לרגל חודש המטבח הישראלי, העוסק השנה בנושא "הבית", יגיע שף אוהד לוי לשני ערבי אירוח מיוחדים בבית הספר לבישול "דנון". בפסטיבל המטבח הישראלי לשנת 2022 זכה לוי בפרס "השף המבטיח של ישראל", ומאז המשיך וביסס את מעמדו בעולם הקולינריה הישראלי, בעשייה שמתמקדת בדרום הארץ. בארוחות המיוחדות בנמל תל אביב, יזקק לוי זכרונות ילדות, חוויות מעצבות ומקומות שהיו לו לבית לאורך דרכו המקצועית והאישית.
במסגרת ערבי האירוח, נאכל ארוחה בת עשר מנות שתספר לנו בטעמים ובריחות על מסעו של לוי. נשוחח עימו ונשמע ממנו על השראותיו ואת הסיפורים שמאחורי המנות. לוי גדל בנהריה, למשפחה ממוצא עירקי וטריפוליטאי, ונפתח לדרכי בישול נוספות בעבודתו במסעדות בתל אביב – הרברט סמואל, סושיאל קלאב, צ'יקטי ועוד.
לאחר שהעתיק את מגוריו לדרום הארץ, השתתף בתכנית הראליטי "המסעדה הבאה", לאחריה פרץ דרך ופתח את מסעדת השף "מאמו" באילת, שהפכה למוקד עליה לרגל לתושבי העיר ולמבקרים מחוץ לה. אוהד מבשל אוכל שמח ויצרי, בסגנון ים תיכוני מקומי עם נגיעות איטלקיות וספרדיות.
הארוחה תכלול מגוון חומרי גלם: ירקות טריים, דגים ובשר, וכן מוצרי מזווה מבית "סוגת", השחקנית המובילה בעולם חומרי הגלם לבישול ולאפייה, המוכרת בכל מטבח ישראלי ומהווה חלק משמעותי מהמזווה בכל בית. בין המנות בארוחה החגיגית, יגיש לוי קובניה אינטיאס; סיר ממולאים עם טלה, אורז וצנובר; תבשיל ראש לוקוס וכיסוני דג; שורט ריבס בבישול ארוך עם דייסת פריקי ומנגולד ועוד. לוי מספר שסבתו נהגה להכין ממולאים בלי שמן, ומתוך זיכרון זה נהג להצהיר שאינו אוהב מאכל זה. באחת ההזדמנויות, כשבישל עם השפים רוברט קלוגר ז"ל ושרון כהן, טעם את הממולאים שהכינו, ונפתח מחדש לעולם המופלא של סירי הממולאים. עוד הוא מספר, שבאחד מימי ההולדת של אביו, בישל מרק דגים, שהיה מבוסס על מרק הדגים של הרברט סמואל. ההתלהבות של אביו מהמנה נחקקה בזכרונו, ומאז הוא מקפיד לשלב ורסיות של מאכל זה בתפריטיו.
על בית הספר לבישול דנון
דנון, בית הספר לבישול, קונדיטוריה ואפייה בנמל תל אביב, נוסד בשנת 2015 במטרה להכשיר אנשי מקצוע בסטנדרטים בינלאומיים ותוך חתירה למצוינות. בית הספר מעניק לתלמידיו תנאים אופטימליים לפתח את עצמם ולהתמקצע ברמה גבוהה והוא נתפס בקרב שפים, קונדיטורים ועוד כמרכז מחקר ופיתוח קולינרי. בתוך בית הספר פועל הסקוליארד, המשמש כמסעדה וכמאפייה המופעלת על-ידי תלמידי בית הספר. בדרך זו, מתאפשר לקהל הרחב להתוודע לתהליך הלימוד והיצירה בבית הספר.
חלת כדורים עם פרג, סלסה משוואיה, סחוג ירוק ולאבנה מעושנת
סלט לחם, ירקות מהאש, גבינה מלוחה וזעתר טרי
קסרול ארטישוק וירוקים של האביב
קובנייה אינטיאס
"טאקו יפואי" – פיתה שרופה, עוף מדורה ותירס מהגחלים
סיר ירקות ממולאים מהבית עם אורז עגול, צנובר, טלה וראס אל חנות
תבשיל ראש לוקוס, כיסונים רכים של דג קצוץ וקוביית לוקוס מטוגנת
שורט ריבס בבישול ארוך, ירקות מהמדורה, דייסת פריקה, מנגולד ועשבים טריים
כנאפה סולת
מלאבי אפוי ותותים מעושנים
יינות רקנאטי
קולומבאר תל פארס
קריניאן גפנים צעירות