עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

ועדת הפרס

חוכמת המקצוענים של המטבח

וועדת הפרס הינה ועדה מקצועית שתפקידה להכריע לגבי זהות הזוכים בפרסי המטבח הישראלי, מתוך רשימת פיינליסטים אשר התקבלה בהמשך לבחירת הסבב הראשון של 100 אנשי קולינריה מובילים.

חברות וחברי הוועדה הינם מומחים בעלי שם ובעלי ניסיון רב שנים בשלל תפקידים ועמדות בעולם הקולינריה, והינם בעלי סמכות,  וידע והסתכלות רחבה על הנעשה בתחום לאורך השנים ועם מבט כלפי העתיד.

חברי הועדה מחויבים לבחירה המושתתת על הערכים והחזון של  טקס הפרסים והפסטיבל כולו, תוך מחויבות ליושרה ודיסקרטיות, תוך נטרול הצבעתם במקומות של ניגוד אינטרסים ומחויבות עמוקה לקידום תרבות המטבח הישראלי.

אנו גאים להציג את חברי הועדת הפרס (לפי א"ב) –

amitahronson
עמית אהרנסון – יו"ר הועדה

איש הקולינריה עמית ("מדבר מהבטן") הוא מאנשי עיתונות האוכל הבולטים בישראל ב-15 השנים האחרונות. בעל תואר מאסטר מהאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה בפיימונטה שבאיטליה, ומראשוני הבלוגרים הקולינריים בארץ.
שימש, בין היתר, ככתב הקולינריה במהדורה המרכזית של חדשות 13, מגיש פינת האוכל בתוכניתו של גיא פינס, וכמגיש התוכנית "חדשות האוכל של ישראל" בקשת 12.

שף מאיר דנון-מנהל בית הספר_קרדיט קובי מהגר_B&W
מאיר דנון

מאיר דנון הוא שף ואיש הכשרה פורץ דרך המוערך בארץ ובעולם ודמות מרכזית בהכשרה הקולינרית בישראל. הוא המייסד והמנהל של ״דנון בית הספר למצוינות קולינרית״ בנמל תל אביב. דנון, בוגר בית הספר ״הקורדון בלו״ בפריז, עשה את דרכו לצד טובי השפים של צרפת ובלגיה: האחים פורסל, אלאן סוליברס, גיא מרטן וז׳אן פייר ברונו. כולם שפים של מסעדות מעוטרות בשלושה כוכבי מישלן. דנון שימש שף ראשי במספר מסעדות שף בפריז במשך מספר שנים ומאז חזרתו לישראל, עוסק דנון בתחום ההכשרה המקצועית.

hillaalpery
הילה אלפרט

אלפרט היא כותבת, יוצרת אוכל, עיתונאית, מרצה, מגישת טלוויזיה, מחברת ספרי אוכל ומדריכי מסעדות, יועצת למסעדות ולתעשיית האוכל. מבשלת מילים ואוכל שצמחה מתוך תמהיל של מסורות קולינריות.
העיסוק של אלפרט באוכל מתהלך בתוכן ובתרבויות מהן באו, נע על ציר הזמן, בנסיון להתבשל בשורשם של הדברים.

efrathenzel
אפרת אנזל

אוצרת ויוצרת תוכן קולינרי: אירועים, פסטיבלים, כנסים וחוויות. מנחה את הפודקאסט ״לדבר זה לא משמין״, המקדם אוכל מקומי, קנייה ישירה מחקלאים ותמיכה בעסקים מקומיים. מרצה בשנקר במגמת לימודי מסעדנות, מנהלת התוכן של כנס המסעדנות הישראלי ויועצת ומנטורית ליצרנים קטנים (וגם גדולים).
מרצה מבוקשת בתחום הקיימות, קולינריה מודעת, אוכל מקומי וטרנדים קולינריים.

ritangoldstein
ריטה גולדשטיין

עיתונאית אוכל ומגישת טלוויזיה. מבקרת במסגרת התפקיד במסעדות ובתי אוכל בכל רחבי הארץ ומסקרת את תחום הקולינריה בישראל ובעולם כבר למעלה מעשור. בשנים האחרונות כותבת במדור אוכל טוב של מאקו (לפני כן בוואלה ובמעריב) ומשדרת בשידורי קשת כולל בחדשות הבוקר עם ניב רסקין, חי בלילה, ובעבר גם בתכניות ״ישראל מבשלת יחד״, ״אנשים״, ו״חדשות האוכל של ישראל״.

tikigolan
תיקי גולן

עיתונאית. משמשת בשש השנים האחרונות כעורכת ערוץ האוכל של ynet. לפני כן שימשה בתפקיד עורכת מדור האוכל של מגזין טיים אאוט תל אביב כעשור, ולפני כן ככתבת אוכל במגזין עכבר העיר ועיתון העיר. גולן, אשר מלווה את מהפכת הקולינריה של ישראל מזה שני עשורים מכורה לטעמים, לריחות ולחלקי פנים של כבשים ופרות. אוהבת לאכול, לבשל וגם להאכיל אנשים רעבים.

