וועדת הפרס הינה ועדה מקצועית שתפקידה להכריע לגבי זהות הזוכים בפרסי המטבח הישראלי, מתוך רשימת פיינליסטים אשר התקבלה בהמשך לבחירת הסבב הראשון של 100 אנשי קולינריה מובילים.
חברות וחברי הוועדה הינם מומחים בעלי שם ובעלי ניסיון רב שנים בשלל תפקידים ועמדות בעולם הקולינריה, והינם בעלי סמכות, וידע והסתכלות רחבה על הנעשה בתחום לאורך השנים ועם מבט כלפי העתיד.
חברי הועדה מחויבים לבחירה המושתתת על הערכים והחזון של טקס הפרסים והפסטיבל כולו, תוך מחויבות ליושרה ודיסקרטיות, תוך נטרול הצבעתם במקומות של ניגוד אינטרסים ומחויבות עמוקה לקידום תרבות המטבח הישראלי.
אנו גאים להציג את חברי הועדת הפרס (לפי א"ב) –

עמית אהרנסון – יו"ר הועדה
איש הקולינריה עמית ("מדבר מהבטן") הוא מאנשי עיתונות האוכל הבולטים בישראל ב-15 השנים האחרונות. בעל תואר מאסטר מהאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה בפיימונטה שבאיטליה, ומראשוני הבלוגרים הקולינריים בארץ.
שימש, בין היתר, ככתב הקולינריה במהדורה המרכזית של חדשות 13, מגיש פינת האוכל בתוכניתו של גיא פינס, וכמגיש התוכנית "חדשות האוכל של ישראל" בקשת 12.

ישראל אהרוני
שף, מסעדן, שופט מאסטר שף, עיתונאי, מרצה, די.ג׳יי ומחלוצי הסצנה הקולינרית בישראל. חתום על שלל ספרי בישול, תוכניות טלוויזיה בהובלתו, ואלפי טורים במוסף סוף השבוע של ידיעות אחרונות, אשר בהם העניק במה משמעותית לבניית התרבות הקולינרית בישראל בקרב קהלים עצומים.
בנוסף, משמש אהרוני כמנטור לדורות של שפים, כשהוא מוביל תפיסות, מושגים וטרנדים המגובים בידע עצום חוצה יבשות.

לירן אוהלי
כתב ועורך מדור האוכל של "ישראל היום" מאז 2019. אוהב הכל חוץ מזיתים והפועל תל אביב. נשוי ומתגורר ברמת גן, נמצא ב"ישראל היום" מאז שנת 2017 בתפקידים שונים ובנוסף מאלף כלבים בהכשרתו.

הילה אלפרט
אלפרט היא כותבת, יוצרת אוכל, עיתונאית, מרצה, מגישת טלוויזיה, מחברת ספרי אוכל ומדריכי מסעדות, יועצת למסעדות ולתעשיית האוכל. מבשלת מילים ואוכל שצמחה מתוך תמהיל של מסורות קולינריות.
העיסוק של אלפרט באוכל מתהלך בתוכן ובתרבויות מהן באו, נע על ציר הזמן, בנסיון להתבשל בשורשם של הדברים.

אפרת אנזל
אוצרת ויוצרת תוכן קולינרי: אירועים, פסטיבלים, כנסים וחוויות. מנחה את הפודקאסט ״לדבר זה לא משמין״, המקדם אוכל מקומי, קנייה ישירה מחקלאים ותמיכה בעסקים מקומיים. מרצה בשנקר במגמת לימודי מסעדנות, מנהלת התוכן של כנס המסעדנות הישראלי ויועצת ומנטורית ליצרנים קטנים (וגם גדולים).
מרצה מבוקשת בתחום הקיימות, קולינריה מודעת, אוכל מקומי וטרנדים קולינריים.

ריטה גולדשטיין
עיתונאית אוכל ומגישת טלוויזיה. מבקרת במסגרת התפקיד במסעדות ובתי אוכל בכל רחבי הארץ ומסקרת את תחום הקולינריה בישראל ובעולם כבר למעלה מעשור. בשנים האחרונות כותבת במדור אוכל טוב של מאקו (לפני כן בוואלה ובמעריב) ומשדרת בשידורי קשת כולל בחדשות הבוקר עם ניב רסקין, חי בלילה, ובעבר גם בתכניות ״ישראל מבשלת יחד״, ״אנשים״, ו״חדשות האוכל של ישראל״.

