ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
שף עמוס שיאון נולד וגדל במושב בעוטף עזה ומתגורר כיום במישור החוף הצפוני. מזה עשרים שנה הוא השף של מסעדת ״הלנה״ שבתוך הגן הלאומי קיסריה, מסעדה ים-תיכונית עכשווית על קו הים, עם נוף מרהיב למפרצון קסום ולעתיקות נמל קיסריה.
לאורך השנים, מצא לעצמו עמוס בית שני – הים. מלבד העיסוק הספורטיבי בחתירה, עמוס נוהג מזה שנים ללקט צמחיה על קו החוף, וכך גם טבחי המסעדה. הליקוט מתבצע בין קיסריה לבין מכמורת, איזור שופע מפרצונים, ובתפריט המיוחד שבנה עמוס לרגל חודש המטבח הישראלי נמצא לא מעט צמחי ים ייחודיים מלוקטים בסביבת הים
כקריתמון ים מוחמץ במנת הטרטר דג עם תותים חריפים עדשי בלוגה ואיולי זעפרן
ובמנה העיקרית נאכל פילה דג ים צלוי בגריל על רוטב בויאבז עם עלי מלוח ,אספרגוס ופסטו שום ירוק כיאה לעונה
פוקצ'ה עם שמן זית ורכז רימונים
טרטר דג ים ותותים חריפים עם עדשי קוויאר שחורות, איולי זעפרן, טוביקו שחור וקריתמון ים מוחמץ
פילה דניס ואספרגוס צלויים על רוטב בויאבז ,עלי מלוח וקרם תפוח אדמה
מלבי רוזטה עם סירופ עלי תאנה, שקדים, נענע וסורבה תפוז דם