מאת מערכת המטבח הישראלי | בשיתוף סוגת
צילום: דנה מאירזון
לא רבים יודעים, אבל סוגת – אחת מחברות המזון החשובות והאהובות בישראל, אשר חולשת על המזווה הישראלי עם מוצרים המהווים בסיס משמעותי לרבים מהמאכלים האהובים עלינו, ממסורות מטבחי העדות השונות ועד למטבח המקומי העדכני – הוקמה ב-1958 בקריית גת כמיזם שנועד לעודד הגירה, פריסה מאוזנת יותר של תושבים באזור הפריפריה ופרנסה לתושבים.
בתחילה פעלה סוגת (צירוף המילים סוכר וגת, על שם קריית גת) כמפעל לייצור סוכר שהתבסס על גידול סלק בשדות הדרום. בשנים האחרונות הורחבה פעילותה של החברה והיא הפכה למשווקת המובילה בישראל של סוכר, אורז, קטניות, דגנים, קמח, פתיתים וקוסקוס לצד מוצרים משלימים נוספים בתחום הבישול והאפייה .
במשך 75 שנות פעילותה הפכה סוגת את מוצרי הגלם האיכותיים שהיא משווקת למותג מוביל, זאת על ידי מהלכים חדשניים ושיתופי פעולה עם אנשי קולינריה מהשורה הראשונה שסוגת זיהתה עוד כשהיו בתחילת דרכם, אשר הרכיבו מתכונים יצירתיים ושימושיים בכל מטבח בישראל.
יצרנית המתכונים המובילה בישראל
סוגת הייתה מבין החברות הראשונות בישראל שהקימו אתר מתכונים הכולל מתכונים של מיטב השפים, האתר מכיל מעל ל10,000 מתכונים ונחשב לאחד מאתרי הקולינריה המובילים בישראל בו מבקרים מעל ל300,000 איש מידי חודש. כלי עזר של ממש במטבח הישראלי.
את קו החדשנות המשיכה להוביל כשנכנס קוד הQR לאריזות בשנה בה הגיע היישום לארץ הקוד הודפס על כל האריזות והוביל למתכון באתר. ב-2012 השיקה סוגת את ערוץ האוכל האינטרנטי הראשון בוואלה, ומאז המשיכה לשיתופי פעולה עם ערוצי האוכל הגדולים ברשת כמו מאקו, פודי ועוד.
סוגת פועלת גם בזירת הרשתות החברתיות וממשיכה בזיהוי משפיעני רשת בתחילת דרכם ואף השיקה את ערוץ המתכונים הישראלי הראשון בטיקטוק. הערוץ כולל מגוון גדול של מתכונים מצולמים בסרטונים קצרים ותכניו מבוססים על המתכונים הנצפים ביותר באתר החברה.
במסגרת שיתופי הפעולה, מזהה החברה שפים מהשורה הראשונה עוד בתחילת דרכם ומשיקה איתם מתכונים, מוצרים ואירועי קולינריה, ביניהם: אבי ביטון, עומר מילר, ארז קומרובסקי, יוסי שטרית וקרין גורן. במסגרת שיתוף הפעולה עם קרין גורן למשל הושקה ב2013 סדרה חדשה של מוצרי סוכרלוז.
וב-2011 כשסוגת הרחיבה את קטגוריית הקמח בישראל, יצרה יחד עם שטיבל מותג משותף בליווי השף והאופה הראשון של ישראל – ארז קומרובסקי, הכולל קמחים ייעודיים כמו קמח פיצה, חלה וכו׳. לימים הסדרה הורחבה לקמחי הקסם הכוללת תערובות עם שמרים לאפייה מהירה, קלה ונוחה ללא צורך בניפוי. לאחרונה הושקה סדרת קמחי כוסמין שמתחבר לטרנד הכוסמין העולמי, במסגרתה הושק גם קמח הכוסמין עדין ואוורירי בתוספת חומרי התפחה.
תמיכה בעולם הקולינריה הישראלי
בשנים האחרונות נותנת סוגת מענה לשלוש מגמות צרכניות – עליית מודעות הצרכנים לחשיבותה של תזונה בריאה, העלייה בביקוש למוצרי מזון להכנה מהירה וקלה והעלייה בביקוש מוצרי גלם איכותיים לצמחונים וטבעוניים. בשנת 2019 הכריז האו"ם על שנת הקטניות והטבעונות ובאותה שנה סוגת הובילה את קו הטבעונות על ידי השקת תכנים ושיתופי פעולה.
החברה מקפידה לתמוך במיזמים המקדמים את עולם הקולינריה המקומי, בין השאר כנותנת חסות לתוכניות בישול מובילות: "מאסטר שף" ו"משחקי השף".
וכעת – בפסטיבל המטבח הישראלי – בסדרת ארוחות שמטרתן לתמוך בשיח נשי וחדשני במטבחים המקצועיים.
לשם כך גויסן שלוש מהנשים היצירתיות והמוכשרות, המהוות את הדור הבא של השפיות בישראל, ומביאות לידי ביטוי תפיסות קולינריות מגוונות הנשענות על מסורות מטבח קלאסי אבל מוסיפות למשוואה הרבה סקרנות ותעוזה שמתבטאות בצלחת. את השפיות הצעירות דנה-לי ברמן, מיכל מוטיל וברברה צליל אבי מארחת ומלווה שפית אביבית פריאל – בכירת השפיות של ישראל, הפועלת כבר שלושה עשורים בתחום ומובילה את מסעדת הדגל שלה ׳אוזריה׳, מוסד קולינרי אהוב ומבוקש.
בכל ערב תארח אביבית שפית אחרת לדיאלוג מרתק על חומרי גלם, מקורות השראה, נשיות במטבח, ומהות המטבח הישראלי.
המפגש יערך ב״נקסט דור״, החלל הסמוך למסעדה, שיספק את האווירה הנעימה והאינטימית המתבקשת בערב כזה. המוזמנים יהנו מארוחת טעימות מיוחדת, שתשקף את הדיאלוג של שתי השפיות, וכמובן במרכז חומרי הגלם המעולים של סוגת, כל הדרך מהשדה לצלחת.
10% מהרווחים של הארוחות יועברו לתוכנית ׳סלעית׳ של משרד הרווחה המופעלת על ידי עיריית תל אביב יפו, המסייעת לנשים לצאת ממעגל הזנות, תוך מתן מענה טיפולי אישי, וליווי תעסקותי.