עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

"סוגת" – חלק בלתי נפרד מהמזווה הביתי הישראלי

עירוניים או קיבוצניקים, דתיים או חילונים, עולים חדשים או צברים – החברה הישראלית צבעונית ובעלת רבדים שונים. עם זאת, יש לא מעט מהמשותף ומהמחבר בין כולנו. כך גם במטבח: בין אם הבישול הביתי הוא בסגנון מרוקאי, אוקראיני, צרפתי או בכלל של חדר אוכל קיבוצי, תמיד נמצא בו את המוצרים האיכותיים של "סוגת".

מאת מערכת המטבח הישראלי |  בשיתוף סוגת

 

"סוגת" הוקמה בשנות החמישים של המאה שעברה כמפעל לייצור סוכר בקרית גת, ומכאן שמה. לאורך השנים, בנתה "סוגת" קולקציה מרשימה של מוצרי צריכה מרכזיים ונגישים, באיכות גבוהה: אורז, סוכר, מלח, קמח, פתיתים, פירורי לחם וכן מגוון קטניות, כגון, חומוס, עדשים, שעועית ואפונה. במפעל הוקם בית האריזה הראשון בישראל ופותחו תהליכי מיון, בקרה, הפצה ושיווק. מוצריה של "סוגת" מיועדים הן לצרכנים הביתיים וכן לשוק המקצועי והמוסדי – מסעדות, בתי מלון ותעשייה.

על אף היותה חברה מבוססת ואהובה בשוק הישראלי, ב"סוגת" לא שוקטים על השמרים (אף על פי שמייצרים גם שמרים לאפייה…) ומקפידים על התחדשות ועל חדשנות. לאחרונה, למשל, השיקו ב"סוגת" מוצר חדש: פריקה – חיטה ירוקה קלויה. המוצר חדש על המדף, אולם מקובל במטבחים מסורתיים רבים והולך אחורה עד לתקופת המקרא, שם הוזכר בשם "כרמל".

המזוודה של סוגת | קרדיט צלם: אחיקם בן יוסף

מיזם חודש המטבח הישראלי חוגג את המצוינות שבקולינריה המקומית ולכן החיבור של "סוגת" למיזם הוא מתבקש וטבעי. השנה קיבל חיבור זה משנה תוקף, מאחר שהנושא שנבחר ללוות את מהדורת 2024 הוא "בית", וחברת "סוגת" היא בעלת מקום מרכזי ביותר במזווה הישראלי הביתי.

במסגרת חודש המטבח הישראלי, נערכו בחסות "סוגת" מספר אירועים מרתקים ויצירתיים, תחת הכותרת "מטבחים מבפנים": נבחרת מרשימה ואיכותית של מתכונאים, בשלנים ובלוגרים פתחו את בתיהם ומטבחיהם בפני הקהל, ואירחו לשיח ולטעימות. באירועי "מטבחים מבפנים" השתתפו רותם ליברזון, אורלי פלאי ברונשטיין, עושהסלט (נדב טל), אפרת אנזל ואורן לוקסנבורג, נופר זוהר ורינת צדוק.

המפגשים התקיימו באווירה אינטימית ובלתי אמצעית והמשתתפים בהם זכו לשמוע את הסיפורים האישיים של המארחים, תוך כדי טעימת מנות ממעשי ידיהם, בשילוב מוצרי "סוגת". כך, למשל, רינת צדוק הגישה מנת טאקו דג, עשוי קמח כוסמין, שנאכלה בהנאה רבה; אורלי פלאי ברונשטיין הפליאה במנת חומוס אוורירי, עם מי בישול חומוס מוקצפים ותוספות מרעננות; נופר זוהר הגישה ביחד עם אימה מרק קוסקוס, תוך גילוי סודות התיבול הביתיים שלהן, העוברים במשפחה מדור לדור, ועוד.

אוהד לוי במטבח הפתוח בדנון | קרדיט צלם: אחיקם בן יוסף

נוסף על כך, התקיים במסגרת חודש המטבח הישראלי פופ אפ ייחודי בחסות "סוגת", במסגרתו התארח השף אוהד לוי בסקוליארד של דנון. דנון, בית הספר לבישול, קונדיטוריה ואפייה בנמל תל אביב, נוסד בשנת 2015 במטרה להכשיר אנשי מקצוע בסטנדרטים בינלאומיים ותוך חתירה למצוינות. בית הספר מעניק לתלמידיו תנאים אופטימליים לפתח את עצמם ולהתמקצע ברמה גבוהה והוא נתפס בקרב שפים, קונדיטורים ועוד כמרכז מחקר ופיתוח קולינרי. בתוך בית הספר פועל הסקוליארד, המשמש כמסעדה וכמאפייה המופעלת על-ידי תלמידי בית הספר.

השף אוהד לוי זכה בפרס השף המבטיח במהדורת 2022 של פסטיבל המטבח הישראלי. במסגרת הפופ אפ, הגיש השף לוי ארוחה מלאה, אותה בישל ביחד עם אנשי הסגל ובוגרי בית הספר דנון. השף לוי סיפר לסועדים על הדרך שעבר מנהריה לתל אביב ומתל אביב לערבה, וכיצד מעברים אלה השפיעו על סגנון הבישול שלו. מבישול איטלקי וצרפתי בעיקרו במסעדות בהן עבד בתל אביב, עבר השף לוי לבישול שורשי, תוך שימוש רב באש גלויה וחיבור לחומרי הגלם המקומיים. במסגרת זו הגיש, לדוגמה, מנה של שורט ריבס בבישול ארוך עם דייסת פריקה, מנגולד ועשבים טריים; וכן מנה של בשר טלה עם מגוון ירקות ממולאים באורז וצנובר, מתובלים בראס אל חנות.

מלבד ההנאה מהטעמים המורכבים, מהשיח ומהעשרת הידע, המשתתפים באירועי חודש המטבח הישראלי בחסות "סוגת" קיבלו בהם השראה קולינרית לבישול ביתי עשיר ומזין.

קישקה, נופר זוהר ואמה בבתים המארחים| צילום: קאיה שטוייר

עוד במגזין

אנחנו מוקירים אתכם

אנו גאים להציג את רשימת המועמדים הסופיים בפרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס לשנת 2022, כפי ש...
קרא עוד

ואלו הזוכים בפרסי המטבח הישראלי 2022

18 קטגוריות. 20 זוכים. 2 פרסי הוקרה מיוחדים. מרמת הגולן, דרך כפר ראמה ועד אשדור ואילת – רשימת הזו...
קרא עוד

הערב המרגש של המטבח הישראלי

אסף גרניט ויתר על ״לעשות קניה ווסט״, יחי זינו מפסקדו סיפר מה אשתו אוכלת, שחר סגל היה פוליטי, רמה ...
קרא עוד