עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

מהדורת 2021

פסטיבל קולינרי חדש חוגג את שעת השיא של המטבח הישראלי - 3 שבועות של אירועים ברחבי הארץ

מיזם חדש, שחוגג את תרבות הקולינריה בישראל, יוצא לדרך: פסטיבל המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס. 

אירוע רב אירועים וחזון, שמתעד להפוך למסורת שנתית – פסטיבל עצום שיתקיים במשך 3 שבועות ויכלול עשרות אירועים בכל רחבי הארץ. בסיומו יוענקו פרסי מצוינות לעוסקים במלאכה.

חזון היזמים: לחגוג את התרבות הקולינרית המקומית המתפתחת והיצירתית, לקדם שיח פתוח על מקורות האוכל, על שורשים, זהות. לקדם את השפים האדירים שצומחים על המצע המורכב של הישראליות, את היצרנים הקטנים ולהאיר זרקור על ערכים של מקומיות, חומרי גלם ותרבות אוכל מפוארת, משורשיה המסורתיים ועד היום.

תכניית הפסטיבל גדושה ועמוסה בארוחות וחוויות מקוריות – אשר נאצרו במיוחד לפסטיבל – הנה חלק מהם:  

  • שף ארז קומורובסקי מבשל בבית במתת ומשוחח על ההיסטוריה של המטבח הישראלי. מבשל ואופה את כל הטווח שבין המסבחה לכבד הקצוץ.
  • שף רן שמואלי יארח את השפית הילה אלפרט בקלארו למסע בין ההיסטוריה של המטבח הישראלי .
  • שף שרון כהן יקבל את השבת בארוחת דגים בג׳נגו – ארוחה שמתחילה בשורשיו הפרסיים ועוברת דרך נוף הולדתו בהרי ירושלים. חגיגת דגים מקומיים ועשבי תיבול מהרי ירושלים בליווי תפריט יינות הרי יהודה.
  • סופי שבוע קולינריים של השפים הכוכבי ברשת מלונות דן:
    חיים כהן יתארח בקינג דיוויד, רן שמואלי בדן אכדיה, שרון כהן בדן קיסריה
  • פרינג׳– המסעדה החדשה והמדוברת של קבוצת טלביה הירושלמית תציע ערבי ׳מילק & האני׳ עם תפריט המשלב חומרי גלם ממכוורות מקומיות, מחלבות מקומיות ומזקקות מקומיות.
  • פופ אפ מישלן עם שף גל בן משה – המטבח הלבנטיני המודרני של השף הישראלי גל בן משה בברלין, זוכה כוכב מישלן, יפתח לשבוע יוצא דופן של חוויית פיין דיינינג המציגה מזרח תיכון חדש. את התפריט מעורר המחשבה, ילוות תפריט יים תואם בן 5 כוסות של יקב רקאנטי עטור הפרסים.
  • השף תומר טל ייצא למסע אחר סיפורה הקולינרי של יפו וייצור במלון דריסקו ארוחה שנפרשת על פני עבר-הווה-עתיד.
  • השפיות אביבית פריאל (אוזריה) ולונא זרייק (לונא ביסטרו בנצרת) – ייצרו יחד ארוחה מסקרנת שכולה דו קיום ושותפות. תגשנה 2 מנות ראשונות, 2 מנות ביניים, 2 עיקריות ו-2 קינוחים לסיום – אותה מנה בפרשנות שונה לאותו חומר גלם.
  • שף חיים כהן (יפו תל אביב) יתמוך בחקלאים וביצרנים הישראלים וירכיב תפריט תוך פירוט מקורות חומרי הגלם.
  • עזרא קדם- יחגוג 30 שנה לארקדיה בסטודיו שלו בהרי ירושלים 
  • שף ענר בן רפאל (אלטער) יפשיט את חומרי הגלם מהחווה שלו, ובכל מנה יתן את מרכז הבמה לחומר גלם אחד.
  • שפית שיראל ברגר (opa) תקיים 3 פיקניקים חקלאיים בחווה האורגנית למשמרת: סיור, קטיף, טעימות מהטאבון והסברים על האג׳נדה שחייבים לאמץ: פלנט-בייס, איך מגדלים גינת מאכל וחקלאות מקיימת.
  • זוזו חנא, שף מסעדת מגדלה – יגיש ארוחת קונספט מול כנרת, מכפר רמא לכנרת.
  • מרימים למזקקות הישראליות בשנדלייר של הבסטה– יוליוס, שטרנליכט, אייל דרורי, פלטר, ת'ינקרס והולנדר יתכנסו לראשונה תחת קורת גג אחת. בית מרזח 2021.

צלמים: אייל מרילוס, אסף קרלה, יחסי ציבור

השותפים למהדורת 2021

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.