ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
מסעדת "כבאכה" שביפו נולדה בתקופת הקורונה, לאחר שאיאד דאוד הבין שלמרות עבודתו כמפתח תוכנה, לא תרפה ממנו האהבה למסעדנות, אותה רכש לאורך שנים במסעדת הוריו. מסעדת "עזבה" שבכפר ראמה מהווה בית עבור איאד ואחיו מאז שהם זוכרים את עצמם. אליה הגיעו ישירות מבית הספר, וגם כאשר גדלו ורכשו תארים, המשיכו לעבוד בה, במקביל.
ב"כבאכה" הם מביאים אל המרכז את האוכל המסורתי שסבתם לימדה את הוריהם לבשל. הם משתמשים בחומרי גלם עונתיים וגאים על שמהמנות שבשאר דאוד מבשל, עם תמיכה מאימו, חודרים ללבבות כל בני העדות והמגזרים.
על התפריט
התפריט שבנו בני משפחת דאוד עבור חודש המטבח הישראלי נפתח בפטאייר, בצק ממולא בעשבי בר, מילוי שמשתנה בהתאם לעונה. כמנה ראשונה, תוגש אל השולחן מנת שולבאטו – תבשיל ירקות עם בורגול ועגבניות, מלווה בטחינה ובשמן זית מכפר ראמה.
חביב דאוד, אב המשפחה, מספר שבסמוך לביתם נהגו לגדל קישואים, עגבניות ועוד. הירקות, שהשתנו מעונה לעונה, נקטפו והוכנסו לתבשיל זה, בעודם טריים. למנה עיקרית נהנה מ"שיח' אלמחשי" – קישוא ממולא בבשר ובצנוברים, מבושל ביוגורט חם. שם המנה נובע מכך שמילוי של בשר וצנוברים נחשב למילוי מכובד וחגיגי ביחס לגירסאות אחרות של ירקות ממולאים. לקינוח, יבקשו הבנים מאימם מינרווה להכין את הבסבוסה המסורתית שלה, בגירסה שהוגשה בעבר ב"עזבה" והבנים מתגעגעים אליה. יחדיו נטעם את זכרונותיהם הגליליים ואת הקשר המשפחתי ההדוק לאוכל הערבי המסורתי.
פטאייר עשבי בר
שולבאטו עם טחינה
שיח' אלמחשי – קישוא ממולא בשר וצנוברים
בסבוסה