מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל, נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.
לא רבים יודעים שנופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית שמתגוררת בתל אביב, מקפידה בקביעות להצטייד בשקים מלאים בחומרי גלם לתיבול ממפעל תבלינים בטבריה. נופר שוטפת, מייבשת וטוחנת את התבלינים בעצמה, במטבחה הביתי שבו נבקר במסגרת האירוע.
נופר היא בת הזקונים להורים שמוצאם ממרוקו ולה שש אחיות. לכל אחת מהאחיות היה תפקיד מוגדר בהכנת הארוחות המשפחתיות. נופר מספרת שהמשפחה היתה דלת אמצעים, אולם בכל מה שנוגע לאוכל, השפע חגג. סירי האוכל והעוגות מילאו לא רק את הבית, אלא גם כל חתונה ואזכרה של השכנים וקרובי המשפחה.
אחד מזכרונות הילדות החזקים של נופר הוא "שטיחים" של פלפלים אדומים מהערבה, שבמשך שלושה שבועות, בניצוחה של אימה, נפרשו בבית בכל בוקר לייבוש. הם מוינו לשתי קבוצות: מקבוצת פלפלים אחת הוכנה עריסה ומהשנייה הוכנה פפריקה.
במפגש האינטימי במטבחה של נופר, נופר ואימה יגלו לנו סודות תיבול שעוברים במשפחה מדור לדור. נריח, נלמד ונטעם את התבלינים בתבשילים בשילוב מוצרי "סוגת", היא שחקנית מובילה בעולם חומרי הגלם לבישול ולאפייה, המוכרים בכל מטבח ישראלי ומהווים חלק משמעותי במזווה בכל בית. במהלך המפגש יוגשו: סיגר בשר שכולו עשוי בעבודת יד; קוסקוס ומרק ירקות בסגנון קזבלנקה; לחי בקר בבישול ארוך, עם פלפלים ומשיה; עוגיית שבקיה ותה. נצא מהמפגש עם צנצנת ראס אל חנות ועם ידע שנוכל לתרגם למטבחים הביתיים שלנו.
סיגר בשר בעבודת יד
קוסקוס ומרק ירקות עם גרגירי חומוס בסגנון קזבלנקה
לחי בקר עם פלפלים ומשיה
שבקיה ותה