עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

רוטנברג X אנימאר X רקנאטי

ארוחת טרואר חגיגית של מצטייני המטבח הישראלי בליווי התאמת יינות של רקנאטי

ארוחה חגיגית של רוטנברג, הזוכה הגדולה של פרסי המטבח הישראלי בשנת 2021 בפרס ״המסעדה המצטיינת״, בהובלת יזהר והילה סהר רונן. בני הזוג, השף המוערך ואשת היין הידענית, יגיעו מגשר עם חומרי הגלם הייחודים להם לבר הסודי של אנימאר בתל אביב.

בחלל האינטימי יארח אותם שף הלל תווקולי, שהעפיל השנה למקום ה- 17 המכובד בדירוג 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון, וזכה בפרס המטבח הישראלי על דריה שלו ״המסעדה הכשרה המצטיינת״. ביחד עם הייננים של יקב רקנאטי הם יגישו ארוחת טעימות בת 7 מנות ו-6 יינות.
התפריט מעורר מחשבה, יחבר בין המטבחים: מנות שהן דיאלוג בין השפה הייחודית של רוטנברג בדגש על תוצרת מקומית של חקלאי ויצרני הגולן, גידולים עונתיים שיגיעו מגינת המסעדה בגשר, וטכניקות שימור והתססה שבהן מתמחה המסעדה, לעולם התוכן בו מתמחה תווקולי – מסעדת ים תיכון עילית עם השפעות טורקיות, עיראקיות, פרסיות בטכניקות מודרניות.

התאמת יינות | יקב רקנאטי
בלב הארוחה יהיה שזור תפריט התאמת היינות, מהמרתקים של יקב רקנאטי, אשר חרט על דגלו ייננות אותנטית ורגישה המשקפת את אזורי הגידול, הזן והסגנון הייננ. זאת מתוך רצון לכבד את הטרואר ממנו הגיע הפרי ובכך לייצר מפגש טעמים הרמוני, שיהפוך לחוויה שלמה של זהות מקומית המתאפיינת בטביעת אצבע אישית.
רשימת היינות אשר תובא בארוחה מונה 3 יינות חדשים אשר נבחרו במיוחד למפגש זה (בכוכבית): *פט נט סירה 2021, ביתוני 2020, *שנין בלאן 2020, *שנין בלאן 2019, ספיישל לבן 2018 ופטיט סירה 2019.

קובי ארביב, יינן ראשי: "זהו חיבור בין מנות ויינות שכל רצונם הוא להשלים זו את זה, להעצים את החוויה הקולינרית ולקחת אותנו הטועמים, לטיול חושי מרגש ומרתק. היינות שנבחרו הם חלק בלתי נפרד מהפאזל הקולינרי בו אנו מאמינים ואליו אנו שואפים״.
הילה סהר רונן: ״ כמו רוטנברג, יקב רקנאטי חוקר ומעמיק בטרואר ובמקומי. המנות והיינות שנגיש בארוחה משקפים את התהליכים והמחקר, את החיפוש אחר רעננות ואלגנטיות״.

438 ₪ לסועד
21-22.11 | ימים ב'-ג'
רחוב הירקון 87, תל אביב
03-575-9060
שיתוף האירוע
צילומים: בן יוסטר | אפיק גבאי | נועם פרסמן | אורי גוריון

תפריט האירוע

פוקאצ'ה שומשום וזעתר, גריסיני, קרם חציל שום, חציל מוחמץ וראשון המסיק ריש לקיש
רקנאטי Pét-nat

ירקות תחילת חורף מעושנים באגסים ואורנים
בייבי כרישה מעושנת חרוכה וגבינת טולום
צנונית עטופה בחמאת לארדו והדסים
סלמי גזר
פרחי קולורבי מושחרים
שוט ליקר חורש עם "טר ברולה"
רקנאטי ביתוני

מרק ארטישוק ירושלמי, ברינזה מעושנת, קפה שחור והל
רקנאטי שנין בלאן 2020

סרדין ממולא בצ'יג קופטה ומטוגן בשערות מלאכים, איירן וזרעי ריחן
רקנאטי שנין בלאן 2019

בר ים נודי גבינה צ'רקסית ושמיר, בר-בלאן זעפרן, חושחש ועלי הדרים צעירים
רקנאטי ספיישל רזרב לבן
או
שוק טלה על שומר בר בג'וספר, חיטת נורסי מעושנת ובייקון טלה, סלסה עגבניות מגי
רקנאטי פטיט סירה

דבלה הדרים – קרם מי זהר, קולי תפוז דם, גלידת רוזטה, הדרים טריים
קיפוד לבן – מוס שוקולד וגבינה כחולה, שקדים קלויים ושמן בזיליקום
דג'סטיף רוטנברג
קנקן תה אנימאר

חשוב לדעת

  • התפריט אינו כשר. לא ניתן לעשות שינויים במנות.
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השפים.
  • נא לדייק. השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה.
  • הארוחה הינה אירוע סגור ומיוחד של הפסטיבל. מדיניות הביטול לפי חוק הגנת הצרכן. ניתן לבטל עד 48 שעות לפני האירוע (בחיוב של 5% עמלת סליקה בלבד).
  • המסעדה נגישה.
  • המחיר אינו כולל 15% שירות
  • קיום האירוע מותנה במס׳ נרשמים מינימלי.

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד