עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

כבאכה: מטבח ערבי גלילי ומסורתי, שנוגע בכולם

דור ההמשך של משפחת דאוד מכפר ראמה בתפריט מאכלי ילדות

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

מסעדת "כבאכה" שביפו נולדה בתקופת הקורונה, לאחר שאיאד דאוד הבין שלמרות עבודתו כמפתח תוכנה, לא תרפה ממנו האהבה למסעדנות, אותה רכש לאורך שנים במסעדת הוריו. מסעדת "עזבה" שבכפר ראמה מהווה בית עבור איאד ואחיו מאז שהם זוכרים את עצמם. אליה הגיעו ישירות מבית הספר, וגם כאשר גדלו ורכשו תארים, המשיכו לעבוד בה, במקביל.

ב"כבאכה" הם מביאים אל המרכז את האוכל המסורתי שסבתם לימדה את הוריהם לבשל. הם משתמשים בחומרי גלם עונתיים וגאים על שמהמנות שבשאר דאוד מבשל, עם תמיכה מאימו, חודרים ללבבות כל בני העדות והמגזרים.

על התפריט

התפריט שבנו בני משפחת דאוד עבור חודש המטבח הישראלי נפתח בפטאייר, בצק ממולא בעשבי בר, מילוי שמשתנה בהתאם לעונה. כמנה ראשונה, תוגש אל השולחן מנת שולבאטו – תבשיל ירקות עם בורגול ועגבניות, מלווה בטחינה ובשמן זית מכפר ראמה.

חביב דאוד, אב המשפחה, מספר שבסמוך לביתם נהגו לגדל קישואים, עגבניות ועוד. הירקות, שהשתנו מעונה לעונה, נקטפו והוכנסו לתבשיל זה, בעודם טריים. למנה עיקרית נהנה מ"שיח' אלמחשי" – קישוא ממולא בבשר ובצנוברים, מבושל ביוגורט חם. שם המנה נובע מכך שמילוי של בשר וצנוברים נחשב למילוי מכובד וחגיגי ביחס לגירסאות אחרות של ירקות ממולאים. לקינוח, יבקשו הבנים מאימם מינרווה להכין את הבסבוסה המסורתית שלה, בגירסה שהוגשה בעבר ב"עזבה" והבנים מתגעגעים אליה. יחדיו נטעם את זכרונותיהם הגליליים ואת הקשר המשפחתי ההדוק לאוכל הערבי המסורתי.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ה' 17:00-22:00, ו' ש' 12:00-22:00
כיכר קידומים 6, יפו תל אביב
036888843
שיתוף האירוע
צילום: אפיק גבאי ודניאל בורמן

תפריט האירוע

פטאייר עשבי בר

שולבאטו עם טחינה

שיח' אלמחשי – קישוא ממולא בשר וצנוברים

בסבוסה

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר.
  • המקום אינו נגיש.
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים.
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה.
  • המחיר אינו כולל דמי שירות.
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד