עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

גיא רוזמרין יגיש בשוק תלפיות מחוות למאכלי משפחתו וילדותו במושב

השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

"בעיתו" היא מסעדת שף חדשה בלב שוק תלפיות. המסעדה פשוטה למראה, מימינה ומשמאלה באסטות לממכר ביצים, אך בתוכה חוויה קולינרית מלאה באנרגיות משמחות.

השף גיא רוזמרין מבשל ואופה מגיל 10. הוריו עברו מקיבוץ למושב והוא מתאר את ביתו כבית לא קולינרי, של אוכל מאוד פשוט. את החסר, השלים גיא במטבחים העדתיים של חבריו למושב. כבר בגיל 16 קיבל את ההחלטה שיעסוק בבישול. הוא למד תזונה בבית הספר ובכיתה י"א החל לעבוד במטבחים מקצועיים. הוא נמשך למטבח ההודי, ובטיול שאחרי הצבא, טס למזרח הרחוק, שם נהג להסתובב עם סכינים, שום ושמן זית בתיק.

כששב לארץ, עבד במסעדות "טאיזו" (״חוויה מעצבת״) ו"סנטה קתרינה" (בה הבין שהמטבח המקומי השורשי נכון יותר עבורו), ואז לקח פסק זמן ושב לבית הוריו במושב בחוף הכרמל.

רוזמרין הגיע לגמר "משחקי השף" וממש לפני ה-7 באוקטובר פתח בשוק תלפיות את מסעדת "בעיתו", שזכתה לשבחי המבקרים, בה הוא מבשל אוכל ים תיכוני, המבוסס על עונתיות ומקומיות.

על התפריט

במסע שלו לבניית התפריט שלנו, נזכר רוזמרין במנות מילדותו במושב ובמנות שמלוות אותו כל חייו. המנה הראשונה היא מחווה לארוחה היומית הקבועה של אביו – אביו נוהג לחתוך בחיתוך גס כמות גדולה של מלפפונים ועגבניות, להוסיף גבינת חמד, לתבל בשמן זית וזעתר יבש ולערבב הכל בקערת נירוסטה עצומה. אנו נאכל סשימי דג עם ויניגרט מיץ סלט, סלט קצוץ, גבינה מלוחה וזעתר.

גיא זוכר שהוא ואחיו נהגו לאכול בקביעות "מנות חמות", הערכות המוכנות אליהן מוסיפים מים רותחים. לכל אחד מהאחים היתה "מנה חמה" אחרת שאהב, וגיא אהב במיוחד את מנת הבולונז. כמנה עיקרית, יכין גיא "מנה חמה 2.0" – לינגוויני חלמונים, ראגו טלה, ציר טלה ועגבניות שיבשל את הפסטה במעמד ההגשה וגבינת "עומר".

בקינוח, ישלב גיא בין שורשיו הפולניים לבין שורשיה הפולניים של בת זוגו, גילי. הוא מספר שבביתו לא היה נהוג לאכול קינוחים, והמאכלים המתוקים היחידים שהיו נהוגים בבית היו בננה, תמר וגזר מגורד עם מיץ תפוזים. גיא יכין לקינוח עוגת גזר ושמן זית, עם גזרים אורגנים מבושלים בסירופ תפוזים וקצפת לא מתוקה.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ג'-ה' 18:00-23:00, ו' 12:00-16:00
סירקין 34, חיפה
055-3188075
שיתוף האירוע
צילום: ליאור אשכנזי ואסף קרלה

תפריט האירוע

פוקצ'ה מקמח דורום מקומי, שמן זית, שום קונפי ודיבס

סשימי סלט של אבא

"מנה חמה" בולונז 2.0

קינוח גזר "פולני"

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום אינו נגיש
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד
 

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

שף אליעד דנון מגיש תפריט בהשראות הבתים המגוונים בחייו, מסבתו המרוקאית ועד שף יוסי שטרית  (יפו)

27.3-12.4 | א׳-ש׳
230
לסועד