עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

תבשיל לוקוס וירקות אביביים של יוסי שטרית 

צולם בדירה לדוגמא במתחם אומאמי

מאת מערכת המטבח הישראלי |  בשיתוף קרסו נדל"ן 

מרכיבים ל-6-7 מנות:
800 גרם פילה לוקוס עם עור
3 ארטישוקים טריים
3 לימונים
חופן גדולה פולים טריים
2 בצלים קטנים קלופים
3-4 שיני שום קלופות
1פלפל ירוק חריף
¼ כוס שמן זית
½ כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה
1.5 כפיות כמון
¼ כפית כורכום
1 כפית מלח
חצי כוס מים
חופן כוסברה קצוצה גס

המטבח הוא לב הבית | צילום: אחיקם בן-יוסף | צולם בדירה לדוגמא

אופן הכנה:

  1. מנקים ומקלפים את הארטישוקים עד שנשארות רק התחתיות. מעבירים לקערה עם מים ומיץ לימון. בסמוך לבישול חותכים את התחתיות לקוביות גדולות.
  2. חותכים את פילה הלוקוס בהתאם למספר סועדים.
  3. חולטים את הפולים במים רותחים כ-5 דקות. מסננים ושומרים בצד.
  4. חותכים את הבצלים לחצאי טבעות. פורסים את השום והפלפל החריף.
  5. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל, השום, הפלפל ותחתיות הארטישוק ומערבבים. מטגנים מעט להזהבה קלה.
  6. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. סוחטים פנימה מיץ מלימון וחצי.
  7. מסדרים מעל את הדגים עם העור כלפי מעלה, מוסיפים בערך חצי כוס מים (שיגיעו לחצי גובה הדג), מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הפולים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שהפול והדג מוכנים.
  8. מפזרים את הכוסברה, מתקנים את התיבול ומגישים.
המטבח הוא לב הבית | צילום: אחיקם בן-יוסף | צולם בדירה לדוגמא
עכשיו שהמנה מוכנה, וקיבלתם את כל הטיפים לאירוח מדהים, נשאר רק למצוא את הבית המושלם. לפרטים נוספים לחצו כאן

 לפרטים נוספים על מתחם המגורים אומאמי של חברת קרסו נדל״ן לחצו כאן

עוד במגזין

אנחנו מוקירים אתכם

אנו גאים להציג את רשימת המועמדים הסופיים בפרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס לשנת 2022, כפי ש...
קרא עוד

ואלו הזוכים בפרסי המטבח הישראלי 2022

18 קטגוריות. 20 זוכים. 2 פרסי הוקרה מיוחדים. מרמת הגולן, דרך כפר ראמה ועד אשדור ואילת – רשימת הזו...
קרא עוד

הערב המרגש של המטבח הישראלי

אסף גרניט ויתר על ״לעשות קניה ווסט״, יחי זינו מפסקדו סיפר מה אשתו אוכלת, שחר סגל היה פוליטי, רמה ...
קרא עוד