עדכונים
וואי וואי כמה חידושים יש לנו השנה, אבל קודם כל – התאריכים. פסטיבל ישראל מתמקם לו באמצע ספטמבר, שניה לפני החגים
פרסום התכניה ותחילת מכירת הכרטיסים – 8.8.2022

ואלו המועמדים הסופיים

אנו גאים להציג את רשימת המועמדים הסופיים בפרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס לשנת 2022, כפי שנבחרו ע״י 100 מומחי קולינריה מובילים

מאת מערכת המטבח הישראלי

שבוע לפני טקס הפרסים שלנו, הכרזנו על המועמדים הסופיים ב׳פרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס׳ – אירוע חלוקת הפרסים אשר זו לו השנה השניה, ונוסד כדי להוקיר מצוינות ויצירתיות במטבח הישראלי ונותן במה לכל העוסקים במלאכה: שפים, מסעדנים, יזמים, יצרנים, חקלאים, יוצרים ועוד אנשים, עמותות ועסקים אשר תורמים ליצירת תרבות קולינרית מקומית, יצירתית ומשגשגת. טקס הענקת הפרסים יתקיים ב-12 בדצמבר, במלון BoBo מקולקציית מלונות בראון בנוכחות הזוכים והשותפים שלנו לפרויקט: ויחתום חודש גדוש באירועים. נזכיר כי תהליך בחירת המועמדים החל בפרסום קול קורא פתוח, שאחריו נערכה הצבעה בקרב 100 בכירי קהילת אנשי האוכל המובילים בישראל: עיתונאים, אנשי אירוח, ויין, בלוגרים ועוד – אשר דרגו את בחירותיהם. חמשת המועמדים הסופיים בכל קטגוריה שלפניכם, עוברים להצבעת ועדת פרס מקצועית בה חברים 12 מקצועני קולינריה. בראש הוועדה עומד יו"ר ועדת הפרס, איש הקולינריה עמית אהרנסון ("מדבר מהבטן"), מעיתונאי הקולינריה הבולטים בישראל ב-15 השנים האחרונות. יתר חברי הוועדה: שף ישראל אהרוני (ידיעות אחרונות), הילה אלפרט (ישראל היום), תיקי גולן (ynet) לירן אוהלי (עיתונאי ואיש תוכן), ריטה גולדשטיין (מאקו, קשת), רותם מימון (הארץ), אפרת אנזל (אשת תוכן קולינרי), יאיר היידו (מומחה יין בינ״ל), אלעד רביד (סמנכ״ל השיווק של קבוצת שטראוס), אירית שנקר (מסעדנית ואשת קולינריה) וחיים שפיגל (מנהל אגף מזון ומשקאות במלונות דן). בנוסף, הוחלט בהנהלת הפסטיבל כי על מנת לייצר תחלופה והוגנות בחלוקת הפרסים, הזוכים בכל אחת מהקטגוריות בשנה שעברה (2021) יצאו ל"שנת צינון" ולא יוכלו לשוב ולהתמודד בשנה בקטגוריות בהן זכו. תחת זאת, הוזמנו הזוכים היוצאים לקחת חלק בתהליך ההצבעה הסופי – "מינוי זמני" לשנה לחברות בוועדת הפרס. חברת קרסו נדל"ן, העומדת מאחורי מתחם אומאמי המיועד לחובבי בישול ואירוח בקריית אונו, תעניק מתנה מיוחדת עד 100 אלף ש״ח לרכישת דירה בפרויקט, לכל הזוכים.
עמית אהרונסון | צילום: אייל מרילוס

רשימת המועמדים הסופיים לפרסי המטבח הישראלי 2022
לפי סדר ה-א׳ ב׳

בתחום המסעדנות

המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי
אנימאר
בסטה
ג'ורג' וג'ון
פסקדו
OCD

השף המצטיין של המטבח הישראלי
אביבית פריאל (אוזריה)
אסף גרניט ואורי נבון (קבוצת מחניודה)
אסף דוקטור (דוק, אייבי, האחים)
הלל תווקולי (אנימאר, דריה)
תומר טל (ג'ורג' וג'ון)

השף המבטיח של המטבח הישראלי
אביתר מלכה (וינונה פוראבר)
אוהד לוי (מאמו)
גדי בור ויונתן דנון (נומי)
יהונתן שרביט
שלום שמחה אלברט (OCD)

