עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מטבחים מבפנים: בבית של רותם ליברזון

רותם ליברזון תארח אותנו במטבחה החם לשיח ולטעימות שורשיה

מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל, נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.

בילדותה, צפתה רותם ליברזון בסבתה מהצד הפרסי "מחלקת אהבה באמצעות אוכל". היא התרשמה עמוקות מהכוח של סיר אחד של סבתא לקבץ סביבו מכל קצוות הארץ את עשרת ילדיה, יחד עם המשפחה שכל אחד מהם הקים.

בראייתה, מתכונים ומנות צוברים את הכוח מהכנתם והגשתם שוב ושוב ולאורך זמן. מכל בני משפחתה, רותם היא היחידה שממשיכה את מסורת הבישול.

רותם ליברזון מתגוררת כיום בלב תל אביב. היא למדה בניו יורק במכון הקולינרי הצרפתי (FCI), עבדה במסעדות, ונראה שדווקא המרחק הפיזי והגסטרונומי עזר לה, עם שובה לארץ, לחזור לשורשים.

אהבתה של רותם לבישול הפרסי מוכרת לכולנו, אך רובנו לא יודעים שיש ברותם שמץ געגוע גם לצד השני, שהאוכל בו בא לידי ביטוי בחדר אוכל של קיבוץ… במסגרת המפגש האינטימי במטבח של רותם, נשמע ממנה על כך, נקבל ממנה טיפים לבישול, נגלה אלו תבלינים היא מחזיקה במזווה ונטעם ממעשי ידיה בשילוב מוצרי "סוגת", השחקנית מובילה בעולם חומרי הגלם לבישול ולאפייה, המהווים חלק משמעותי במזווה הישראלי מאז שנות החמישים. רותם תבשל לנו מנת אורז פרסי מפתיעה, גונדי חומוס ועוף ולקינוח "הלווה" פרסית.

המפגש יכלול שיחה אישית וטעימות וילווה ביין של יקב רקנאטי, אשר מאז שנת 2000 מביא לידי ביטוי את הטרואר המקומי ביינות מצוינים, תוך גידול וטיפוח זני ענבים ים תיכוניים ייחודיים, בצד הזנים הקלאסים והמוכרים.

320 ₪ לסועד
28.3 | יום ה׳, 18:00-19:30, 20:00-21:30
תל אביב-יפו
0546659660
שיתוף האירוע
צילום: אחיקם בן יוסף | רותם ליברזון | נמרוד סונדרס

תפריט האירוע

אורז פרסי

גונדי חומוס ועוף

הלווה פרסית

יינות יקב רקנאטי

 

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • המקום עם נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת המארחים.
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד)
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד