בסדרת אירועים מיוחדים שיתקיימו במסגרת חודש המטבח הישראלי, נארח את שף יוסי שטרית, מהשפים האהובים והמוערכים בישראל, לערבי שיח אינטימיים בהם נטעם כ-8 ביסים מרהיבים ממסעדת הפיין דיינינג שלו "היבה", ונשמע ממנו על החיבור היצירתי בין השראותיו מבית לקולינריה ואסתטיקה ברמה הגבוהה ביותר.
בשיחה עם המנהל הקולינרי ואחד מיזמי הפסטיבל, דוד קישקה, נשוחח על ילדותו בגליל, הניסיון שצבר ב-20 שנות מטבחים ועל החיבורים שמייצר בין מסורות מזרח תיכונית לבין טכניקות בישול עכשוויות, בין עידון לבין יצירה מתפרצת, בין פורמליות לבין שמחת חיים ואותנטיות.
המפגשים ייערכו במטבח של מרכז המבקרים במתחם המגורים אומאמי שבקריית אונו, שחרט על דיגלו את אהבת הבישול והאירוח הביתי.
אודות מתחם המגורים אומאמי:
אם נערוך סקר שבו נשאל מהו החדר החשוב בבית, סביר להניח שהתשובה העיקרית שנקבל תהיה "המטבח".
מתוך תפיסה זו, ומתוך הבנת המקום החשוב שתופסים אוכל ואירוח בחיי היומיום שלנו, בנתה חברת קרסו נדל״ן מתחם מגורים ראשון מסוגו למשפחות שאוהבות לבשל ולארח.
המתחם תוכנן כך שיתאים לצרכים הקולינריים של הדיירים, כולל פארק פרטי הכולל בוסתן עצי פרי לצד צמחי תבלין, חדר יינות עם תא ייעודי לכל דירה, וחדר ציוד לאירוח.
"אומאמי" בתרגום מילולי מיפנית משמעו "טעם טעים", והוא הטעם החמישי, שהתגלה במאה שעברה. בואו לטעום הרבה ממנו במפגש המיוחד שלנו.
קונוס כרובית – קונוס ממולא בפייסט אגוזי מלך וקרם כרובית
קרקר דלעת – קרקר שעשוי מגרעיני דלעת, קרם צ'רשי טריפוליטאי, רוטב דבש פפריקה, שום קונפי וכוסברה
לארדו דג – בריוש צרוב בחמאה חומה, קרמל אנשובי, טרטר דג
קרם אפונה – טארטלט מבצק פילו, פירה של אפונה, שום שחור
תפוח אדמה – תפוח אדמה מזן באטר אפוי בחציר, חומץ קליפות תפוחי אדמה וחמאה חומה, קצף תפוחי אדמה וגבינת תום כבשים של שירת רועים
פטיפורים:
לבאנה ומחלב – רולדת מחלב, קציפת לאבנה וריבת ברגמוט
לואיזה – כדור שוקולד לבן ממולא בנוזל לואיזה ופינגר ליים
באירוע יוגשו יינות יקב רקנאטי
פט נט 2022
ספשייל רזרב לבן 2021
שרדונה תל פארס 2021
פרנץ בלנד חצי יבש 2023