מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל, נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.
בילדותה, צפתה רותם ליברזון בסבתה מהצד הפרסי "מחלקת אהבה באמצעות אוכל". היא התרשמה עמוקות מהכוח של סיר אחד של סבתא לקבץ סביבו מכל קצוות הארץ את עשרת ילדיה, יחד עם המשפחה שכל אחד מהם הקים.
בראייתה, מתכונים ומנות צוברים את הכוח מהכנתם והגשתם שוב ושוב ולאורך זמן. מכל בני משפחתה, רותם היא היחידה שממשיכה את מסורת הבישול.
רותם ליברזון מתגוררת כיום בלב תל אביב. היא למדה בניו יורק במכון הקולינרי הצרפתי (FCI), עבדה במסעדות, ונראה שדווקא המרחק הפיזי והגסטרונומי עזר לה, עם שובה לארץ, לחזור לשורשים.
אהבתה של רותם לבישול הפרסי מוכרת לכולנו, אך רובנו לא יודעים שיש ברותם שמץ געגוע גם לצד השני, שהאוכל בו בא לידי ביטוי בחדר אוכל של קיבוץ… במסגרת המפגש האינטימי במטבח של רותם, נשמע ממנה על כך, נקבל ממנה טיפים לבישול, נגלה אלו תבלינים היא מחזיקה במזווה ונטעם ממעשי ידיה בשילוב מוצרי "סוגת", השחקנית מובילה בעולם חומרי הגלם לבישול ולאפייה, המהווים חלק משמעותי במזווה הישראלי מאז שנות החמישים. רותם תבשל לנו מנת אורז פרסי מפתיעה, גונדי חומוס ועוף ולקינוח "הלווה" פרסית.
המפגש יכלול שיחה אישית וטעימות וילווה ביין של יקב רקנאטי, אשר מאז שנת 2000 מביא לידי ביטוי את הטרואר המקומי ביינות מצוינים, תוך גידול וטיפוח זני ענבים ים תיכוניים ייחודיים, בצד הזנים הקלאסים והמוכרים.
אורז פרסי
גונדי חומוס ועוף
הלווה פרסית
יינות יקב רקנאטי