במסגרת חודש המטבח הישראלי, העוסק השנה בחיבור בין אוכל לבין בית, נצא לסיור בשוק מחנה יהודה ובבתים הסובבים אותו, בהובלת טלי פרידמן, שפית ירושלמית, יו"ר ועד סוחרי שוק מחנה יהודה ויו"ר איגוד השווקים הארצי.
טלי פרידמן החלה את דרכה במטבחים לפני כשלושים שנה, למדה בישול בפריז ועבדה עם השפים המובילים בארץ. בשני העשורים האחרונים מיקדה את העשייה שלה בשוק מחנה יהודה ופעלה רבות כדי להפוך אותו למוקד משיכה לבעלי סקרנות קולינרית ותרבותית. בלב השוק, הקימה את "האטליה", סטודיו לבישול בו היא מארחת אירוח מוקפד, תוך שמירה על האווירה האותנטית של שוק מחנה יהודה.
פרידמן הירושלמית מוצאת בדוכני השוק מגרש משחקים של חומרי גלם, טעמים וריחות, והיתה מחלוצי התיירות הקולינרית והעברת הסיורים בו. בעשיה שלה כיו"ר ועד סוחרי השוק, שחוגג השנה מאה שנים להיווסדו, חשוב לה החיבור בינו לבין התרבות, בהיבטי קולינריה, בהיבטי אמנות ובהיבטי שימור מסורת.
במסגרת הסיור המיוחד לרגל חודש המטבח הישראלי, מלבד סיור בשוק והכרות בלתי אמצעית עימו, תיקח אותנו פרידמן להכיר בשלניות שמתגוררות בשוק, בביתן, ואנו נטעם ממעשה ידיהן. בתום הסיור נתארח ב"אטליה" ונאכל מאכלים מסורתיים מביתה של פרידמן, שמוצאה מתוניס, מלוב וממרוקו.