yairhaido
יאיר היידו

איש היין המוערך חי את עולם היין מכל זווית אפשרית, כמורה, עיתונאי, טועם, סופר, יועץ ויזם. כמייסדו של בית הספר הישראלי לתרבות היין לפני כ-25 שנה קידם את מהפכת האיכות של היין הישראלי. בין שלל היזמויות שהוביל: מדריך היין שפרסם וכתבותיו לאורך השנים במגזין ׳יין וגורמה׳ שימש היידו גם כמורה נבוכים במארג המסקרן של עולם האוכל והיין.
בנוסף, תיפקד כמנהל אירופה של חברת רידל המיתולוגית והינו חבר קבוע בצוות מגזין היין החשוב ביותר בצרפת La Revue du Vin de France, איש היין של אל על, ובשנה האחרונה – יזם Cheers, פלטפורמה המאגדת את כל משנתו – חוויית יין אישית המנגישה את תרבות היין ומקדמת יינות אותנטיים שמאחוריהם סיפור ייחודי.

rotemmaimon
רותם מימון

עיתונאי קולינריה אשר מזה עשור עורך את מדור האוכל והטיולים של עיתון ״הארץ״. לפני שלוש שנים הקים את קהילת ״אוכלים את הראש״ בפייסבוק, קבוצת האוכל הפרטית המשפיעה בישראל, המונה כ-50 אלף פודיז דעתניים. לפני כן שימש ככתב האוכל של מגזין עכבר העיר. מימון מתגורר במושב ניצני עוז, מנסה לגדל בעצמו את הירקות שלו (בהצלחה כזאת או אחרת) ואב לתאומים שמותחים מדי יום את ההגדרה שלהם למהו אוכל.

iritshenkar
אירית שנקר

ב-1985 פתחה שנקר ביחד עם השף חיים כהן את מסעדת ״קרן א-ל-קארט״. מאז, המשיכה ביזמות, ביצירה ובניהול שלל מיזמי קולינריה פורצי דרך, ביניהם: המסעדות ״קרן״ המיתולוגית במושבה האמריקאית ו״דיקסי גריל בר״, הקמת המסלול ללימודי מסעדנות בבית הספר "שנקר" והספר "להיות מסעדנית". כיום שנקר שותפה ב"ויאכלו – חזון ומזון" שם היא ושותפה איתן תגר עוסקים ביצירות פתרונות הסעדה למוסדות תרבות, אקדמיות ועיריות.

מאיה דרין -BLACK AND WHITE
מאיה דרין

שפית, עיתונאית קולינאריה, יועצת ומנהלת פרויקטים בתחום האוכל. מאיה למדה בישול וקונדיטוריה בבית הספר פרנדי בפריז, התמחתה אצל שף גי סבואה. ניהלה את המטבח של מסעדת צ׳ימיצ׳נגה, היתה הבעלים והשפית של מסעדת אימומה. במשך למעלה מ-16 שנה כותבת את מדורי האוכל בעיתון ״ישראל היום״. בשנים האחרונות משמשת כיועצת וכשפית של תכנית הטלויזיה ״מסטר שף״. לאחרונה מונתה גם למנהלת המקצועית של בית הספר הגבוה לקולינאריה ״בישולים״.

יניב גרנות_קרדיט צלם_ראובן קסטרו_BW
יניב גרנות

יניב גרנות הוא עורך ערוץ האוכל של אתר וואלה! מתוקף תפקידו ושליחותו, הוא תר את ישראל (ואת העולם כולו, ככל שהדרכון והעו"ש מאפשרים) בחיפושים אחר הסעודה המושלמת (אך בוודאי לא האחרונה), ובעיקר אחר האנשים הטובים שהכינו אותה. אז, כשהאוצר נחשף, הוא משתדל להקשיב בלי לרייר, לצלם בלי לעצבן את שאר השולחן, ולכתוב בלי לחרוג ממכסת המילים השש-ספרתית. לפעמים זה מצליח, לרוב לא.

מריב סריג_קרדיט_ינאי יחיאל_b&w
מרב סריג

עיתונאית אוכל, עורכת ספרי בישול, אוצרת ויוצרת תוכן עצמאית. במסגרת עבודתה היא מסקרת זה 15 שנה את סצינת האוכל בישראל מזוויות שונות ומלווה את התמורות שמתחוללת בה. שימשה בעבר כעורכת הראשית של מגזין האוכל "השולחן" וכעורכת האוכל והאלכוהול של מגזין "טיים אאוט תל אביב". כיום היא מבקרת המסעדות של "גלובס" ומנהלת שותפה ב"השזרה", עסק חברתי שמקדם תרבות קולינרית בהובלה נשית ופועל לשוויון מגדרי בתחום.