עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מטבחים מבפנים: בבית של רינת צדוק

נשוחח עם המתכונאית והקונדיטורית על השראות וזכרונות מעצבים, בליווי טעימות

מה מסקרן יותר מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים בשת״פ סוגת" נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל, נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.

רינת צדוק היא קונדיטורית ומתכונאית מוערכת, שחוקרת חומרי גלם ומתמחה בבישול אינטואיטיבי ויצירתי. היא עבדה בקונדיטוריות ובמסעדות, היתה בעלת טור מתכונים במגזין "על השולחן" ולמדה לימודי בישול רגשי. היא מעבירה סדנאות בישול ותזונה, ופועלת לקידום חינוך קולינרי, מהגיל הרך ועד לקהל הבוגר, ומלווה תהליכים אישיים וקבוצתיים להבראת מטבח.

היא גדלה בבית שבו המטבח היה הלב הפועם ואוכל שימש מוטיב מרכזי. אימה ממוצא מרוקאי ואביה ממוצא תימני, ובעולמה הקולינרי של רינת, מטבחי שני העדות שזורים זה בזה.

נתארח בביתה שבתל אביב, ונשמע ממנה על השפעותיה מבית, על ההשראות שקיבלה דווקא בחו"ל – בלונדון ובניו יורק, נקבל ממנה טיפים לבישול ונחשף למזווה הביתי שלה.

במסגרת המפגש, בנתה עבורנו רינת תפריט מלא בתבונה: נפתח בירקות עונתיים, טריים ופריכים, בליווי ממרח שום ירוק, טחינת פול ירוק, לאבנה קשיו ולימון כבוש. פתיח זה חוגג את העונתיות ואת תחילת האביב, וילווה בקרקר בעבודת יד. נמשיך במנת ביס שמייצגת את הזכרונות מסבה ומסבתה מהצד שמוצאו מתימן: מיני לחוח כוסמין, מטבוחת סלק, דג מפורק ועלים ירוקים טריים. המנה הבאה היא מנה שרינת יצרה בהשפעת ביתה, הלל, ומשקפת את התפיסה שלה לגבי שילוב ילדים במטבח: פסטה גזר ברוטב לימון כבוש, שקדים וארוגולה. רינת תעמיד סיר ואנו נטעם מנת נחמה ביתית – קערית של ציר עגבניות שרופות וטרגון, פריקה ושמן זית. לקינוח, נהנה מכף מוס שוקולד קלאסי וממרציפן שקדים.

250 ₪ לסועד
31.3 | יום א׳, 18:00-19:30, 20:00-21:30
תל אביב-יפו
0546659660
שיתוף האירוע
צילום: שני בריל | זהבית עזרן קינד | רינת צדוק | נמרוד סונדרס

תפריט האירוע

ירקות פריכים, ממרח שום ירוק, טחינת פול ירוק, לאבנה קשיו ולימון כבוש, קרקר עבודת יד

מיני לחוח כוסמין, מטבוחה סלק, דג מפורק ועלים ירוקים טריים

פסטה גזר ברוטב לימון כבוש, שקדים וארוגולה

קערית ציר עגבניות שרופות וטרגון, פריקה ושמן זית

כף מוס שוקולד קלאסי

מרציפן שקדים

יינות יקב רקנאטי

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • המקום לא נגיש (האירוח בקומה שלישית ללא מעלית)
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות.
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת המארחים.
  • תפריט הפסטיבל יוגש עד גמר המלאי 
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד)
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד