מה מסקרן יותר מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים בשת״פ סוגת" נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל, נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.
רינת צדוק היא קונדיטורית ומתכונאית מוערכת, שחוקרת חומרי גלם ומתמחה בבישול אינטואיטיבי ויצירתי. היא עבדה בקונדיטוריות ובמסעדות, היתה בעלת טור מתכונים במגזין "על השולחן" ולמדה לימודי בישול רגשי. היא מעבירה סדנאות בישול ותזונה, ופועלת לקידום חינוך קולינרי, מהגיל הרך ועד לקהל הבוגר, ומלווה תהליכים אישיים וקבוצתיים להבראת מטבח.
היא גדלה בבית שבו המטבח היה הלב הפועם ואוכל שימש מוטיב מרכזי. אימה ממוצא מרוקאי ואביה ממוצא תימני, ובעולמה הקולינרי של רינת, מטבחי שני העדות שזורים זה בזה.
נתארח בביתה שבתל אביב, ונשמע ממנה על השפעותיה מבית, על ההשראות שקיבלה דווקא בחו"ל – בלונדון ובניו יורק, נקבל ממנה טיפים לבישול ונחשף למזווה הביתי שלה.
במסגרת המפגש, בנתה עבורנו רינת תפריט מלא בתבונה: נפתח בירקות עונתיים, טריים ופריכים, בליווי ממרח שום ירוק, טחינת פול ירוק, לאבנה קשיו ולימון כבוש. פתיח זה חוגג את העונתיות ואת תחילת האביב, וילווה בקרקר בעבודת יד. נמשיך במנת ביס שמייצגת את הזכרונות מסבה ומסבתה מהצד שמוצאו מתימן: מיני לחוח כוסמין, מטבוחת סלק, דג מפורק ועלים ירוקים טריים. המנה הבאה היא מנה שרינת יצרה בהשפעת ביתה, הלל, ומשקפת את התפיסה שלה לגבי שילוב ילדים במטבח: פסטה גזר ברוטב לימון כבוש, שקדים וארוגולה. רינת תעמיד סיר ואנו נטעם מנת נחמה ביתית – קערית של ציר עגבניות שרופות וטרגון, פריקה ושמן זית. לקינוח, נהנה מכף מוס שוקולד קלאסי וממרציפן שקדים.
ירקות פריכים, ממרח שום ירוק, טחינת פול ירוק, לאבנה קשיו ולימון כבוש, קרקר עבודת יד
מיני לחוח כוסמין, מטבוחה סלק, דג מפורק ועלים ירוקים טריים
פסטה גזר ברוטב לימון כבוש, שקדים וארוגולה
קערית ציר עגבניות שרופות וטרגון, פריקה ושמן זית
כף מוס שוקולד קלאסי
מרציפן שקדים
יינות יקב רקנאטי