עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

סיור קולינרי: שוק מחנה יהודה

טלי פרידמן, מנהיגת השוק, תוביל אותנו בין דוכניו ובתי הבשלניות

במסגרת חודש המטבח הישראלי, העוסק השנה בחיבור בין אוכל לבין בית, נצא לסיור בשוק מחנה יהודה ובבתים הסובבים אותו, בהובלת טלי פרידמן, שפית ירושלמית, יו"ר ועד סוחרי שוק מחנה יהודה ויו"ר איגוד השווקים הארצי.

טלי פרידמן החלה את דרכה במטבחים לפני כשלושים שנה, למדה בישול בפריז ועבדה עם השפים המובילים בארץ. בשני העשורים האחרונים מיקדה את העשייה שלה בשוק מחנה יהודה ופעלה רבות כדי להפוך אותו למוקד משיכה לבעלי סקרנות קולינרית ותרבותית. בלב השוק, הקימה את "האטליה", סטודיו לבישול בו היא מארחת אירוח מוקפד, תוך שמירה על האווירה האותנטית של שוק מחנה יהודה.

פרידמן הירושלמית מוצאת בדוכני השוק מגרש משחקים של חומרי גלם, טעמים וריחות, והיתה מחלוצי התיירות הקולינרית והעברת הסיורים בו. בעשיה שלה כיו"ר ועד סוחרי השוק, שחוגג השנה מאה שנים להיווסדו, חשוב לה החיבור בינו לבין התרבות, בהיבטי קולינריה, בהיבטי אמנות ובהיבטי שימור מסורת.

במסגרת הסיור המיוחד לרגל חודש המטבח הישראלי, מלבד סיור בשוק והכרות בלתי אמצעית עימו, תיקח אותנו פרידמן להכיר בשלניות שמתגוררות בשוק, בביתן, ואנו נטעם ממעשה ידיהן. בתום הסיור נתארח ב"אטליה" ונאכל מאכלים מסורתיים מביתה של פרידמן, שמוצאה מתוניס, מלוב וממרוקו.

290 ₪ לסועד
28.3 | יום ה׳ 10:00-12:30, 16:30-19:00
נקודת מפגש ופרטים נוספים יישלחו לנרשמים לפני הסיור
054-3232056
שיתוף האירוע
צילום: חיים יוסף | טלי פרידמן

תפריט האירוע

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • הסיור מכבד כשרות
  • הסיור משולב עם אוכל מגוון שחלקו בבתים וחלקו בשוק.
  • הסיור מחליף ארוחת צהריים, וכולל שתייה קלה
  • הטעימות עשויות להשתנות בהתאם למצב השוק/הקבוצה/העונה.
  • במקרה של רגישות כלשהיא – יש להודיע מראש.
  • מומלץ להגיע עם נעלי הליכה נוחות.
  • במקרה של מזג אוויר קיצוני/סגר – הסיור יתואם מחדש
  • רשימת הנרשמים תועבר לידי המדריך לטובת תיאום נקודת איסוף
  • נא לדייק, אי הגעה בזמן לא מהווה עילה לביטול 
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה).
  • הסיור אינו מונגש
  • האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי של 10 משתתפים
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד