עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מטבחים מבפנים: בבית של קינן בסל

תפריט תימני-יווני-מקומי מידיו של המארח האולטימטיבי, במשכנו בשכונת פלורנטין

מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל האהובים? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" של חודש המטבח הישראלי נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל, נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.

ברובע הנגרים בשכונת פלורנטין בתל אביב שוכן מעונו של אחד המארחים המבוקשים ביותר, קינן בסל.

קינן גדל בהוד השרון במשפחה מסורתית שמוצאה בתימן. רבים מבני משפחתו התגוררו בראש העין והוא נהג לשהות בה רבות בסופי שבוע ובחגים. קינן מספר שבילדותו לא נחשף למגוון המאכלים שהוא מכיר כיום, אולם כבר באירוע הבית ספרי לרגל "עבודת השורשים" שהגיש, הבחין בכך שמאכלי ביתו מושכים את תשומת הלב הרבה ביותר. מגיל צעיר נמשך לבישול ולאירוח, מתוך אהבתו לפנק אחרים ולעסוק בתכנון ובארגון. הוא זוכר את עצמו כילד, משרטט כבר אז את הלוגו של מקום האירוח שלו.

מגיל 14 עבד בתפקידים שונים במטבחים מקצועיים, ולאחר הצבא, בברלין, עבד כטבח בבר. כשחזר לארץ, מכר מאפים טבעוניים שהכין בבית, ובמקביל, עבד כסו שף במרכז לסדנאות בישול.

הוא עבר לירושלים על-מנת ללמוד אמנות ופרפורמנס, ועד מהרה השתלב בבר האוכל שליווה את מוסד הלימודים. בהמשך, פתח עם שותפה חלל אירוח, והשמועה על הערבים אצל קינן התפשטה והביאה עוד ועוד אורחים, אף ללא פרסום. במקביל, אצר אירועי אמנות ופרפורמנס.

כיום הוא מארח בביתו ברובע הנגרים בפלורנטין. הוא בחר בבית זה על אף שהיה רעוע ומוזנח. הוא וחבריו שיפצו את המקום במו ידיהם והפכו אותו למשכן של אוכל ושמחה. הוא מקפיד על העיצוב ועל אמנות ומוזיקה, לא פחות מאשר על האוכל, ומתאר את תפקידו בערבים בהם הוא מארח כתפקיד של במאי.

על התפריט

הוא מגיש לאורחיו תפריט עונתי ומשתנה, המורכב מדגים ומירקות. אנו נהנה מתפריט שמשלב את האוכל המסורתי המשפחתי שלו, את עולמו האמנותי והעיצובי וכן השפעות שספג בברלין וביוון, בה הוא מרבה לבקר. בין היתר, נאכל זלביה, מאכל בצק תימני, ולסיס – שעות לוביה בבישול ארוך, במרווה וחוויאג', כמו גם מסבחה של פטה ואגוזי מלך ומנת סרדינים באריסה. תוך כדי הזלילה, נשוחח עם קינן ונשמע ממנו על הדרך שעבר ואת תובנותיו ממנה.

250 ₪ לסועד
2.4 | יום ג׳, 20:00-21:30
תל אביב-יפו
054-6659660
שיתוף האירוע
צילום: נועם פריסמן | עינב כרמי

תפריט האירוע

זלביה – בצק שמרים מוזהב בסמנה

סלט ג׳רג׳יר לאכילה ביד

קצף עגבניות, סחוג ושמנת חמוצה

סרדינים באריסה

לסיס – שעועית לוביה בבישול ארוך במרווה וחוויאג׳

מסבחה של פטה ואגוזי מלך

זיתים ושום קונפי

לילות ביירות עם אגוזי לוז וקצפת מתוקה

*במפגשים הביתיים האוכל אינו מהווה ארוחה מלאה, אלא רק נלווה לשיח הבינאישי

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • המקום עם נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת המארחים
  • תפריט הפסטיבל יוגש עד גמר המלאי 
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד)
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד