השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל תקופת חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.
מסעדת אונזה שוכנת באחת מסימטאות שוק הפשפשים היפואי התוסס. האווירה במסעדה שמחה, בין אם יושבים על הבר הארוך ובין אם בשולחנות המסעדה או בשולחנות הנשפכים אל הרחוב ונטמעים באווירת השוק. האוכל המוגש בה הוא אוכל ים תיכוני, מלווה בקוקטיילים משובחים.
לאחרונה קיבל על עצמו אליעד דנון את תפקיד שף המסעדה. דנון עבד בעשר השנים האחרונות אצל השפים מאיר אדוני, יוסי שטרית ואסף גרניט, ומכל אחד מהם ספג חוכמות בישול וניהול שונות. הוא לקח חלק בפרוייקטים של קבוצת "מחניודה" מעבר לים, היה השף של מסעדת מלון "גלי כינרת" והגיע לגמר תכנית הראליטי "משחקי השף". במסעדת אונזה, דנון מבשל באנרגיות גבוהות אוכל טעים ונגיש.
דנון מגיע ממשפחה של קצבים, ממוצא מרוקאי. מאחר ששני הוריו היו אנשי צבא, גדל בבית סבו וסבתו, ששפע אוכל טרי. סבו נהג לקלף ולנקות את הירקות ואת הקטניות וסבתו בישלה סירים לרוב. הוא מספר שבבית סבתו היה חדר שחציו היה מלא בתעודות הוקרה שקיבל אביו וחציו היה מלא בצנצנות של ירקות מוחמצים ושל ריבות.
על התפריט
בתפריט שבנה דנון לחודש המטבח הישראלי יש שימוש בטכניקות שלמד במטבחים שעבד בהם ומשולב בו בעדינות ובחוכמה האוכל שגדל עליו. במנת ירוקים של אביב, דנון יכבוש הדרים עם אריסה, חמלה מלאן פחמים, גרגיר ואבן יוגורט. במנה העיקרית, ישלב ארטישוק מוחמץ, כפי שאכל אצל סבתו. בקינוח, יוגש הסוטלאץ' הטורקי (פודינג אורז וקינמון), עליו למד במסע קולינרי לטורקיה שערך עם רעייתו. אנו נהנה מתפריט שמגלם את הדרך המרתקת שעבר דנון עד כה.
פרנה, לאבנה עם ריבת דואה
ירוקים – חמלה מלאן על פחמים, אפונה, ג'רג'יר, שומר, כרישה קונפי, קושו הדרים ואריסה ואבן יוגורט
מוסר ים, חמאת שומר וערק, ארטישוק ירוק מוחמץ ופומלה
סוטלאץ' קר, קראמבל קפה שחור והל וגלידת תמרים