות הטבעי והגיעו הביתה.

על התפריט

בתפריט שבנה דור לחודש המטבח הישראלי, נמצא גירסאות עדכניות למנות מסורתיות מבית אימו: החלה שאימו אופה בעצמה בימי שישי; ורסיה על דג כבוש וחזרת, שאימו נהגה להכין לעיתים רחוקות ומסמל את הצד האשכנזי שלה; הרוטב האדום עם גרגרי החומוס של קציצות הדגים המרוקאיות יוגש עם פילה מוסר מושרה ביוגורט; ולקינוח, עוגת הגבינה האהובה ביותר על דור, על אף פשטותה – עוגת גבינה של מוסד עבר תל אביבי, "הגלריה הלבנה" בו עבדה אימו.

230 ₪ לסועד
א'-ה': 19:00-23:00 ו': 12:00-16:00
לילנבלום 24, תל אביב-יפו
077-2302430
שיתוף האירוע
צילום: peoplephotography

תפריט האירוע

חלה של שישי, צלחת חריפים ומטבל עגבניות

ברוסקטת דג לבן כבוש, שמנת חמוצה, חזרת, עלים ירוקים וצ'ילי

פילה מוסר מושרה ביוגורט, רוטב אדום חריף עם גרגרי חומוס ולימון כבוש

עוגת גבינה של "הגלריה הלבנה"

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט הינו כושר סטייל, המקום ללא תעודת כשרות
  • המקום עם נגישות
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד