צולם בדירה לדוגמא במתחם אומאמי
מאת מערכת המטבח הישראלי | בשיתוף קרסו נדל"ן
מרכיבים ל-6-7 מנות:
800 גרם פילה לוקוס עם עור
3 ארטישוקים טריים
3 לימונים
חופן גדולה פולים טריים
2 בצלים קטנים קלופים
3-4 שיני שום קלופות
1פלפל ירוק חריף
¼ כוס שמן זית
½ כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה
1.5 כפיות כמון
¼ כפית כורכום
1 כפית מלח
חצי כוס מים
חופן כוסברה קצוצה גס
אופן הכנה:
- מנקים ומקלפים את הארטישוקים עד שנשארות רק התחתיות. מעבירים לקערה עם מים ומיץ לימון. בסמוך לבישול חותכים את התחתיות לקוביות גדולות.
- חותכים את פילה הלוקוס בהתאם למספר סועדים.
- חולטים את הפולים במים רותחים כ-5 דקות. מסננים ושומרים בצד.
- חותכים את הבצלים לחצאי טבעות. פורסים את השום והפלפל החריף.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל, השום, הפלפל ותחתיות הארטישוק ומערבבים. מטגנים מעט להזהבה קלה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים. סוחטים פנימה מיץ מלימון וחצי.
- מסדרים מעל את הדגים עם העור כלפי מעלה, מוסיפים בערך חצי כוס מים (שיגיעו לחצי גובה הדג), מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הפולים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שהפול והדג מוכנים.
- מפזרים את הכוסברה, מתקנים את התיבול ומגישים.
עכשיו שהמנה מוכנה, וקיבלתם את כל הטיפים לאירוח מדהים, נשאר רק למצוא את הבית המושלם. לפרטים נוספים לחצו כאן
לפרטים נוספים על מתחם המגורים אומאמי של חברת קרסו נדל״ן לחצו כאן