עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

ג'קו סטריט: כשאמא מבשלת במטבח

במסעדה הירושלמית הכשרה, נהנה ממטעמים מסורתיים האופייניים לתקופה זו בשנה

ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

אם תיכנסו אל מסעדת "ג'קו סטריט" בשעות בהן מתקיימות ההכנות לסרוויס, תמצאו במטבח רחב הידיים לא רק טבחים עמלים, קוצצים וממלאים בצקים, אלא גם את אילנה חוג'ה, מערבבת ומתבלת אורז שייכנס לתוך תערובת בה ימולאו בצלים. אילנה היא אימו של זכאי חוג'ה, השף ואחד הבעלים של המסעדה. ג'קו הוא הכינוי של זכאי, שדרכו כשף החלה דווקא בפיטורין מחנות דגים בה עבד. מי שפיטר אותו היה לא אחר מאשר אביו, בעל חנות הדגים בשוק מחנה יהודה, שהבין שבנו צריך להגשים את עצמו בדרכים אחרות.

זכאי למד בישול והתמחה אצל גדולי השפים הישראלים מהדור הקודם. לפני 12 שנים פתח ביחד עם איש חיי הלילה רפי רביבו את "ג'קו סטריט", מסעדה ירושלמית כשרה. עם השנים המסעדה שינתה מיקום, התרחבה וגדלה, ובעת האחרונה הושלם שיפוץ מרהיב שלה.

כילד, היה זכאי בררן באוכל, ואימו מספרת שבימים בהם הכינה "טבחה", היה זכאי מגיע מבית הספר, מתעצבן למראה הסיר שהכינה ומסתגר בחדר. אף על פי כן, זכרונות התבשילים בבית מלווים אותו, ובמסעדה הוא מגיש אוכל מסורתי בעיבודים עדכניים. 

על התפריט

לחודש המטבח הישראלי יצר זכאי תפריט מסקרן, שמשלב את שורשיו (אימו ממוצא טריפוליטאי ותוניסאי ואביו ממוצא כורדי), את חנות הדגים ממנה צמח ואת שוק מחנה יהודה הסמוך למסעדה: לחם שייאפה לרגל האירוע על-ידי מאפיית טלר הסמוכה למסעדה; דג טרי מטוגן בטמפורה ברוטב "סלונה" (רוטב בצל ועגבניות); "קובה חמו" – מנה שהיתה נהוגה בימים שלפני חג הפסח, כשכבר אין חמץ בבית. בצק הקובה עשוי מאורז, בשר וחזה עוף טחונים. המילוי הוא "סיסקה" – בשר שעבר בישול ארוך ונקצץ. הקובה יוגש במרק שיוכן בהתאם להיצע הטרי של השוק. לקינוח, תכין אילנה "שבאכיה" טריפוליטאית, שתוגש עם תה "קקווייה" – תה מסורתי שבתוכו בוטנים קלויים.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | א׳-ה׳ 18:00-00:00, ש׳ 19:00-00:00
אגריפס 74, ירושלים
02-5817178
שיתוף האירוע
צילום: אופק שלום

תפריט האירוע

דג מטוגן על רוטב סלונה

קובה חמו במילוי סיסקה, במרק מירקות השוק הטריים

שבאכיה ותה בוטנים

 

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט כשר
  • המקום עם נגישות
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות.
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד