ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
מסעדת מרלוזה היא מסעדת דגים תל אביבית, ששינתה לאחרונה את מיקומה משוק הכרמל לרחוב לילינבלום. במסעדה מוגש מגוון רחב של מנות דגים – נאים, מטוגנים ומבושלים – בצד ירקות עונתיים.
שף דור אבן גדל בבית שהאוכל בו תמיד היה מרכיב מרכזי. אימו מבשלת ואופה וגם כיום הם מקפידים לקיים בהרכב משפחתי את ארוחות שישי המסורתיות.בבגרותו אבן עבד במסעדות מובילות כמו ״הרברט סמואל״ ו״טאיזו״, הקים את "פלורנטין האוס", שם הכיר את מור אשתו. השניים החליטו לפתוח מסעדה, במקום קטן שמצאו בשוק. כיום, עם המעבר למסעדה רחבת ידיים, השניים מרגישים שהשלימו את תהליך ההתפתחות הטבעי והגיעו הביתה.
על התפריט
בתפריט שבנה דור לחודש המטבח הישראלי, נמצא גירסאות עדכניות למנות מסורתיות מבית אימו: החלה שאימו אופה בעצמה בימי שישי; ורסיה על דג כבוש וחזרת, שאימו נהגה להכין לעיתים רחוקות ומסמל את הצד האשכנזי שלה; הרוטב האדום עם גרגרי החומוס של קציצות הדגים המרוקאיות יוגש עם פילה מוסר מושרה ביוגורט; ולקינוח, עוגת הגבינה האהובה ביותר על דור, על אף פשטותה – עוגת גבינה של מוסד עבר תל אביבי, "הגלריה הלבנה" בו עבדה אימו.
חלה של שישי, צלחת חריפים ומטבל עגבניות
ברוסקטת דג לבן כבוש, שמנת חמוצה, חזרת, עלים ירוקים וצ'ילי
פילה מוסר מושרה ביוגורט, רוטב אדום חריף עם גרגרי חומוס ולימון כבוש
עוגת גבינה של "הגלריה הלבנה"