המסעדה החדשה המצטיינת של המטבח הישראלי
היבה (תל אביב)
מאמו (אילת)
פאסטל (תל אביב)
ראדלר (תל אביב)
ראסיף 33 (חיפה)

אוכל הרחוב המצטיין של המטבח הישראלי
אל קלחה (תל אביב)
ג'סמינו (תל אביב)
מפגש רמב״ם (תל אביב)
פנדה פיתה (תל אביב)
שווארמה אמיל (חיפה)

המוסד המצטיין של המטבח הישראלי (מעל 15 שנה)
אורי בורי (עכו)
המנזר (תל אביב)
מעיין הבירה (חיפה)
עזבה (כפר ראמה)
עזורה (ירושלים)

המסעדה הכשרה המצטיינת של המטבח הישראלי
1868 (ירושלים)
מלכה (תל אביב)
מנרה (תל אביב)
מריפוסה (קיסריה)
פסקדו (אשדוד)

מסעדה בעלת תפריט יין מקומי מצטיין
בסטה (תל אביב)
ברוט (תל אביב)
ג'ורג' וג'ון (תל אביב)
תלפיות (חיפה)
תרצה (תל אביב)

מסעדת הקז'ואל המצטיינת של המטבח הישראלי
אייבי (תל אביב)
האחים (תל אביב)
קפה פופולר (תל אביב)
תרצה (תל אביב)
25M (תל אביב)

בתחום היזמות והחדשנות

המיזם המצטיין לקידום המטבח הישראלי
אסיף (מרכז לתרבות הקולינריה)
העמותה הישראלית לתרבות קולינרית
חי בריא (תו תקן לגידול חלבון מן החי)
פודיש (האגף הקולינרי של מוזיאון העם היהודי, אנו)
שוק האיכרים נמל תל אביב

מיזם האגרו/פוד-טק המצטיין בישראל
אילסר (פטריות כמהין מהגולן)
ונילה וידה (גידול תרמילי וניל)
חרגול פודטק (תחליף חלבון מן הטבע)
פיוצ'ר מיט (בשר מתורבת)
Mush Foods (תחליף חלבון מפטריות)

בתחום התקשורת

פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי – טלוויזיה, ספר, אודיו
אנזל ולוקסי (פודקסט, אפרת אנזל ואורן לוקסנבורג)
ארץ האוכל (סדרה, הוט 8)
בואו לאכול איתי (סדרה, כאן 11)
מדריך החומוסיות הגדול (ספר, ארז טיקולסר, ערן עצמון, עירן שושני)
משחקי השף (ריאליטי, רשת 13)

פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי – מדיה חברתית
אוכלים את הראש (קהילת פייסבוק)
אפרת אנזל
יניב גור אריה
ד"ר מאיר אורי צ'יזיק
עז תלם

בתחום החקלאות, הייצור וחומרי הגלם

פרס מצוינות לחקלאי מצטיין
ירוקל׳ה
מסיק מגל
משק חביביאן
משק מלמד
עלה עלה

פרס מצוינות ליצרן ארטיזנלי (גבינות, נקניקים, שימורים וחומרי גלם)
בליקמח (מאפים ומוצרים ללא גלוטן)
התבלינים של איילת (תבלינים)
חוות קורנמל (גבינות)
מחלבת ברקנית (גבינות)
ערן ביק (נקניקיות בוטיק)

פרס מצוינות למאפייה / מגדנייה מצטיינת
איקה שוקולד (תל אביב)
אלון שבו (תל אביב)
מטרלו (עין זיוון)
עמיתה (תל אביב)
שרויטמן (תל אביב)

אביבית פריאל | צילום יח"צ
רז רהב | צילום: חיים יוסף
שף הלל תווקולי באנימאר | צילום יח"צ

עוד במגזין

ואלו הזוכים בפרסי המטבח הישראלי 2022

18 קטגוריות. 20 זוכים. 2 פרסי הוקרה מיוחדים. מרמת הגולן, דרך כפר ראמה ועד אשדור ואילת – רשימת הזו...
קרא עוד

הערב המרגש של המטבח הישראלי

אסף גרניט ויתר על ״לעשות קניה ווסט״, יחי זינו מפסקדו סיפר מה אשתו אוכלת, שחר סגל היה פוליטי, רמה ...
קרא עוד

אנחנו מוקירים אתכם

אנו גאים להציג את רשימת המועמדים הסופיים בפרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס לשנת 2022, כפי ש...
קרא עוד