מאת מערכת המטבח הישראלי | בשיתוף יקב רקנאטי
כבר מעל ל-20 שנה שביקב רקנאטי מייצרים יין ישראלי איכותי ומקורי, וכבר שנתיים שהיקב שותף בפעיליות פסטיבל המטבח הישראלי – מתוך זהות מטרה לספר את הסיפור של הטרואר הישראלי.
יקב רקנאטי הוקם בשנת 2000 על ידי לני רקנאטי ואורי שקד, ונולד מצירופם של קשר חזק לארץ ישראל ותשוקה עזה לכרמים, לניחוחות ולטעמים. כרמי היקב נמצאים באזורי הגידול האיכותיים ביותר בארץ ובו גדלים בהקפדה יתרה זנים ים תיכוניים ייחודיים במקביל לגידול זנים בינלאומיים קלאסיים. היקב חרט על דגלו להפיק יין מקומי, ישראלי, שיבטא את האופי המיוחד של כל אזור ואזור, ועושה זאת בהצלחה רבה.
בתחילת הדרך, התמקדו ברקנאטי בהפקת יינות המבוססים על זני הענבים המוכרים והמפורסמים ביותר. זנים אדומים כמו: קברנה סוביניון ומרלו וזנים לבנים כמו: שרדונה וסוביניון בלאן. עם זאת, תמיד קיננה בהם המחשבה כיצד לחשוף את קהל הלקוחות ל"אני מאמין" של היקב; יין כן, טהור ואותנטי, שנותן כבוד לזן הענבים, האקלים ותנאי הסביבה שעוטפים אותנו. גישה שתשקף את המקום ותעצים אותו ובעיקר תהווה הלימה מושלמת בין יצירת היין לבין המקום בו הכל התחיל – באיזור הים התיכון.
וכך בשנת 2009 החלו ברקנאטי לתת דגש על יינות "ים תיכוניים" המתאימים למקום; קריניאן, מרסלאן, סירה, פטיט סירה, רוסאן ומרסאן הם רק חלק מאותם זנים המותאמים לאקלים המגוון של ארץ ישראל. כחלק מפילוסופיית הייקב, החלו לאחרונה ברקנאטי לייצר יין מהזנים הארצישראלים המקומיים; מראווי וביתוני.
את תהליך הפקת היין מוביל היינן קובי ארביב שהחל את עבודתו ביקב בשנת 2006, ובמרוצת השנים התפתח ולמד את עולם היין כאוטודידקט. ב-2011 מונה ארביב ליינן ראשי ביקב. ארביב, יינן מוכשר ומקורי המאמין בהתאמת הזנים הים-תיכוניים לאקלים הארץ-ישראלי.
מהגליל התחתון ועד לניו יורק
בימים אלו משלימים את בנייתו של המבנה החדש של היקב, אשר צפוי להיפתח למבקרים באביב 2023. היקב החדש ממוקם בפארק התעשיות דלתון, בסמוך לכרמים של רקנאטי ויכיל בתוכו מרכז מבקרים עם מרפסת הצופה לכרמים בעמק החולה ולחרמון.
יקב רקנאטי זכה להכרה ולציונים גבוהים בשנים מהמגזינים החשובים בעולם היין; מועמדות בתחרות "כוכב היין" בקטגוריית יקב בעולם החדש של המגזין Wine Enthusiast, כמו גם הזמנה להציג מיינות היקב, לצד יקבים מהטובים בעולם באירוע השנתי בניו יורק של מגזין Wine Spectator במשך 6 השנים האחרונות ברציפות.
קובי ארביב, יינן ראשי: "היקב גאה על הישגיו חסרי התקדים בשנים האחרונות, הן בזירה המקומית והן בזירה הבינלאומית. אך אינו נח על זרי הדפנה וממשיך לטפח כרמים חדשים, לכן, לצד יצירת יינות מזנים בינלאומיים אנו שמים דגש גם על זנים מקומיים והכי חשוב – ממשיכים להפיק יין בהנאה ואהבה גדולה״.