תיקי גולן
עיתונאית. משמשת בשש השנים האחרונות כעורכת ערוץ האוכל של ynet. לפני כן שימשה בתפקיד עורכת מדור האוכל של מגזין טיים אאוט תל אביב כעשור, ולפני כן ככתבת אוכל במגזין עכבר העיר ועיתון העיר. גולן, אשר מלווה את מהפכת הקולינריה של ישראל מזה שני עשורים מכורה לטעמים, לריחות ולחלקי פנים של כבשים ופרות. אוהבת לאכול, לבשל וגם להאכיל אנשים רעבים.

יאיר היידו
איש היין המוערך חי את עולם היין מכל זווית אפשרית, כמורה, עיתונאי, טועם, סופר, יועץ ויזם. כמייסדו של בית הספר הישראלי לתרבות היין לפני כ-25 שנה קידם את מהפכת האיכות של היין הישראלי. בין שלל היזמויות שהוביל: מדריך היין שפרסם וכתבותיו לאורך השנים במגזין ׳יין וגורמה׳ שימש היידו גם כמורה נבוכים במארג המסקרן של עולם האוכל והיין.
בנוסף, תיפקד כמנהל אירופה של חברת רידל המיתולוגית והינו חבר קבוע בצוות מגזין היין החשוב ביותר בצרפת La Revue du Vin de France, איש היין של אל על, ובשנה האחרונה – יזם Cheers, פלטפורמה המאגדת את כל משנתו – חוויית יין אישית המנגישה את תרבות היין ומקדמת יינות אותנטיים שמאחוריהם סיפור ייחודי.

רותם מימון
עיתונאי קולינריה אשר מזה עשור עורך את מדור האוכל והטיולים של עיתון ״הארץ״. לפני שלוש שנים הקים את קהילת ״אוכלים את הראש״ בפייסבוק, קבוצת האוכל הפרטית המשפיעה בישראל, המונה כ-50 אלף פודיז דעתניים. לפני כן שימש ככתב האוכל של מגזין עכבר העיר. מימון מתגורר במושב ניצני עוז, מנסה לגדל בעצמו את הירקות שלו (בהצלחה כזאת או אחרת) ואב לתאומים שמותחים מדי יום את ההגדרה שלהם למהו אוכל.

אלעד רביד
חובב קולינריה, אוכל ויין ועוסק בתחום למעלה מ-20 שנים, בעיקר בתחום השיווק ופיתוח המותגים והשילוב של שיווק וטכנולוגיה. בעברו, בין השאר, היה מנהל השיווק של חטיבת מזון טרי בשטראוס ומנהל השיווק והמיזמים האסטרטגיים של שטראוס-קפה. כיום מנהל את יחידת הDTC של שטראוס ואחראי על פיתוח מיזמים טכנולוגיים ופלטפורמות eCommerce בחברה. מהנדס בהכשרה, בוגר EMBA של האונ' העברית וWSET.

אירית שנקר
ב-1985 פתחה שנקר ביחד עם השף חיים כהן את מסעדת ״קרן א-ל-קארט״. מאז, המשיכה ביזמות, ביצירה ובניהול שלל מיזמי קולינריה פורצי דרך, ביניהם: המסעדות ״קרן״ המיתולוגית במושבה האמריקאית ו״דיקסי גריל בר״, הקמת המסלול ללימודי מסעדנות בבית הספר "שנקר" והספר "להיות מסעדנית". כיום שנקר שותפה ב"ויאכלו – חזון ומזון" שם היא ושותפה איתן תגר עוסקים ביצירות פתרונות הסעדה למוסדות תרבות, אקדמיות ועיריות.

חיים שפיגל
ה-מומחה לשירותי המזון בישראל, בן למשפחה של תעשייני מזון, אשר בתפקידו כראש אגף מזון ומשקאות של רשת מלונות דן מוביל פירמידה מקצועית הזוכה שנה אחר שנה בתואר המוצר המלונאי האיכותי ביותר בישראל בתחום המזון. בין השאר, הקים את העמותה הישראלית לתרבות קולינארית בה שימש כיושב ראש, הוא ממקימי מכללת "דן גורמה" ומנטור למקצוענים רבים ומוכרים מאוד בענף המסעדנות והמלונאות.