במסגרת חודש המטבח הישראלי, העוסק השנה בחיבור בין אוכל לבין בית, נצא לסיור של אנשים, צבעים, ריחות ובתים בעיר העתיקה עכו, אותה מכירה היטב נורית פורן, עוד משחר ילדותה.
נורית תוביל אותנו על קו החוף ובין הסימטאות הציוריות, לתוככי השוק התוסס אך גם לבתים של בשלניות מקומיות, שכן אין דרך טובה ואינטימית יותר להעמיק היכרות עם אנשים ותרבות, מאשר להיכנס לבתיהם.
נכיר עובדת סוציאלית שעשתה הסבה למסעדנות וכיום מבשלת תבשילים עכואיים לזכר אביה; נבקר בבתי משפחות בהם נחשף למאכלים הביתיים ויהפכו לנגד עינינו סיר מהביל, עשיר בכל טוב; נכיר ונריח תבלינים בחנות תבלינים בת מאה שנים; נשוחח על הדגה המקומית, נטעם קינוחים ערביים ועוד.
מעבר לבקיאות של נורית בפנינות העכואיות ולתשוקתה להציג את עכו בפני בעלי הסקרנות הקולינרית והתרבותית, היא קשרה לאורך השנים קשרים עמוקים ואמיתיים עם סוחרי השוק ובשלניות העיר העתיקה, דבר שיאפשר לנו מפגש בלתי אמצעי עימם ועם החוויה המקומית הביתית. ביחד עם אישיותה הסוחפת של נורית, נזכה לסיור מהנה, מרחיב אופקים ומשביע.
שולחן ובו בין 10-12 מנות עכואיות מסורתיות ומפתיעות.
בית ובו נהפוך סירים של תבשילים עכואיים.
מטאבק מלוח ומתוק
כדורי זהב עכואיים
שווארמה
קפה
דג נא
נמורה
כנאפה