אנחנו גאים להכריז על המהדורה השלישית של מותג הדגל של עולם הקולינריה בישראל – ״חודש המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס״, אשר נולד במטרה להוקיר ולקדם את תרבות המטבח המקומית המפוארת, ע״י 2 מהלכים מרכזיים: חודש המטבח הישראלי, וטקס חלוקת פרסי מצוינות של המטבח הישראלי בכ-20 קטגוריות שונות.
לאחר ביטול החודש שהיה אמור להתקיים בסוף 2023, בעקבות השבת השחורה ומלחמת ה-7 באוקטובר, הקונספט השנתי הנבחר לאוצרות השנה הינו ׳הבית׳ במטבח הישראלי.
עשרות האירועים והתפריטים המיוחדים אשר נאצרו במיוחד עבור הפסטיבל מביאים פרשנות מרתקת על הנושא ויוצרים הזדמנות לבחון לעומק את מושג ׳הבית׳ בקולינריה המקומית, אשר בימים מורכבים אלו לחברה הישראלית מקבל משמעות גדולה וחשובה מתמיד.
מה בחודש המטבח?
״תפריט הבית״ בחסות אמרקין אקספרס ב-20 מסעדות המובילות של המטבח הישראלי, בהם יגישו השפים תפריט ייחודי במחיר מיוחד, שכולו טעמים שהם ״בית״ פיזי, מטאפורי, נפשי. פסיפס מרתק ומחבר של החברה הישראלית על כל גווניה.
מטבחים מבפנים בשת״פ סוגת – אנשי הקולינריה ויוצרי התוכן המובילים יפתחו את ביתם, ויארחו סדרת מפגשים אינטימיים עם הקהל. אירוח נדיר עם מנות ביתיות מיוחדות, סיפורים מהמזווה הפרטי ועוד.
סודות האומאמי הישראלי – סדרת מפגשים עם שף יוסי שטרית במטבח של מרכז המבקרים של פרויקט אומאמי של קרסו נדלן. נטעם מנות יפהפיות מ״היבה״ (זוכת ׳פרס המסעדה החדשה הטובה ביותר׳ -2022), ונשוחח על החיבור יוצא הדופן בין בית הוריו לפיין דיינינג.
פופ אפ מיוחד של אוכל בייתי עם שף אוהד לוי בשת״פ סוגת. לוי אשר זכה ב׳פרס השף המבטיח ׳׳ ב-2022 על מסעדת מאמו שלו באילת. מאז השבת השחורה, טרם נפתחה המסעדה האהובה שזכתה לשבחים והצלחה מקיר לקיר – אנו נארח אותו כאן בתל אביב, במסעדת סקוליארד של בית הספר למצוינות קולינרית דנון לשני ערבים.
בנוסף, נצא לסיורים קולינריים עם אנשי קולינריה ומומחי השווקים של ישראל בשווקים ואתרים המובילים. נכיר ונטעם את חומרי הגלם הכי טובים, נעבור בבתי עסק אגדיים, ונעצור בבתים של מארחים.
חודש המטבח הישראלי אינו יכול להתקיים בשנה מאתגרת זו לולא תמיכתם של שותפינו המסורים – אמריקן אקספרס, סוגת, יקב רקנאטי וקרסו נדל״ן – אשר מאמינים ותומכים, בדיוק כמונו, בכוח של המטבח והתוצרת הישראליים לחבר, לנחם, לרפא ולשמח.