עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

אונזה: תפריט זכרונות והשראות במסעדה היפואית

השף אליעד דנון בתפריט בהשראת סבתו, זכרונותיו והשפים עימם עבד

השנה איתגרנו שפים מובילים ממסעדות ברחבי הארץ להכניס אותנו לתוך הבתים בהם גדלו, להעלות זכרונות ילדות או חוויות מעצבות מגילאים בוגרים יותר, ולבשל עבורנו "בית". כל אחד מהשפים זיקק רגשות, מקומות וריחות, ובנה תפריט מיוחד שמשקף את המסע האישי שעבר ואת השראותיו מבית. התפריט המיוחד יוגש במסעדות לאורך כל תקופת חודש המטבח הישראלי ויאפשר לסועדים הצצה לעולם הטעמים והחוויות הפנימי של השפים.

מסעדת אונזה שוכנת באחת מסימטאות שוק הפשפשים היפואי התוסס. האווירה במסעדה שמחה, בין אם יושבים על הבר הארוך ובין אם בשולחנות המסעדה או בשולחנות הנשפכים אל הרחוב ונטמעים באווירת השוק. האוכל המוגש בה הוא אוכל ים תיכוני, מלווה בקוקטיילים משובחים.

לאחרונה קיבל על עצמו אליעד דנון את תפקיד שף המסעדה. דנון עבד בעשר השנים האחרונות אצל השפים מאיר אדוני, יוסי שטרית ואסף גרניט, ומכל אחד מהם ספג חוכמות בישול וניהול שונות. הוא לקח חלק בפרוייקטים של קבוצת "מחניודה" מעבר לים, היה השף של מסעדת מלון "גלי כינרת" והגיע לגמר תכנית הראליטי "משחקי השף". במסעדת אונזה, דנון מבשל באנרגיות גבוהות אוכל טעים ונגיש.

דנון מגיע ממשפחה של קצבים, ממוצא מרוקאי. מאחר ששני הוריו היו אנשי צבא, גדל בבית סבו וסבתו, ששפע אוכל טרי. סבו נהג לקלף ולנקות את הירקות ואת הקטניות וסבתו בישלה סירים לרוב. הוא מספר שבבית סבתו היה חדר שחציו היה מלא בתעודות הוקרה שקיבל אביו וחציו היה מלא בצנצנות של ירקות מוחמצים ושל ריבות.

על התפריט

בתפריט שבנה דנון לחודש המטבח הישראלי יש שימוש בטכניקות שלמד במטבחים שעבד בהם ומשולב בו בעדינות ובחוכמה האוכל שגדל עליו. במנת ירוקים של אביב, דנון יכבוש הדרים עם אריסה, חמלה מלאן פחמים, גרגיר ואבן יוגורט. במנה העיקרית, ישלב ארטישוק מוחמץ, כפי שאכל אצל סבתו. בקינוח, יוגש הסוטלאץ' הטורקי (פודינג אורז וקינמון), עליו למד במסע קולינרי לטורקיה שערך עם רעייתו. אנו נהנה מתפריט שמגלם את הדרך המרתקת שעבר דנון עד כה.

230 ₪ לסועד
27.3-12.4 | ב'- ה' 18:00-22:30 ו',ש'- 12:00-15:00, 18:00-22:30
רבי חנינא 3, שוק הפשפשים יפו
036486060
שיתוף האירוע
צילום: ולדה טרוגמן ונועם פירסמן

תפריט האירוע

פרנה, לאבנה עם ריבת דואה

ירוקים – חמלה מלאן על פחמים, אפונה, ג'רג'יר, שומר, כרישה קונפי, קושו הדרים ואריסה ואבן יוגורט

מוסר ים, חמאת שומר וערק, ארטישוק ירוק מוחמץ ופומלה

סוטלאץ' קר, קראמבל קפה שחור והל וגלידת תמרים

חשוב לדעת

  • הורדת הקוד אינה מהווה שריון למקומות במסעדה, יש להזמין מקומות מראש
  • במעמד התשלום במסעדה יש למסור את קודי ההטבה לפני ביצוע התשלום
  • התפריט אינו כשר
  • המקום אינו נגיש
  • לא ניתן לעשות שינויים במנות, על כל רגישות יש ליידע את המסעדה מראש
  • ייתכנו שינויים במנות, בהתאם לזמינות חומרי גלם ושיקול דעת השף
  • השולחן ישמר עד 15 דק׳ לאחר מועד ההזמנה
  • המחיר אינו כולל דמי שירות
  • תפריט הפסטיבל יוגש במהלך ימי הפסטיבל ובהתאם לשעות פעילות או עד גמר המלאי 
  • המסעדה שומרת לעצמה את הזכות שלא להגיש את תפריט ״חודש המטבח הישראלי" ללא הזמנת שולחן מראש
  • מדיניות ביטולים בהתאם למדיניות של כל מסעדה
  • בהתאם לתנאי ההטבה כפי שמפורסמים באתר אמריקן אקספרס

עוד אירועים

 

תריסר: ילד המפתח הכי יצירתי שיש

שף ענר בן רפאל בפרשנות בוגרת למנות של ילד מפתח מכפר סבא (תל אביב)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

צ׳נה: זכרונות הן מצע ליצירתיות

שף גיל דהאן מגיש פרשנות עדכנית למטבח של נשות המשפחה (תל אביב)

27.3-12.4 | ב׳-ש׳
230
לסועד
 

אוזריה: ילדה שפית מבשלת

שפית אביבית פריאל בהומאז׳ למטבחי מזרח אירופה ואפילו למנות שבישלה בבת מצווה שלה (תל אביב) 

27.3-12.4 | א׳-ו׳
230
לסועד

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*בכפוף לתנאי ההטבה

 

 

 

 

 

 

 

 

*הנפקת הכרטיס וגובה המסגרת נתונים לשיקול דעתה הבלעדי של פרימיום אקספרס בע"מ ו/או ישראכרט מימון בע"מ אי עמידה בפירעון האשראי עלולה לגרור לחיוב פיגורים והליכי הוצאה לפועל

 

אלנה: מהילדות בעמק יזרעאל למלון נורמן היוקרתי

השפים עומר שדמי מולר ודניאל צור מזמינים לתפריט שהוא זכרונות ילדות משותפת (תל אביב)

27.3-12.4 | ד'-ו'
230
לסועד
 

בעתו: שיר אהבה לפשטות מנצחת

שף גיא רוזמרין מגיש מחוות מקסימות לאביו, למנה חמה ול(אין) קינוח הפולני (חיפה)

27.3-12.4 | ג׳-ו׳
230
לסועד
 

משיה: הרפתקאות וחוויות חיים

שף גיא אריש בתפריט שכולו תודעה גסטרונימית עמוקה, שמתחילה בבאר שבע ומגיעה לפריז (תל אביב)

27.3-12.4 | ב'-ש'
230
לסועד
 

פיגם: בית בכפר

שף דן זוארץ מצא בית בטרואר של כפר האמנים ומשלב אותו עם שורשיו במטבחי הלבנט (עין הוד)

27.3-12.4 | יג׳-ש׳
230
לסועד