השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
"בעיתו" היא מסעדת שף חדשה בלב שוק תלפיות. המסעדה פשוטה למראה, מימינה ומשמאלה באסטות לממכר ביצים, אך בתוכה חוויה קולינרית מלאה באנרגיות משמחות.
השף גיא רוזמרין מבשל ואופה מגיל 10. הוריו עברו מקיבוץ למושב והוא מתאר את ביתו כבית לא קולינרי, של אוכל מאוד פשוט. את החסר, השלים גיא במטבחים העדתיים של חבריו למושב. כבר בגיל 16 קיבל את ההחלטה שיעסוק בבישול. הוא למד תזונה בבית הספר ובכיתה י"א החל לעבוד במטבחים מקצועיים. הוא נמשך למטבח ההודי, ובטיול שאחרי הצבא, טס למזרח הרחוק, שם נהג להסתובב עם סכינים, שום ושמן זית בתיק.
כששב לארץ, עבד במסעדות "טאיזו" (״חוויה מעצבת״) ו"סנטה קתרינה" (בה הבין שהמטבח המקומי השורשי נכון יותר עבורו), ואז לקח פסק זמן ושב לבית הוריו במושב בחוף הכרמל.
רוזמרין הגיע לגמר "משחקי השף" וממש לפני ה-7 באוקטובר פתח בשוק תלפיות את מסעדת "בעיתו", שזכתה לשבחי המבקרים, בה הוא מבשל אוכל ים תיכוני, המבוסס על עונתיות ומקומיות.
על התפריט
במסע שלו לבניית התפריט שלנו, נזכר רוזמרין במנות מילדותו במושב ובמנות שמלוות אותו כל חייו. המנה הראשונה היא מחווה לארוחה היומית הקבועה של אביו – אביו נוהג לחתוך בחיתוך גס כמות גדולה של מלפפונים ועגבניות, להוסיף גבינת חמד, לתבל בשמן זית וזעתר יבש ולערבב הכל בקערת נירוסטה עצומה. אנו נאכל סשימי דג עם ויניגרט מיץ סלט, סלט קצוץ, גבינה מלוחה וזעתר.
גיא זוכר שהוא ואחיו נהגו לאכול בקביעות "מנות חמות", הערכות המוכנות אליהן מוסיפים מים רותחים. לכל אחד מהאחים היתה "מנה חמה" אחרת שאהב, וגיא אהב במיוחד את מנת הבולונז. כמנה עיקרית, יכין גיא "מנה חמה 2.0" – לינגוויני חלמונים, ראגו טלה, ציר טלה ועגבניות שיבשל את הפסטה במעמד ההגשה וגבינת "עומר".
בקינוח, ישלב גיא בין שורשיו הפולניים לבין שורשיה הפולניים של בת זוגו, גילי. הוא מספר שבביתו לא היה נהוג לאכול קינוחים, והמאכלים המתוקים היחידים שהיו נהוגים בבית היו בננה, תמר וגזר מגורד עם מיץ תפוזים. גיא יכין לקינוח עוגת גזר ושמן זית, עם גזרים אורגנים מבושלים בסירופ תפוזים וקצפת לא מתוקה.
פוקצ'ה מקמח דורום מקומי, שמן זית, שום קונפי ודיבס
סשימי סלט של אבא
"מנה חמה" בולונז 2.0
קינוח גזר "פולני"