מה מסקרן יותר מלהיכנס לבתים של אנשי האוכל שאנו מכירים רק מרחוק? בסידרת אירועי "מטבחים מבפנים" של חודש המטבח הישראלי נזכה להצצה בת שעה וחצי במגרשים הביתיים של בשלנים, מתכונאים, חוקרי אוכל ועוד. נשוחח עימם על מקורות ההשראה שלהם, על השורשים ועל ההשפעות שעיצבו את סגנון הבישול שלהם, וכמובן – נטעם.
אפרת אנזל היא עמוד תווך בעולם התוכן הקולינרי בישראל. היא בעלת עסק לקריאטיב, קונספט ופיתוח תוכן קולינרי, מרצה בשנקר בחוג ללימודי מסעדנות, מנחת רדיו וטלוויזיה ובעלת אתר תוכן קולינרי. בעשייתה, היא מקדמת את נושא הקולינריה המודעת והקיימות.
אורן לוקסנבורג הוא שף ותיק (אורקה, למשל). במשך שבע שנים שימש כמנכ"ל מסעדת פרונטו. כיום הוא יועץ למסעדות בתחום הפיננסי, יוצר תוכן לחברות מסחריות, בעל בלוג מתכונים ושף יועץ ל׳שישי׳, רשת מסעדות אסיאתיות.
אנזל ולוקסי יצרו את הפודקאסט "לדבר זה לא משמין" שעניינו באוכל, חקלאות וצריכה נבונה. בפודקאסט מתבצעת העמקה בחומרי גלם ובאיזורים גיאוגרפים, בשלל היבטים: תרבותיים, היסטוריים, לשוניים ופרקטיים, ומשולבים בו מרואיינים מרתקים. לפודקאסט מאזינים רבים, ובעקבותיו מוציאים השניים טיולים קולינרים לחו"ל.
במפגש המיוחד, שיתקיים בביתה של אנזל בתל אביב, נכיר לעומק את השניים, שיחדיו יוצרים שלם הגדול מסך חלקיו. נעמוד על הדומה והשונה במנהגיהם הקולינרים: אפרת נוהגת לבשל למשפחתה בכל יום ביומו אוכל ים תיכוני, אוהבת תהליכי בישול קלאסיים, מבשלת בשר ודגים מתוצרת מקומית ומשתמשת בעשבי תיבול לרוב; לוקסי מבשל לבן זוגו הצמחוני ולעצמו פעם בשבוע עבור כל השבוע, אוהב קיצורי דרך בתהליכי הבישול, מרבה בירקות ובקטניות, משתמש בתבלינים ואוהב אוכל אסיאתי.
על התפריט
מתוך הדמיון והשוני בין השניים צמחו גם המנות שנאכל במפגש, בהן ישולבו מוצרי "סוגת", המהווים חלק משמעותי במזווה הישראלי בכל בית, מאז שנות החמישים. לוקסי אוהב מסבחה שעועית, אנזל אוהבת שמני זית מקומיים, וכך נוצרה מנת "סלט בובעס שבור". נאכל גם מנת ריזוטו, כזו שמתבשלת שעות, אליה ישודך ירק שנשאר על המדף רק כי פחות יפה מחבריו. לקינוח, נחווה את קיצורי הדרך של לוקסי ונאכל מלבי קרמל מלוח ואגוז מקומי, שיוכן בצורה לא שגרתית.
במפגש נזכה להצצה לערכות התיבול ולשיטות התיבול של השניים ונהנה מהדיאלוג השנון בין השניים.
סלט בובעס שבור
ריזוטו עם ירק מכוער
מלבי קרמל מלוח ואגוז מקומי