עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מטבחים מבפנים: בבית של אורלי פלאי ברונשטיין

מסע מבולגריה ועד יפו מידיה של העורכת הקולינרית

מה יותר מסקרן מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שכולנו אוהבים לבשל את המתכונים שלהם? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" של חודש המטבח הישראלי נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלני העל. נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, השורשים וההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם. 

אורלי פלאי ברונשטיין, כותבת ועורכת ספרי אוכל ובישול, בעלת הבלוג "סירפלא" ובעבר עורכת המגזין "על השולחן", תפתח בפנינו את ביתה בתל אביב לאירוח, שיח וטעימה ממעשי ידיה, בשילוב מוצרי "סוגת", המוכרים בכל מטבח ישראלי ומהווים חלק משמעותי במזווה בכל בית ישראלי מאז שנות החמישים. 

סבתה של אורלי מצד אימה עלתה לארץ מבולגריה, עם שתי ילדות קטנות. בביתה שביפו צפתה בה אורלי מבשלת את הירקות שעל מחירם התמקחה באותו בוקר עם הירקנים, ואת העוף, על כל חלקיו. הבישול של אורלי מושפע מאוד מסבתא מריקה, אולם כטבע הדברים, היא מקרבת אותו אל ימינו ומשלבת בו טוויסטים מודרנים. אורלי מוצאת שערכי צמצום בזבוז המזון והשימוש בירקות לפי עונתם, מלווים אותה ואת השיח הקולינרי גם כיום. 

אורלי תגיש לנו חומוס, שהיא משלבת בהכנתו הקצפה של מי הבישול של גרגרי החומוס. הקצפה זו מעניקה לחומוס מרקם קרמי חלק. המנה תוגש עם בצל, חי ומטוגן, קרעי פיתה וירק. בילדותה, אביה של אורלי נהג לקחת אותה עימו, אחרי משחקי כדורגל, לאכול חומוס ביפו. אורלי נרתעה מהמאכל ורק צפתה בו. בחלוף שנים, כשהרתה, אי אפשר היה להפריד בינה לבין צלחות החומוס, והיא מספרת בחיוך שככל שההריון התקדם, קיבלה קדימות על-פני שאר הלקוחות בחומוסיות. לימים, יצרה ביחד עם "הקוסם", אריאל רוזנטל, את הספר "דרך החומוס", בהפקה בין-לאומית. 

מתוך חיבור לשורשיה הבולגרים ולסבתה, תבשל לנו אורלי את הסיר שבעיניה מייצג יותר מכל את ילדותה: "דומאת עם אוריז". מדובר במנת אורז עם עגבניות מבושלות וצלויות, עוף ותבלינים. הבישול של חומרי הגלם יחדיו והצליה בתנור מעניקים לאורז מרקם עסיסי ועומק של טעמים. אורלי מכנה תבשיל זה "הפאייה של הבולגרים".

לסיום ערב של מסע אישי-ביתי, נאכל ביסקוטי איטלקי שאותו למדה אורלי להכין באחד המטבחים הראשונים בהם עבדה, בלוויית יין קינוח של יקב רקנאטי, . נקבל ממנה טיפים להכנתו ונשמע איך הוא מתחבר בעיניה דווקא לצד הפולני שלה, בו נהגו להגיש מנדלברויט.



250 ₪ לסועד
1.4 | יום ב׳, 18:00-19:30, 20:00-21:30
תל אביב-יפו
0546659660
שיתוף האירוע
צילום: דן פרץ | אורלי פלאי-ברונשטיין | דניאל לילה | נמרוד סונדרס

תפריט האירוע

חומוס עם בצל וקרעי פיתה

דומאת אל אוריז – תבשיל אורז ועוף

מנדלברויט ויין קינוח

יינות יקב רקנאטי

 

חשוב לדעת

  • כתובת למפגש תשלח בסמוך למועד האירוע
  • המקום אינו נגיש/נגישות חלקית
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת המארחים
  • תפריט הפסטיבל יוגש עד גמר המלאי 
  • מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד)
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי
  • שימו לב, האירועים יצולמו לצרכי יחסי ציבור, באם אינך מעוניין להצטלם יש ליידע את המארח
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס
  • במימוש הטבה לא ניתן לבצע ביטול חלקי של העסקה כפי שמצויין בתקנון האתר

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד