עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מטבחים מבפנים: בבית של נופר זוהר

מפגש בלתי אמצעי עם סודות הבישול של נופר זוהר ואימה

מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל, נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.

לא רבים יודעים שנופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית שמתגוררת בתל אביב, מקפידה בקביעות להצטייד בשקים מלאים בחומרי גלם לתיבול ממפעל תבלינים בטבריה. נופר שוטפת, מייבשת וטוחנת את התבלינים בעצמה, במטבחה הביתי שבו נבקר במסגרת האירוע.

נופר היא בת הזקונים להורים שמוצאם ממרוקו ולה שש אחיות. לכל אחת מהאחיות היה תפקיד מוגדר בהכנת הארוחות המשפחתיות. נופר מספרת שהמשפחה היתה דלת אמצעים, אולם בכל מה שנוגע לאוכל, השפע חגג. סירי האוכל והעוגות מילאו לא רק את הבית, אלא גם כל חתונה ואזכרה של השכנים וקרובי המשפחה.

אחד מזכרונות הילדות החזקים של נופר הוא "שטיחים" של פלפלים אדומים מהערבה, שבמשך שלושה שבועות, בניצוחה של אימה, נפרשו בבית בכל בוקר לייבוש. הם מוינו לשתי קבוצות: מקבוצת פלפלים אחת הוכנה עריסה ומהשנייה הוכנה פפריקה.

במפגש האינטימי במטבחה של נופר, נופר ואימה יגלו לנו סודות תיבול שעוברים במשפחה מדור לדור. נריח, נלמד ונטעם את התבלינים בתבשילים בשילוב מוצרי "סוגת", היא שחקנית מובילה בעולם חומרי הגלם לבישול ולאפייה, המוכרים בכל מטבח ישראלי ומהווים חלק משמעותי במזווה בכל בית. במהלך המפגש יוגשו: סיגר בשר שכולו עשוי בעבודת יד; קוסקוס ומרק ירקות בסגנון קזבלנקה; לחי בקר בבישול ארוך, עם פלפלים ומשיה; עוגיית שבקיה ותה. נצא מהמפגש עם צנצנת ראס אל חנות ועם ידע שנוכל לתרגם למטבחים הביתיים שלנו.

המפגש יכלול שיחה אישית וטעימות וילווה ביין של יקב רקנאטי, אשר מאז שנת 2000 מביא לידי ביטוי את הטרואר המקומי ביינות מצוינים, תוך גידול וטיפוח זני ענבים ים תיכוניים ייחודיים, בצד הזנים הקלאסים והמוכרים.
250 ₪ לסועד
29.3 | יום ו׳ 10:30-12:00, 12:30-14:00
תל אביב-יפו
054-6659660
שיתוף האירוע
צילום: גיל אבירם | נמרוד סונדרס

תפריט האירוע

סיגר בשר בעבודת יד

קוסקוס ומרק ירקות עם גרגירי חומוס בסגנון קזבלנקה

לחי בקר עם פלפלים ומשיה

שבקיה ותה

יינות יקב רקנאטי

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • המקום עם נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת המארחים.
  • תפריט הפסטיבל יוגש עד גמר המלאי 
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד)
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד