ביקשנו משפים מובילים של מסעדות המטבח הישראלי להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות. לבשל עבורנו "בית". התפריט המיוחד יוגש במסעדות עד ה-12 באפריל, ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
אם תיכנסו אל מסעדת "ג'קו סטריט" בשעות בהן מתקיימות ההכנות לסרוויס, תמצאו במטבח רחב הידיים לא רק טבחים עמלים, קוצצים וממלאים בצקים, אלא גם את אילנה חוג'ה, מערבבת ומתבלת אורז שייכנס לתוך תערובת בה ימולאו בצלים. אילנה היא אימו של זכאי חוג'ה, השף ואחד הבעלים של המסעדה. ג'קו הוא הכינוי של זכאי, שדרכו כשף החלה דווקא בפיטורין מחנות דגים בה עבד. מי שפיטר אותו היה לא אחר מאשר אביו, בעל חנות הדגים בשוק מחנה יהודה, שהבין שבנו צריך להגשים את עצמו בדרכים אחרות.
זכאי למד בישול והתמחה אצל גדולי השפים הישראלים מהדור הקודם. לפני 12 שנים פתח ביחד עם איש חיי הלילה רפי רביבו את "ג'קו סטריט", מסעדה ירושלמית כשרה. עם השנים המסעדה שינתה מיקום, התרחבה וגדלה, ובעת האחרונה הושלם שיפוץ מרהיב שלה.
כילד, היה זכאי בררן באוכל, ואימו מספרת שבימים בהם הכינה "טבחה", היה זכאי מגיע מבית הספר, מתעצבן למראה הסיר שהכינה ומסתגר בחדר. אף על פי כן, זכרונות התבשילים בבית מלווים אותו, ובמסעדה הוא מגיש אוכל מסורתי בעיבודים עדכניים.
על התפריט
לחודש המטבח הישראלי יצר זכאי תפריט מסקרן, שמשלב את שורשיו (אימו ממוצא טריפוליטאי ותוניסאי ואביו ממוצא כורדי), את חנות הדגים ממנה צמח ואת שוק מחנה יהודה הסמוך למסעדה: לחם שייאפה לרגל האירוע על-ידי מאפיית טלר הסמוכה למסעדה; דג טרי מטוגן בטמפורה ברוטב "סלונה" (רוטב בצל ועגבניות); "קובה חמו" – מנה שהיתה נהוגה בימים שלפני חג הפסח, כשכבר אין חמץ בבית. בצק הקובה עשוי מאורז, בשר וחזה עוף טחונים. המילוי הוא "סיסקה" – בשר שעבר בישול ארוך ונקצץ. הקובה יוגש במרק שיוכן בהתאם להיצע הטרי של השוק. לקינוח, תכין אילנה "שבאכיה" טריפוליטאית, שתוגש עם תה "קקווייה" – תה מסורתי שבתוכו בוטנים קלויים.
דג מטוגן על רוטב סלונה
קובה חמו במילוי סיסקה, במרק מירקות השוק הטריים
שבאכיה ותה בוטנים