נובמבר 2021. אמש הוכרזו הזוכים ב׳פרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס׳ – אירוע חלוקת פרסים הראשון מסוגו בעולם הקולינריה המקומי, אשר נוסד כדי להוקיר מצוינות ויצירתיות. האירוע חתם חודש גדוש אירועים בפסטיבל המטבח הישראלי הראשון. הוא נערך ב׳רביבה הקומה השניה׳, בהובלת היו״ר מר עמית אהרנסון, בנוכחות הזוכים השמחים, היזמים – אנשי הקולינריה נירית וייס ודוד קישקה, ובכירי עולם הקולינריה בישראל, ביניהם אושיות קולינריה וחברי ועדת הפרס: ישראל אהרוני, הילה אלפרט, ריטה גולדשטיין, אפרת אנזל ומכובדים אחרים.
הזוכים הגדולים של הערב: מסעדת רוטנברג מקיבוץ גשר (פרס המסעדה המצטיינת) – מסעדת שף כפרית, ״אבן שואבת לחובבי וסקרני אוכל כאחד, אשר מותחת ומרחיבה כמעט מדי יום ביומו את גבולות הגיזרה של המטבח הישראלי החדש ועושה זאת תוך שמירה על קשר הדוק עם המסורות הקולינריות האזורי״ לפי השופטים.
והשף רז רהב רב הפעלים (השף המצטיין של השנה), אשר מוביל את מסעדת OCD בתל אביב מזה חמש שנים בהצלחה יוצאת דופן, בדרכו היחודית ועם שפה מאובחנת, אשר שואפת לדיוק ולמקצוענות של מסעדות fine dining מובילות בעולם.
זוכים נוספים בקטגוריית המסעדנות:
אלטער מרמת השרון (המסעדה החדשה המצטיינת), מסעדת דריה ממלון הילטון בתל אביב (המסעדה הכשרה המצטיינת); מוסד האוכל הבוכרי חנן מרגילן (המוסד הקולינרי המצטיין); מסעדת הקוסם מתל אביב (אוכל הרחוב המצטיין); והשפים אביעד פלד ואורי שטיינברג ממסעדת פרא בתל אביב (פרס השף המבטיח).
בקטגוריית היזמות והחדשנות: רידיפיין מיט (מיזם החדשנות המצטיין), וזרעי מורשת (המיזם המצטיין).
בקטגוריות הייצור והחקלאות: מזקקת יוליוס ( על מצויינות בתחום יצור האלכוהול והיין) ומשק עפאים (פרס מצוינות לחקלאי ישראלי).
בקטגוריות התיעוד עלו וזכו:
ד"ר נוף עתאמנה בפרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי במדיה החברתית, ו״אנחנו על המפית״ של כאן 11 היא הזוכה בפרס המדיה על תוכנית/ספר/סרט).
בסיום הערב הוענקו שני פרסי הוקרה מיוחדים מטעם הנהלת הפסטיבל:
פרס הוקרה מיוחד הוענק למערך הכשרות של ארגון צהר על שבירת המונופול בתחום הכשרות.
ולסיום מרגש, שיא הערב הקסום והשמח – פרס מפעל חיים אשר הוענק לשף שלום קדוש על "השארת חותם מיוחד על הקולינריה הישראלית ויצירת שפה חדשה ומובחנת המקדמת את המטבח הישראלי״. הפרס הוענק על ידי מר עידו עלמני מנכ״ל אמריקן אקספרס ודוד קישקה, המנהל הקולינרי, במעמד מרגש מאוד, כולל תשואות ארוכות ומילים מרגשות של השף הבכיר.
יזמי הפסטיבל, נירית וייס ודוד קישקה סיכמו: "בתום שנה וחצי עמוסות באי ודאות, עימותים וקשיים לתחום המסעדנות, אנחנו גאים על כך שהצלחנו להעלות את השיח על העולם הרבגוני ומלא הצבעים והטעמים של המטבח ישראלי. הצלחת הפסטיבל בחודש האחרון בקרב הקהל הרחב, וכעת – רשימת הזוכים מעוררת הגאווה ב׳פרסי המצוינות של המטבח הישראלי׳ , הן רק תחילתה של צעידה בדרך שטרם נסללה כראוי להכרה בקולינריה שלנו כתרבות מעוררת השראה, כלכלה, תיירות וחברה.
תודה גדולה לכל השותפים שבחרו לצעוד איתנו בשנה ארוכה של חלומות ועבודה מאחורי הקלעים״