מאת מערכת המטבח הישראלי
רשימת המועמדים הסופיים לפרסי המטבח הישראלי 2022
לפי סדר ה-א׳ ב׳
בתחום המסעדנות
המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי
אנימאר
בסטה
ג'ורג' וג'ון
פסקדו
OCD
השף המצטיין של המטבח הישראלי
אביבית פריאל (אוזריה)
אסף גרניט ואורי נבון (קבוצת מחניודה)
אסף דוקטור (דוק, אייבי, האחים)
הלל תווקולי (אנימאר, דריה)
תומר טל (ג'ורג' וג'ון)
השף המבטיח של המטבח הישראלי
אביתר מלכה (וינונה פוראבר)
אוהד לוי (מאמו)
גדי בור ויונתן דנון (נומי)
יהונתן שרביט
שלום שמחה אלברט (OCD)
המסעדה החדשה המצטיינת של המטבח הישראלי
היבה (תל אביב)
מאמו (אילת)
פאסטל (תל אביב)
ראדלר (תל אביב)
ראסיף 33 (חיפה)
אוכל הרחוב המצטיין של המטבח הישראלי
אל קלחה (תל אביב)
ג'סמינו (תל אביב)
מפגש רמב״ם (תל אביב)
פנדה פיתה (תל אביב)
שווארמה אמיל (חיפה)
המוסד המצטיין של המטבח הישראלי (מעל 15 שנה)
אורי בורי (עכו)
המנזר (תל אביב)
מעיין הבירה (חיפה)
עזבה (כפר ראמה)
עזורה (ירושלים)
המסעדה הכשרה המצטיינת של המטבח הישראלי
1868 (ירושלים)
מלכה (תל אביב)
מנרה (תל אביב)
מריפוסה (קיסריה)
פסקדו (אשדוד)
מסעדה בעלת תפריט יין מקומי מצטיין
בסטה (תל אביב)
ברוט (תל אביב)
ג'ורג' וג'ון (תל אביב)
תלפיות (חיפה)
תרצה (תל אביב)
מסעדת הקז'ואל המצטיינת של המטבח הישראלי
אייבי (תל אביב)
האחים (תל אביב)
קפה פופולר (תל אביב)
תרצה (תל אביב)
25M (תל אביב)
בתחום היזמות והחדשנות
המיזם המצטיין לקידום המטבח הישראלי
אסיף (מרכז לתרבות הקולינריה)
העמותה הישראלית לתרבות קולינרית
חי בריא (תו תקן לגידול חלבון מן החי)
פודיש (האגף הקולינרי של מוזיאון העם היהודי, אנו)
שוק האיכרים נמל תל אביב
מיזם האגרו/פוד-טק המצטיין בישראל
אילסר (פטריות כמהין מהגולן)
ונילה וידה (גידול תרמילי וניל)
חרגול פודטק (תחליף חלבון מן הטבע)
פיוצ'ר מיט (בשר מתורבת)
Mush Foods (תחליף חלבון מפטריות)
בתחום התקשורת
פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי – טלוויזיה, ספר, אודיו
אנזל ולוקסי (פודקסט, אפרת אנזל ואורן לוקסנבורג)
ארץ האוכל (סדרה, הוט 8)
בואו לאכול איתי (סדרה, כאן 11)
מדריך החומוסיות הגדול (ספר, ארז טיקולסר, ערן עצמון, עירן שושני)
משחקי השף (ריאליטי, רשת 13)
פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי – מדיה חברתית
אוכלים את הראש (קהילת פייסבוק)
אפרת אנזל
יניב גור אריה
ד"ר מאיר אורי צ'יזיק
עז תלם
בתחום החקלאות, הייצור וחומרי הגלם
פרס מצוינות לחקלאי מצטיין
ירוקל׳ה
מסיק מגל
משק חביביאן
משק מלמד
עלה עלה
פרס מצוינות ליצרן ארטיזנלי (גבינות, נקניקים, שימורים וחומרי גלם)
בליקמח (מאפים ומוצרים ללא גלוטן)
התבלינים של איילת (תבלינים)
חוות קורנמל (גבינות)
מחלבת ברקנית (גבינות)
ערן ביק (נקניקיות בוטיק)
פרס מצוינות למאפייה / מגדנייה מצטיינת
איקה שוקולד (תל אביב)
אלון שבו (תל אביב)
מטרלו (עין זיוון)
עמיתה (תל אביב)
שרויטמן (תל אביב)